“Gelişi Güzel Yapılan Kazılardan Kaynaklanıyormuş”

“Gelişi Güzel Yapılan Kazılardan Kaynaklanıyormuş”

Yayın: 28.01.2016 10:42
Paylaş:
A+ A-

Son günlerde yaşanan elektrik kesintileri tepkilere yol açarken, Karabük BEDAŞ Müdürü Ali Fuat Aslan, kesintilerin nedenini gelişi güzel yapılan kazılardan kaynaklandığını açıkladı.

Karabük BEDAŞ İl Müdürü Ali Fuat Aslan, kurumlar tarafından yapılan kazılarda yer altından geçen hatların kopartıldığını, uyarılara rağmen bilinçsizce yapılan kazıların elektrik hatlarına zarar verdiğini, bunun da elektrik kesintisine neden olduğunu bildirdi.

Aslan; “Birkaç gündür gerçekleşen kesintinin biri Makasbaşı mevkiinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait kapalı spor önünde yapılan çalışma ile alakalı. Burada yapılan kazı sırasında şebekeyi besleyen hatlardan biri kopartıldı. Ekiplerimiz hemen olaya müdahale etti. Diğer kesintilerde aynı nedenle. Bizim yer altından geçen elektrik hatlarımızın bulunduğu tüm alanlarda uyarıca levhalarımız var. Hatta hattın geçtiği alan açıldığında bile hemen toprağın altında hat geçtiğine dair, dikkatli olunmasına dair uyarıcı levhalarımız bulunduğu halde deneyimsiz kepçe operatörleri tarafından yapılan çalışmalar istenmeyen kesintilere neden oluyor” şeklinde ifadelere yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akçaabat Belediye Başkanı Ekim, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 01.05.2024 08:00
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ekim, mesajında, tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Helal kazancı ve emeği kutsal sayan bir milletin ferdi olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Ekim, “Tüm dünyada, işçi ve emekçiler tarafından birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan 1 Mayıs, çalışanların sorunlarının dile getirilmesine, çözüm yollarına ilişkin görüşlerin tartışılmasına olanak sağlamıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Ekim, devletin, çalışanların, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği içinde yürüttüğü çalışmaların, ülkenin daha parlak bir geleceğe yürüyüşünde büyük önem taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:

“Biz ki 'İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz.' diyen bir nebinin ümmetiyiz. Bugüne kadar kurum olarak çalışanlarımızın her zaman yanında olduk. İşçilerimizin iş güvenliği konusundaki gereksinimlerine ve sendikal faaliyetlerine her zaman destek verdik. Bundan sonra da aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülkemizin kalkınmasında ve ilerlemesinde alın terleriyle lokomotif güç oluşturan tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, bu anlamlı günün birlik ve dayanışma ruhu içerisinde geçirmelerini temenni ediyorum.”