Yaz aylarında artış gösteren suda boğulma olaylarına karşı Samsun’da adeta seferberlik ilan edildi. Vali Orhan Tavlı başkanlığında yapılan üst seviye toplantıda, 2025 yaz dönemi öncesi alınacak tedbir ve önlemler masaya yatırıldı. Karadeniz’e kıyısı olan 204 kilometrelik kıyı şeridinde can kayıplarını önlemek için yeni düzenlemeler hayata geçirilecek.
Vali Orhan Tavlı başkanlığında Kıyı Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’na ilişkin Dost Gemisi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantı sonrası Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada, 2024 yılında güncellenen "Suda Boğulma Olaylarına Karşı Alınacak Önlemlere Ait Genelge" ile cankurtaran hizmeti verilen plajlarda uygulanacak kuralların belirlendiği, çeken akıntı riski taşıyan bölgelerin tespit edilerek ihtar levhaları yerleştirildiği bildirildi.
Açıklamada, 204 kilometrelik Samsun kıyı şeridinde 2025 yılı için; 20 km uzunluğunda 10 yüzme alanı, 46,5 km uzunluğunda 18 tehlikeli ve yasak bölge, geriye kalan kıyı kısımlarının ise denize girilmesi önerilmeyen alanlar olarak belirlendiği kaydedildi.
Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafından vilayet genelinde 44 okulda toplam 3 bin 537 öğrenciye "Geleceğin Denizcilerini Bilgilendirme ve Çeken Akıntı" bahisli konferans verildiği, 14-15 Nisan tarihlerinde düzenlenen OKAF’25 Meslek Fuarı’nda da vatandaşların bilgilendirildiği aktarıldı.
Boğulma olaylarının önüne geçilmesi emeliyle ilgili kurumlarla koordineli olarak sürdürülen çalışmalarda, denize girilen saatlerde müdahaleye hazır takımların alanda görevlendirildiği ve tepki müddetinin minimuma indirildiği vurgulandı.
2025 yaz döneminde Büyükşehir Belediyesi tarafından 110 cankurtaran görevlendirileceği, ayrıyeten Çarşamba’da 3, Bafra’da 1, Atakum’da 2 olmak üzere toplam 6 botun, 9 adet ATV’nin, 1 dronun ve 4 kişilik dalış timinin arama kurtarma çalışmalarında misyon alacağı belirtildi.
Samsun kıyılarında toplam 103 ikaz levhası bulunduğu, yüzme ve yasaklı alanlara ilişkin levhaların sistemli denetim edileceği, çeken akıntı görülen noktaların daima güncellenerek cankurtaranlarla paylaşıldığı söz edildi.
Ayrıca, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması hedefiyle, evvelki yıllarda olduğu üzere ağır kullanılan kıyılarda Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timi (DEGAK) tarafından karadan ve denizden devriye faaliyetlerinin sürdürüleceği kaydedildi.
Rektör Ve Öğrenciler
•Sayın eski Rektör Uysal uzun yıllar Kredi Yurtlar Kurumu Yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığını yaptı. Öğrenciler yıllarca barınma sorunu yaşarken bu işten sorumlu bir birimin başında olmasına rağmen bu zamana kadar neden çözmedi. Bu sorunu KYK yönetim kurulu başkanı çözemiyorsa kim çözebilir?
Rektör-Üniversite Siyasete
•Rektör ilk dönemi ilçelere YO kurmamak için oldukça direnmesine rağmen ikinci dönem siyasete atılma düşüncesinden dolayı lisenin bile kurulamayacağı OVACIK gibi köy büyüklüğündeki bir ilçeye YO açma girişimi ile Üniversiteyi ne için kullandığını göstermiştir. Allah hiç kimseyi güç zehirlenmesi hastalığına düşürmesin. Ovacık gibi köy büyüklüğünde bir ilçeye Yüksek Okul açma girişimini yapanlara sormak istiyorum; acaba Ovacık’a kendi çocuklarınızı gönderir misiniz? Muhtemelen YÖK Ovacık’a YO açılmasına müsade etmeyecek, ederse ülkemizdeki eğitim kurumlarının ne kadar siyasallaştığını gösterir. Çünkü kendi ilke kararlarını kendileri çiğneyecek.
öğrenciyi doldurdun
•şehre öğrenciyi yığdınız, iyi de bu zavallılara ders verecek doğru dürüst hoca olmadıktan sonra, bu çocukların konaklama sorunu çözülmedikten sonra, sosyal donatı hiç düşünülmedikten sonra, yazık değilmi binlerce talebeye? hep tribünlere oynamayın, biraz da hayır niyetiyle iş yapın!