Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 20.11.2019 22:04
Paylaş:
A+ A-

Uluslararası Yüksek Eğitim Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’ne giden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, zirveden önce Güney Afrika’nın önde gelen üniversiteleri ile önemli görüşmelerde bulundu.  

Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından Times Higher Education’ın (THE) 2020 sıralamasında dünyanın en iyi ilk 1000 üniversitesi arasına giren Karabük Üniversitesi, en iyi üniversiteler sıralamasında yer alan diğer üniversitelerle iş birliği ağını güçlendiriyor.

Bu kapsamda Uluslararası Yüksek Eğitim Zirvesine katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’ne giden Rektör Polat, ziyaretten önce Güney Afrika Cumhuriyeti’nin önde gelen üniversiteleri ile akademik iş birliği yapmak için görüşmelerde bulundu. Görüşmelerde Rektör Polat’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan da eşlik etti.

Ziyaret kapsamında sırasıyla dünyanın önde gelen üniversitelerinden University of the Witwatersrand ile THE’nın sıralamasında ilk 1000’de yer alan Nelson Mandela University, University of South Africa, University of Pretoria, University of Western Cape ve Stellenbosh University’de görüşmelerde bulunuldu.

Yapılan görüşmeler sonucunda bu üniversitelerle akademik iş birliğinin geliştirilmesi ile Mevlana Değişim Programı ve Memorandum anlaşmaları yapılması kararlaştırıldı. Görüşmelerde ayrıca Karabük Üniversitesi yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, tez aşamasında araştırma yapmak için söz konusu üniversiteleri ziyaret etmeleri için anlaşmaya varıldı.

Rektör Polat, Türk Büyükelçiliği ve Yunus Emre Ensitüsünü ziyaret etti

Güney Afrika Cumhuriyeti’ne yaptığı ziyaret kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Proterya Büyükelçiliğini de ziyaret eden Rektör Polat, burada Büyükelçi Elif Çomoğlu Ülgen ile de görüşmelerde bulundu.

Ziyaretlerinin devamında Yunus Emre Enstitüsünde de görüşmeler gerçekleştiren Rektör Polat, ayrıca Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bulunan Türk öğrenciler, akademisyenler ve iş adamları ile de bir araya geldi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve ekibi bugün ve yarın ise Uluslararası Yüksek Eğitim Zirvesi’ne katılacak.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Safranbolu Evlerinde Nazarlıklar” Kitabı ve Sergisi Büyüledi

Yayın: 08.05.2024 13:59
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında Dr. Sebahat Kılıç Bülbül’ün “Safranbolu Evlerinde Nazarlıklar” adlı kitabının tanıtımı ve sergisi gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Dünya Mirası Komitesi (DMK) tarafından belirlenen 1994 yılında Dünya Mirası Listesi’ne alınan Safranbolu’nun tarihi evlerinin cephe süsleme programlarında karşılaştığımız ‘nazarlıklar’ kitap haline getirildi. Kitaptaki nazarlıkların sergisi ve kitabın tanıtımı ile imza günü dün Muallimler Birliği’nde gerçekleştirildi.

Serginin açılışına Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok ve çok sayıda akademik katılım sağlandı.

Sergide, Safranbolu evlerindeki nazarlıkların tarihçesi ve önemi hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, nazarlıkların farklı motifler ve renklerde nasıl kullanıldığına dair örnekler de sergilendi. Katılımcılar, Safranbolu’nun kültürel ve mimari mirasına daha yakından tanıklık etme fırsatı buldu.

Dr. Sebahat Kılıç Bülbül, ziyaretçilere kitabını imzalayarak, nazarlıkların hikâyelerini ve sembollerini detaylı bir şekilde anlattı. Kitap, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel mirasına yönelik yapılan çalışmaların önemini vurgulayarak, bu mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, serginin ve kitabın önemine değinerek, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almasının ve kültürel zenginliklerinin korunmasının önemini vurguladı. Başkan Köse ayrıca, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için sürekli çaba harcadıklarını belirterek, Dr. Sebahat Kılıç Bülbül’e kitabı ve sergiyi hazırladığı için teşekkür etti. Ayrıca, Safranbolu’nun evlerindeki nazarlıkların önemine dikkat çekerek, bu eserlerin gelecek kuşaklara aktarılmasının ve korunmasının önemini vurguladı. Safranbolu’nun kültürel mirasının korunması ve tanıtılması için yapılan çalışmaların önemine değinerek, katılımcılara teşekkür etti.

Dr. Sebahat Kılıç Bülbül’ün çalışmaları ve emeği sayesinde, Safranbolu’nun evlerindeki nazarlık sembollerini ve hikayelerini daha yakından öğrenme fırsatı bulan katılımcılar, etkinliği büyük bir ilgiyle takip ettiler. Etkinlik, Safranbolu’nun kültürel mirasının korunmasına ve tanıtılmasına yapılan önemli bir katkı olarak değerlendirildi. (Esra Oğuzkağan Özkan)