Medikar Hastanesine 3 Adet Kalite Belgesi

Medikar Hastanesine 3 Adet Kalite Belgesi

Yayın: 15.08.2015 13:34
Paylaş:
A+ A-

Hizmete girdiği günden buyana başta Karabük olmak üzere, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Çankırı olmak üzere çevre illere A plus kalitesinde hizmet veren bölgenin en büyük özel hastanesi olan Özel MEDİKAR Hastanesi’nin kalitesi tescillendi.

Özel MEDİKAR Hastanesine yeni atanan Genel Müdür ve Başhekimi Op. Dr Ziya Boyacıoğlu, göreve başlaması ile birlikte hastanenin hizmet kalitesini daha ileriye getirmek adına yaptığı çalışmalar kapsamında hastaneye ‘Çevre Güvenliği’, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ ile “Kalite Yönetimi’ belgesi aldı.
Başhekim Boyacıoğlu, sağlık hizmet sunumunun en önemli parçalarından birisinin yapılan işin kaliteli olması olduğunu söyleyerek, “Bu kalitenin standardı da ölçülebilir olması sebebiyle belgelendirilmesidir. MEDİKAR Hastanesinde ilk geldiğim günde dikkatimi çeken konu, böyle güzel bir sağlık tesisinin sunduğu kaliteli hizmetin tescillenmesi gerektiği kanaatindeydim. Bu belgelerin olmadığını görünce bir süreç başlattık. Başvurumuzdan kısa bir sürede yapılan incelemeler sonucunda hastanemize ‘ISO 14001 Çevre Güvenliği’, ‘ ISO 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği’ ile “ ISO 9001 Kalite Yönetimi’ ile kalite belgeleri aldı. Buda MEDİKAR’ın kalitesini tescillemiş oldu. Bu tescil bizim için yetmeyecek ve çıtayı daha yukarı götüreceğiz. İnsan odaklı ve insanı önceleyen hizmet sunum politikamız çerçevesinde Karabük’e ve bölgeye çok daha iyi sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Gerek kadro, gerek yeni üniteler gerekse yeni teknolojiler alanında hizmet kalitesi ile birlikte yatırımlarımıza devam edeceğiz. Amacımız hastaneyi akredite edebilmek. Sağlık hizmet sunumunun en önemli kriterlerinden birisi de akreditasyondur. İnşallah bu yönde çalışmalarımız başladı ve uluslar arası sağlık alanda da akreditasyonu alırız” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milletvekil Akay TMMM Genel Kurulu’nda konuştu

Yayın: 03.05.2024 10:36
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

Maden Kanun Teklifi’nin 12.’inci maddesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Akay, “Bir taraftan tasarruf tedbirlerinden bahsedilirken diğer taraftan da ülke kaynaklarının heba edilmesiyle karşı karşıyayız. Kanunun yasalaşmasıyla, enerji kaynaklarımız Birleşik Arap Emirlikleri firmalarına tahsis edilmesi durumuyla karşı karşıya gelecek.” ifadeleriyle kanun teklifine tepki gösterdi.

Doğal Kaynaklarımızın Birleşik Arap Emirlikleri’ne Tahsis İmkânı Doğuyor

Kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte doğal kaynakların ve enerji kaynaklarının Birleşik Arap Emirlikleri firmalarına tahsis edilme imkânıyla karşı karşıya geleceğine dikkat çeken CHP’li Akay, “Bu kanun teklifi, 19 Temmuz 2023 tarihinde Abu Dabi’de Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Birleşik Arap Emirlikleri Hükûmeti arasında imzalanan stratejik çerçeve anlaşmayla bağlantılı bir şekilde düşünülmesi gerekiyor. Bu kanun bugün buradan onaylanıp geçtiği zaman, o sözleşmeye bir alt zemin olmuş oluyor. Bu sözleşmeyle doğal kaynaklarımız ve enerji kaynaklarımız Birleşik Arap Emirlikleri firmalarına tahsis edilme imkânıyla karşı karşıya gelecek.” dedi.

Milli Kaynaklarımız Yabancı Firmalara Peşkeş Çekiliyor

Birleşik Arap Emirliklerinden finansman gelecek diye yenilenebilir enerji kaynaklarının yabancı firmalara zemin açılmasının asla kabul edilemeyeceğine değinen Milletvekili Akay, “Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili yabancı firmalara zemin açılması da asla kabul edilemez, bu imkânların millî ve yerli firmalarımıza tanınması gerekir. Sırf Birleşik Arap Emirliklerinden gelecek finansmanla ilgili bunu kabul edemeyiz. Bütçe Kanunu’nun 12’nci maddesine göre dış kaynaklı kredi kullanımı var, Hazine garantisiyle kullanımlar yapılıyor. Bunların, bu alanlara kullanılması ve yerli firmaların desteklenmesi ve yerli üretim yapılmasını bizim teşvik etmemiz gerekir.” ifadelerini kullandı.

Yenilenebilir Enerji Üretimini İçin Yerli Firmalar Desteklenmiyor

Getirilen değişikle lisans alamayan firmaların teminatlarının tazmin edilmek yerine teminat mektuplarının iptal edildiğine dikkat çeken Akay, “Kanun teklifinde ayrıca, yatırımları gerçekleştiremediği için, tamamlayamadığı için ön lisans alamayan, üretim lisansı alamayan veya lisans alamayan firmaların teminat mektuplarının iptali söz konusu. Normalde bunların irat kaydedilmesi gerekir. Bir kamu kurumuna ihaleye girdiğiniz zaman, geçici mektup verirsiniz. Kesin mektup veya avans teminat mektubu verdiğiniz zaman yükümlülüğünüzü yerine getiremezseniz bu mektuplar tazmin olur, fakat burada iptal ediliyor. Ben hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına hem de Sayın Komisyona soruyorum: Bu firmalar, hangi firmalar? Bu firmalar EÜAŞ tarafından desteklenemez mi? Hazine garantisiyle, dış kaynaklı projelerle, kredilerle bu firmalar desteklenip buradaki yenilenebilir enerji üretimini yerli firmalarımıza yaptıramaz mıyız?” dedi.

Milli Servetimizin Ülkemizde Kalması Gerekiyor

Bir taraftan tasarruf tedbirlerinden bahsedilirken diğer taraftan da ülke kaynaklarının heba edilmesiyle karşı karşıya olunduğuna değinen Milletvekili Akay, “Yaklaşık 3,5 trilyon dolarlık bir maden kaynağımız olduğu tahmin ediliyor. Bu millî servetin ülkemizde kalması, millî ve yerli firmalar tarafından maden ocaklarımızın, yenilenebilir enerji kaynaklarının işletilmesi gerekiyor, bu manada da kaynaklarımızın israf edilmemesi gerekiyor. Bu sebeplerden dolayı, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak bu kanun teklifine karşı oy kullanacağız.” şeklinde konuştu.