Kızılay’dan Yardım Eli

Kızılay’dan Yardım Eli

Yayın: 07.01.2020 19:39
Paylaş:
A+ A-

Türk Kızılay Karabük Şubesi, Ovacık’ın Şamlar köyünde çıkan yangın da evsiz kalan ailelere yardım da bulundu. Kızılay ekipleri, dün Şamlar köyünde çıkan yangın da evleri büyük oranda zarar gören köy muhtarı Raşit Hastürk ile kardeşi Adem Hastürk’e yardım da bulundu. Kızılay ekipleri aileleri ziyaret ederek gıda paketi gibi ailenin temel ihtiyaçlarını görebilecek malzemeler ve yiyecekler bıraktı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

ÇAYKUR’da 2024 yaş çay sezonu yarın başlayacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 00:36
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünce (ÇAYKUR), Doğu Karadeniz'de 2024 yılı yaş çay sezonunun yarın başlayacağı bildirildi.

ÇAYKUR'dan yapılan açıklamada, yaş çay bahçelerinin her türlü yabancı maddeden arındırıldıktan sonra hasada başlanması gerektiği belirtildi.

Yabancı otların çayın özeliklerini yok ettiği, aroması bozulan çay içildiğinde ise damak tadını etkilediği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Damak tadımız bozulmadan 100. yıla yakışır bir hasat gerçekleştirelim. Kalitenin bahçeden başladığını biliyoruz. Özellikle de çay hasadını imkanlar ölçüsünde aile içerisinde yapmaya özen gösterelim. İşçi ile hasat yapmak zorunda kalırsak temiz ve odunsu kısma kadar yani derinden toplatmayalım. Hem bitkiye hem kendimize hem kaliteye zarar verdiğimizi unutmayalım.”