Eğitim Araştırma Hastanesinde Kan Değişimi

Eğitim Araştırma Hastanesinde Kan Değişimi

Yayın: 08.01.2016 10:22
Paylaş:
A+ A-

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, “Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 4 yıldızlı otel konforunda odaları, yoğun bakımları, ameliyathaneleri, laboratuarlarıyla 440 yatakla hizmet vermekteyiz” dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr.İsmail Kara beraberinde KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticiliği görevine atanan Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan ile birlikte sağlık alanında ki gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Kara, hastanenin Eğitim Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 2016 yılına Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yönetiminde değişiklerle başladığını belirterek, hastane Başhekimi Doç. Dr. Alaadin Polat Tıp Fakültesi Fizyoloji bölümüne Profesör olarak atanabilmesi için görevinden istifa ettiğinden hizmetlerine yeni atanan Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan ile beraber devam edeceklerini söyledi.

TÜRKİYE GENELİNİN ÇOK ÜSTÜNDEYİZ

Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterliğe bağlı sağlık tesisi yöneticilerinin ve çalışanlarının hedefinin tıbbi etik değerleri ön planda tutan, hasta ve çalışan güvenliği, hasta ve çalışan memnuniyeti odaklı, hasta haklarına saygılı, eğitim, araştırma, ölçme, iyileştirme tekniklerini kullanarak hizmet sunum standartlarını devamlı geliştiren, kolay ulaşılabilir, etkin, verimli, konforlu, güvenli sağlık hizmeti sunmak olduğunu ifade eden Kara, “Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde otel konforunda odaları, yoğun bakımları, ameliyathaneleri, laboratuvarlarıyla 440 yatakla hizmet vermekteyiz. Yoğun bakımlarımızda toplam 48 yatağımız mevcuttur. 2015 yılı geneli toplam yatak doluluk oranı servisler için yüzde 75,5, yoğun bakımlarda ise bu oran yüzde 94’tür. Hastanemize 2015 yılı genelinde yapılan toplam poliklinik müracaat sayısı 951 bin 824 kişidir. Bu sayı ilimiz nüfusunun yaklaşık 5 katına tekabül etmektedir. Günde yaklaşık 4 bin ile 4 bin 500 poliklinik hastasına, yaklaşık 800-900 civarında acil servis hastalarına hizmet vermekteyiz. Hastanemize yapılan toplam müracaatların yaklaşık yüzde 25’ini acil servise olan müracaatlar oluşturmaktadır. Hastanemizde 22 profesör, 7 doçent, 45 yardımcı doçent olmak üzere 74 akademisyen, 83 uzman doktor, 21 pratisyen olmak üzere 178 doktor kadrosu ve 670 yardımcı sağlık hizmetleri personeliyle hizmet veriyoruz. Bu sayılarla kadro doluluk oranında Türkiye genelinin çok üstündeyiz” dedi.

HEDEFİMİZ İL DIŞINDAN HASTA GELMESİNİ SAĞLAMAK

Hasta ve hasta yakınlarının hastaneye girdikleri andan itibaren, kendilerini güvende ve rahat hissedebilmeleri, ihtiyaçları olan sağlık hizmetini daha iyi alabilmeleri için, bakanlığımızın politikaları doğrultusunda birçok alanda yeni hizmet birimlerini ve Uzman Doktorları hastaneye kazandırdıklarını da kaydeden Kara, “Karabük’ten Ankara’ya ve il dışına olan hasta sevkini azaltmak, tersine il dışından Karabük’e hasta gelmesini sağlamak en büyük hedefimizdi. Hastanemizde hocaların katılımıyla yapılan özellikli ameliyatlarla tıbbi onkoloji uzmanı, hematoloji uzmanı atamalarıyla artık kanser tedavisi gören hastaların il dışına gitmelerine gerek kalmadı. Yine gastroenteroloji uzmanları, endokrinoloji uzmanı, yenidoğan uzmanı ve yeni göreve başlayan çocuk endokrinolojisi uzmanı arkadaşımızın göreve başlaması, Koroner Anjiyografi Ünitesinin açılmasıyla bu hedeflerimize büyük oranda ulaştık. Bu anlamda 2015 yılında hastanemizde yeni bölümler açtık.Palyatif Bakım Merkezini hizmete açtık. Burada çoğunluğunu kanser ve buna benzer kronik ve son dönem evresindeki hastaların tedavisini yapmaktayız. Bu hastalara psikolojik desteği de kapsayan ve evlerinde de devam eden sağlık hizmeti veriyoruz. Genel Sekreterlik bünyemizde Çocuk İzlem Merkezi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Koroner Anjiografi Merkezi, Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi, Diyaliz Ünitesini açtık Safranbolu Devlet Hastanesinde Fizik Tedavi Ünitesini açacağız” ifadesinde bulundu.

Kara ayrıca, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlık hizmeti sunumunun en önemli basamaklarından biri de modern cihazların bulunduğu, tam donanımlı olan ve güncel tedavilerin uygulandığı ameliyathaneleri olduğunu ve 11 adet ameliyathanede günlük ortalama 75 ameliyat yapıldığını da kaydetti.

