Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
18 Ocak, 2016 10:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Binlerce Öğrenci ve Aileler Mağdur Ediliyor

Üniversite mahallesine yapılan ve her gün binlerce öğrenci ve vatandaşın kullandığı üst geçidin eksikliklerinin bir türlü giderilmediği ve giderilmesi için yapılan girişimlerden sonuç alınamadığı belirtiliyor. Zaman zaman ölümlü yaya kazalarıyla gündeme geldikten sonra bazı basın kuruluşları ve kamuoyunun büyük çabaları sonucu yapılan Üniversite mahallesi üst geçidi için yürüyen merdiven,asansör ve geçidin üstünün kapatılması gibi eksikliklerin giderilmemesine tepkiler büyüyor. Konu ile ilgili şikayetlerini dile getiren mahalle sakinleri ve öğrenciler, "Karabük'te bazı basın kuruluşları ile birlikte buraya bir üst geçit yapılması için yoğun çabalar gösterdik ve uzun uğraşlar sonucu nihayet zorla da olsa Karayolları buraya bir üst geçit yapmak zorunda kaldı.Bilindiği gibi gerek Medikar hastanesi gerek İl Emniyet Müdürlüğü ve gerekse Üniversite mahallesi için büyük önem arz eden,hatta birkaç defa ölümlü kazaya sebebiyet veren yola üst geçit yapıldı ancak aradan çok uzun bir süre geçmesine rağmen eksiklikleri bir türlü tamamlanamadı. Karayolları her zaman olduğu gibi yine Karabük'e üvey evlat muamelesi yapıyor.Muhtarımız birçok kez asansör,yürüyen merdiven ve geçidin üstünün kapatılması için her türlü girişimleri yaptığı halde bir türlü sonuç alınamadı.Hatta muhtarımızın yazdığı dilekçeye Karayolları bölge müdürlüğü tarafından verilen cevapta, "ilgili belediye başkanlıkları tarafından yapım,bakım ve işletmesinin kendileri tarafından üstlenilmesi ve kurumumuzdan talep edilmesi durumunda,kurumumuzla yapılacak protokol kapsamında mevcut yaya üst geçitlerine asansör veya yürüyen merdiven yapılması hususunda gerekli izin verilecektir" ibarelerinin yer aldığı,yani sorumluluğun tamamen Karabük belediyesine verilmek istendiği şeklinde mazeretler üretiliyormuş.Bu geçidi Karabük belediyesi yapmadı ki sorumluluğunu alsın.Bakın çok yüksek olması ve üstünün kapatılmaması sebeplerinden dolayı bu üst geçit şuan sağlıklı kullanılmıyor.Yine binlerce kişi çok kalabalık araç trafiğinin içinden geçiyor.Yarın,öbür gün burada yeniden tehlikeli sonuçlar ortaya çıkabilir.Karabük milletvekilleri ve Vali'den bu konuya duyarlı olmalarını talep ediyoruz.Karayolları Karabük'e üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçsin.Özellikle milletvekillerimiz Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysa'dan bu konu ile ilgilenmelerini istiyoruz" ifadelerine yer veriyorlar.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 14:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trabzon’da Ot Festivali’nde renkli görüntüler oluştu

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde düzenlenen Ot Festivali’nde renkli imgeler oluştu. Şenlikte iştirakçiler yöresel otlarla hazırladıkları tanımlarla hünerlerini sergiledi.
Akçaabat Belediyesi ile Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Ot Şenliği ile yöreye has mutfak kültürü tanıtıldı. Atatürk Parkı’nda renkli kortej yürüyüşüyle başlayan şenlikte bölgeye mahsus otların tanıtımı ve kullanım alanlarına dair söyleşiler düzenlendi. İştirakçilerin yöresel otlarla hazırladıkları tanımlarla hünerlerini sergilediği şenlikte Akçaabat’a mahsus ot çeşitlerinin yer aldığı özel stant de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Ünlü şeflerin yöresel eserlerle gerçekleştireceği canlı yemek sunumları aktifliğe renk katarken, klâsik pazarda kurulan stantlarda mahallî üreticiler eserlerini tanıtma ve satışa sunma imkanı buldu. Şenliğe katılan ziyaretçilere çeşitli yöresel ikramlar yapılırken, Akçaabat’ın folklorik mirasını yansıtan halk oyunları şovları iştirakçilere görsel bir şölen sundu.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Şen, yaptığı konuşmada, "Mutfak kültürü kıymetli. İnsanların tabiatta ne topladığı ne yediği mutfak kültürünü belirliyor. Trabzon mutfağında çok şey var. Günümüzden yaklaşık 2 bin 500 yıl önceye dayanıyor" dedi.
Ot şenliği aktifliği ile hem yöresel pahaları yaşatmayı hem de bölge turizmine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, "Şehrimizde yetişen yaklaşık 100 otu ve 45’e yakın yöresel yemeği de burada tanıma ve hemşerilerimize gösterme fırsatı buluyoruz. Akçaabat olarak bölgenin sebzesini karşılayan bir kapasiteye sahibiz. Üreticilerimiz üreterek, salı günleri satışını sağlıyor. Burada da bir stant açtık. Pazarda satılan tüm eserleri göstermek için bu şenliği düzenlendik. Gayemiz kentin tanıtımına ve turizme katkı sağlamak. Akçaabat olarak kendimizi kanıtlamış bir noktadayız. Buna ekler yapmak amacımızdır. Belediye olarak, kendi yetiştirdiğimiz ve çiftçimize de vermiş olduğumuz fideleri sergiliyoruz. Yöreye ilişkin bitki ve yemekleri tanıtan stantlarımız da var. Her yemeğimiz özel. Çok duyulmamış fındık yaprağından yapılan sarmamız da var. Onu da deneyi tadına bakacağım" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.