Kastamonu (İHA) – Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 151 yıldır kesintisiz olarak sürdürülen Hıdırellez geleneği bu yıl da yaşatıldı.
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Erik köyünde, 151 yıldır kesintisiz olarak sürdürülen Hıdırellez geleneği, bu yıl da dualarla ve coşkulu bir iştirakle kutlandı. Baharın gelişini simgeleyen bu özel günde, köy halkı yağmur duası ederek bereketli bir yıl temennisinde bulundu.
Etkinliğe katılan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Kastamonu Milletvekilimiz Serap Ekmekci ve İlçe Liderimiz Hüseyin Erol ile birlikte Erik köyümüzde, Hıdırellez mevlidine katıldık. Baharın gelişi, tabiatın uyanışı ve rahmetin simgesi olan bu özel günde, geçmişlerimiz için dualar ettik, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdik. Rabbim yapılan duaları kabul eylesin. Bu hoş geleneği yaşatan ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinliğe katılan Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı ise vatandaşlarla yakından ilgilendi. Klasik kutlamalarda vatandaşları yalnız bırakmayan Lider Yamalı, “Kültürümüzü yaşatmak ve kıymetlerimize sahip çıkmak bizlerin en temel sorumluluğudur. Erik Köyü’nde 151 yıldır sürdürülen bu gelenek yalnızca bir merasim değil, tıpkı vakitte birliğimizin ve kardeşliğimizin sembolüdür. Her vakit köylülerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Program boyunca iştirakçilere çeşitli ikramlarda da bulunuldu. Köy Muhtarı Şaban Yamalı, aktifliğin dayanışma ruhu içinde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti lisana getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kutlamalara Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekçi, Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın yanı sıra etraf ilçe ve köylerden yüzlerce vatandaş da iştirak sağladı.


33
Kastamonu’da 151 yıllık gelenek yaşatıldı: Hıdırellez coşkuyla kutlandı
86
Karabük’te heyelan tehlikesi: Toprak kütlesi yola indi
Karabük’te sağanak yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle toprak kütlesi yola kadar ulaştı.
Olay, 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi 40 No’lu Sokak’ta meydana geldi. Son günlerdeki sağanak yağmur sonrası yamaçta toprak kayması meydana geldi. Heyelan nedeniyle kopan toprak kütlesi eğimli araziden aşağı sürüklenerek istinat duvarını aşıp yola kadar ulaştı.
Bölgede zemindeki hareketliliğin sürdüğü gözlenirken, AFAD ekiplerinin yaptığı incelemelerde heyelanın fore kazıklarıyla güçlendirilendirilen yapılar için risk oluşturmadığı öğrenildi.
Olay yerine sevk edilen polis ekipleri yola güvenlik şeridi çekti. Öte yandan dolgu toprakta meydana gelen heyelan dron ile görüntülendi.