SAĞLIK ALANINDA KARABÜK’Ü ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ

KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticiliği görevine atanan Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan ise, sıkıntıların olduğunu ve bunların çözümü için çalışmalara başladıklarını kaydederek, “Hasta ve çalışan odaklı bir çalışma yapacağız. Hastanemizde sorunların en başında Acil ile ilgili. Masaya yatırarak yapacağımız uygulamaları en kısa sürede uygulamaya alacağız. Hastaların hekimlere ulaşma zorluğunu ortadan kaldıracağız. Bilimsel çalışmaları ve tedavileri ön plana çıkararak Karabük’ü sağlık ön plana çıkaracağız. Hastaları en iyi hizmete sunmayı hedefliyoruz. Bunun için çalışanlarımızın çalışma ortamını rahatlatmamız lazım. Güler yüzlü bir çalışma ortamı uyguladığımızda hastalarımız daha güler yüzü bir sağlık hizmeti almalarını sağlayacağız. Sağlık hizmeti verilen bir yerde temizliğin ön planda olması gerekir. Bunla ilgili yeni bir planlama yapacağız. İnşallah daha iyi olacağız” dedi.

Kara ve Doğan daha sonra gazetecilerin sağlık alanı ilgili yönettiği soruları cevapladı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Komiser yardımcısı 1800 nüfuslu ilçede açtığı spor kursuyla gençlere umut oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – ÖZGÜR ALANTOR – Kastamonu'nun 1800 nüfuslu Şenpazar ilçesinde geçen yıl çalışmaya başlayan İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Mehmet Salman, gençler için basketbol ve sınavlara hazırlık kursları açtı.

Geçen yıl ilçede göreve başladıktan sonra öğrencilerin hem keyif alabileceği bir sporla uğraşmalarını sağlamak hem de öğrencileri spor becerisi gerektiren sınavlara hazırlamak için kolları sıvayan komiser yardımcısı, ilk önce görüştüğü aileleri ikna etti.

Valilik, emniyet ve milli eğitimden gerekli izinleri aldıktan sonra kurs açan Salman, Şenpazar Spor Salonunda haftada 3 gün 21 öğrenciyle çalışmalara başladı.

Mehmet Salman, AA muhabirine, gençlerden gelen olumlu geri dönüşlerin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Hakkari'de görev yaptığı dönemde bir basketbol takımı kurduğunu anlatan Salman, “Takımımız Hakkari'de şampiyon olup bölge şampiyonasına gitmişti. Geçen yıl burada çalışmaya başladıktan sonra bundan ilham aldım. Burada da çocukların boş vakitlerini geçirebilecekleri alanların yetersiz olduğunu görerek, gerekli izinleri alıp basketbol kursu açtık. Aynı zamanda çocuklarımızı polislik, bekçilik, üniversitelerin beden eğitimi bölümlerine hazırlamak için bir parkur oluşturduk.” dedi.

Öncelikle gençlerin güzel vakit geçirmesini istediğini belirten Salman, “Buradaki temel amacımız çocuklarımızı spora teşvik etmek ve eğlenmek. Bunun yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerle başladık ve yoğun ilgi gördük. Hatta kız çocuklarının ilgisi daha fazlaydı. Biz emniyet olarak çocuklarımızın bize güvenmelerini, bir sıkıntı olduğunda bize gelmelerini istiyoruz. Bu kurs aslında bir nevi bu düşünceye araç oldu. Esnafımız malzeme konusunda destek verdi.” diye konuştu.

– “Çocukların sporla ilgili kariyer yapmalarını istiyoruz”

Hedeflerinin olduğunu dile getiren Salman, “Sportif anlamda basketbol bir takım sporu. Biz önce ilde derece yapmak istiyoruz ama büyük hedefimiz çocukların şahsıyla alakalı. Çocukların sporla ilgili kariyer yapmalarını istiyoruz. Bu olmasa bile ileride spora destek veren yöneticiler olmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kursa katılan öğrencilerden Serpil Coşkun ise kendileri için kursun çok iyi olduğunu vurgulayarak, “Burada böyle aktiviteler çok olmuyor. Derslerden sonra yurda geçince sıkılıyorduk. Burada eğleniyoruz. Hem sportif anlamda iyi oldu hem de beden eğitimi öğretmeni olmak istediğim için bana altyapı oluşturuyor.” dedi.

– “Küçücük bir yerde böyle bir kursun olması çok güzel”

Muhammet Kerem Göktaş da kurstan önce okuldan eve gittiğini ve yapacak bir şeyinin olmadığını anlatarak, “Şimdi buraya geliyor, eğleniyorum. Küçücük bir yerde böyle bir kursun olması çok güzel.” diye konuştu.

Ayşenur Baş ise jandarma olmak istediğini dile getirerek, “Burada hem eğleniyor hem de seçeceğim mesleğin sınavları için altyapı oluşturuyorum.” ifadelerini kullandı.

Elif Nur Çınar da “Mehmet Hocam Şenpazar'a, okulumuza birçok konuda ümit oldu. Kursumuza gönüllü olarak katıldı. Mehmet Hocamız burada asker olmak, polis olmak, beden eğitimi öğretmeni olmak isteyen arkadaşlara örnek oldu. Burası biraz daha kırsal olduğu için bu konularda sıkıntı yaşayabiliyorduk. Bize canıgönülden destek olarak bütün öğrencilere ümit oldu.” dedi.