Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 20.02.2020 19:51
Paylaş:
A+ A-

Belediye Başkanı Rafet Vergili Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’un kendisi hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi. Başkan Vergili; “Kendisi sevdiğim bir belediye başkanıdır, ben hepsinin başarılı olmasını isterim, ama kalkıp da  ‘Belediye başkanları laf değil iş üretecek’ diyecek durumda da değil” dedi

Başkanı Vergili, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’un; “Herkes bana 1 milyon nerede diye soruyor, belediye başkanları laf değil iş üretsin” şeklindeki açıklamalarına; “Benimki bir talepti, çünkü küçük belediyelere para verildiğinin duyumunu aldım. Bu tip paralar verilebilir mi, verilebilir, bunun daha önceki dönemlerde de örneği var. Daha önceki dönemlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Karabük’e geldiğinde Safranbolu Belediye Başkanı 2.5 milyon yardım talebinde bulunmuş, bende kendisine bu yardımı yapması için kendisine ricada bulunmuştum. Sayın Bakanda bana ‘ Senin bir talebin yok mu?’ diye sordu. Bende, benim bir talebim yok, ancak siz Safranbolu Belediyesine bu parayı verirseniz iyi olur şeklinde cevap verdim. Bakan Bey de Sayın Valiye ‘Parayı Özel İdareye yollasam Safranbolu Belediyesine aktarabilir misiniz?” diye sordu ve olumlu yanıt alınca da parayı yolladı.

Ufak belediyelere 1’er milyon yardım edilmesi doğru, çünkü hepsi büyük ekonomik zorluklar içerisinde, onlar bizim kadar kaynak üretemiyorlar ve Ak Parti, MHP, CHP ayırmaksızın büyük zorluklar yaşıyorlar, bende küçük belediyelere yardım yapıldığını duyunca bizim belediyelere de yardım yapılmasını istedim ve ilerideki işbirliğimize yansıyacağını söyledim” şeklinde cevap verdi.

Açıklamalarının devamında Eflani Belediye Başkanı Ertuğrul’un bu sözleri üzerine alınmasına bir anlam veremediğini de ifade eden Başkan Vergili; “İbrahim Bey buna alınmış, niye alındığını da bilmiyorum, ben ona 1 milyon lira aldın demedim. 1 milyon lira aldıysan tabi ki herkes bunun hesabını soracak. İkincisi; almadıysan sen neden almadın? Biz alanların olduğunu duyduk, madem bu paralar veriliyor, sen neden gidip takip etmiyorsun ve almıyorsun, git teşkilatlarınla konuş ve sende iste, aldıysan da tabi ki hesabını vereceksin. Kendisi sevdiğim bir belediye başkanıdır, ben hepsinin başarılı olmasını isterim, ama kalkıp da  ‘Belediye başkanları laf değil iş üretecek’ diyecek durumda da değil. Belediye Başkanları önce haddini bilmesi lazım, doğru söylüyor hizmet etmesi lazım. Bizim vazifemiz ne? İnsanlara hizmet etmek, insanların refah payını artırmak. Vatandaşımız bizim hizmetimizden memnun olmasaydı ben 3 dönemdir burada olmazdım. Ben kendisine tavsiyelerde bulunayım; Eflani’nin haklarını korusun, Eflani’nin gelişmesiyle ilgili çalışmalarda bulunsun, bir belediye başkanı olarak yalnızca cami yapımıyla ilgilenmesin, tekrardan havaalanı yapımını gündeme getirsin, ilçenin gelişmesi için geniş bir çerçeveden baksın. Ben “Havaalanı Eflani’ye yapılsın’ dediğimde bazen sessiz kaldı, bazen de kaşı söylemlerde bulundu. Eflani’ye havaalanı yapılsa yalnız Safranbolu’ya buradan 250 bin turist iner, ben hiçbir zaman yalnızca Karabük diye bakmadım, biz ilçelerimizle bir bütünüz ve nereye ne yapılması gerekiyorsa onu savunuyoruz” dedi

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

3 Mayıs Türkçülük Günü

Yayın: 03.05.2024 11:28
Paylaş:
A+ A-

Sosyal medyada 3 Mayıs Türkçülük Günü hakkında artan ilgi ve merak, kökeni ve kutlama geleneği hakkında birçok kişiyi araştırmaya yöneltiyor. İşte, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nün kökeni ve kutlama geleneği hakkında detaylar:

Türkçülük Günü, 3 Mayıs 1944 tarihinde gerçekleşen ve ırkçılık-Turancılık davasının bir parçası olan Hüseyin Nihal Atsız – Sabahattin Ali davasının duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayişi”ni anmak amacıyla ortaya çıktı. Bu olayın ardından, 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî Hapishanesi’nde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar, Reha Oğuz Türkkan ve diğer mahkumlar tarafından kutlandı.

Geleneksel olarak devam eden bu kutlamalar, Türkçüler Günü adını aldı ve sonraki yıllarda da devam etti. Türk milliyetçiliği ve kültürünün önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen etkinlikler, Türkçülük ideolojisinin ve hareketinin önemli bir parçası olarak kabul ediliyor.

Türkçülük Günü, Türk milliyetçiliği ve kültürünün kutlandığı ve anıldığı bir gün olarak Türk toplumu için önemli bir yer tutmaktadır.