Yenice MYO’ya 90 Öğrenci Alınacak

Yenice MYO’ya 90 Öğrenci Alınacak

Yayın: 04.07.2018 22:54
Paylaş:
A+ A-

3 yıl önce eğitim ve öğretime başlayan Karabük Üniversitesi’ne bağlı Yenice Meslek Yüksekokulu’na açılmasına karar verilen iki yeni bölüm ile birlikte 90 öğrenci alınacağı duyuruldu.

Yenice MYO’da yeni açılacak bilgisayar programcılığı ve raylı sistemler makine teknolojisi bölümleri tercih kılavuzunda yayınlandı. Bu bölümlere 20 ‘şer öğrencinin yerleşebileceği duyuruldu. Okulun ilk açıldığı günden bu yana var olan bölümü olan ve ilk mezunlarını bu yıl sonunda veren iş sağlığı ve güvenliği bölümüne de 50 öğrenci başvurabilecek. İlgili bölümlere % 50 oranında tercih yapılması ve yerleşme olması gerektiği dile getirilirken, bu hedefe ulaşılamaması halinde bölümlerin gelecek açısından sıkıntılı bir sürece gidebileceği belirtildi.

Okula yeni bölümler açılması ile ilgili memnuniyetini belirten Yenice Fakülte Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mücahit Toprak, emeği geçen herkese ayırım yapmaksızın teşekkür ettiklerini belirterek, okulun fiziki olarak bin 500 öğrenciye cevap verecek nitelikte olduğunu ve önümüzdeki yıl için de yeni bölümlerin açılmasını beklediklerini ifade etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da nisan ayında 9 milyon 82 bin lira trafik cezası kesildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 1-30 Nisan tarihleri arasında kent genelinde devam eden uygulamalar kapsamında 22 bin 552 araç kontrol edildi.

Yapılan kontrollerde 3 bin 361 araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmak, alkollü araç kullanmak, drift atmak, abartı egzoz, emniyet kemeri takmamak, seyir halinde cep telefonu kullanmak ve hatalı park gibi maddelerden toplamda 9 milyon 82 bin lira ceza uygulanırken, 98 araç trafikten men edildi.

Ekipler, dün gece yaptıkları denetimde ise 14 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 8 sürücüye ise ehliyetsiz araç kullanmaktan 208 bin 375 lira ceza uyguladı.