Başkan Vergili; “Oto Galerileri Tertipli Çalışmalı”

Başkan Vergili; “Oto Galerileri Tertipli Çalışmalı”

Yayın: 07.01.2016 10:28
Paylaş:
A+ A-

Son günlerde Yeşil mahalle Galeriler bölgesinden gelen şikayetleri değerlendiren belediye başkanı Rafet Vergili, “Oradan çok şikayet alıyoruz.Oto galerileri tertipli çalışması lazım”dedi. Geçtiğimiz yıllarda yayınlanan genelge ile şehir dışına çıkarılması istenen oto galerilerinin Yeşil mahallede bulunan ticarethaneleri ile ilgili, trafiği engelleme ve yaya kaldırımlarını işgal etme konuları ile ilgili şikayetlerin arttığına dikkat çekiliyor.
Konu ile ilgili belediye başkanı Rafet Vergili’de kısa bir değerlendirme yaparak,bilindiği gibi devlet tarafından oto galerilerinin şehir dışına çıkarılması konusu gündeme gelmiş ancak,geçtiğimiz yıllarda alınan bu karar bir şekilde geri bırakılmıştı. Şu anda galerilerimizin çoğunluğu Yeşil mahallede bulunuyor ve son zamanlarda kendileri hakkında çokça şikayet alıyoruz.Oto galerileri maalesef tertipli çalışmıyor.Vatandaşlara saygılı olmaları lazım.Biliyoruz ki Yeşil mahalle ekonomisini galerilerimiz ayakta tutuyor ancak, tertipli çalışmaları gerekiyor.Burada trafiği işgal ediyorlar. Yol kenarları araçlarla dolu.Vatandaşa saygılı davranmıyorlar” dedi.

2 kişi görüş bildirdi

  1. Adnan

    Sn.Belediye başkanımız sabah akşam Cevizkent yolundan evlere ulaşmak mümkün değil.Çift taraf ücretli araç parkı olması ciddi sıkıntılar oluşturmakta.Bir de tam giriş noktası olan ptt köşesinde otobüs durağı ciddi tehlike oluşturuyor.

  2. Şakir

    Eğer yeşil mahalledeki belediye binasına taşınmış olsaydınız;
    1- milyonlarca lirayı çöpe atmamış olurdunuz
    2- şehri hürriyet caddesine sıkıştırmamış olurdunuz.
    3- yeşil mahalleye değer katmış olurdunuz
    4- bu vesileyle ticaretin şekli değişir ve oto galerileri kendiliğinden oradan kaldırmış olurdunuz.
    5- vebal altında kalmazdınız, yaptığınız hatanın altında ezilmezdiniz.
    6- hizmet etmiş olurdunuz.
    7- şehrin içinde yaptığınız belediye binasını iş yeri olarak satar, çok daha büyük katma değer ve gelir elde ederdiniz.
    vesselam.

    Not: Aynı yorum benzer bir konu ile alakalı olarak başka bir internet sitesinde de yayınlanmıştır.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.