İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 13:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kayıp hayvanını arayan yaşlı adam ormanlık alanda ölü bulundu

Karabük'ün Yenice ilçesinde kayıp hayvanını aramak için evden ayrılan yaşlı adam ormanlık alanda ölü bulundu.

Edinilen bilgiye göre ilçeye bağlı Hüseyinbeyoğlu Köyünde yaşayan 69 yaşındaki Sabri Yılmaz, arkadaşıyla birlikte 3 gündür kayıp olan hayvanını aramak için ormana gitti. Bir süre sonra Yılmaz ve arkadaşı birbirlerinden ayrılarak iki farklı noktada hayvanı aramaya devam etti.
Yılmaz, saatlerce aramanın ardından hayvanını bulamayınca arkadaşını arayarak çok yorulduğunu belirterek eve dönüş yapacağını söyledi.
Akşam eve geri dönmeyen ve kendisinden haber alamayan Yılmaz'ın yakınları durumu jandarma ekiplerine bildirdi. AFAD ekiplerinin de destek vermesiyle bölgede arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 7 saatlik aramanın ardından Yılmaz'ın cansız bedeni ormanlık alanda bulundu. Yapılan incelemenin ardından Yılmaz'ın naaşı Yenice Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili inceleme başlatılırken, yaşlı adamın kesin ölüm nedeni yapılacak olan otopsi sonrası belli olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 13:54 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu’da 151 yıllık gelenek yaşatıldı: Hıdırellez coşkuyla kutlandı

Kastamonu (İHA) – Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 151 yıldır kesintisiz olarak sürdürülen Hıdırellez geleneği bu yıl da yaşatıldı.
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Erik köyünde, 151 yıldır kesintisiz olarak sürdürülen Hıdırellez geleneği, bu yıl da dualarla ve coşkulu bir iştirakle kutlandı. Baharın gelişini simgeleyen bu özel günde, köy halkı yağmur duası ederek bereketli bir yıl temennisinde bulundu.
Etkinliğe katılan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, "Kastamonu Milletvekilimiz Serap Ekmekci ve İlçe Liderimiz Hüseyin Erol ile birlikte Erik köyümüzde, Hıdırellez mevlidine katıldık. Baharın gelişi, tabiatın uyanışı ve rahmetin simgesi olan bu özel günde, geçmişlerimiz için dualar ettik, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdik. Rabbim yapılan duaları kabul eylesin. Bu hoş geleneği yaşatan ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
Etkinliğe katılan Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı ise vatandaşlarla yakından ilgilendi. Klasik kutlamalarda vatandaşları yalnız bırakmayan Lider Yamalı, "Kültürümüzü yaşatmak ve kıymetlerimize sahip çıkmak bizlerin en temel sorumluluğudur. Erik Köyü’nde 151 yıldır sürdürülen bu gelenek yalnızca bir merasim değil, tıpkı vakitte birliğimizin ve kardeşliğimizin sembolüdür. Her vakit köylülerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Program boyunca iştirakçilere çeşitli ikramlarda da bulunuldu. Köy Muhtarı Şaban Yamalı, aktifliğin dayanışma ruhu içinde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti lisana getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kutlamalara Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekçi, Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın yanı sıra etraf ilçe ve köylerden yüzlerce vatandaş da iştirak sağladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.