Saylar; Dedikoduyu Bırakıp Karabük’e Hizmet Edelim

Saylar; Dedikoduyu Bırakıp Karabük’e Hizmet Edelim

Yayın: 12.02.2016 10:43
Paylaş:
A+ A-

AK Parti İl başkanı Timurçin Saylar,Safranbolu belediye başkanı Necdet Aksoy ile birlikte teşkilat mensupları dün parti binasında toplanarak,önceki gün AK Parti Safranbolu İlçe başkanlığına atanan Ali Kaya’nın mazbatasını verdiler.

İlk olarak AK Parti Safranbolu İlçe başkanlığı görevine yapılan atama ile ilgili görüşlerini dile getiren İl başkanı Timurçin Saylar, “bilindiği üzere Safranbolu İlçe başkanımızın görevinden istifa etmesinin ardından 4 arkadaşımız bu göreve talip olduklarını bildirdiler. Bizlerde milletvekillerimiz başta olmak üzere,belediye başkanlarımız ve teşkilatlarımızla birlikte yapılan temayüller sonucunda genel merkezimizin kararı ile Ali Kaya arkadaşımız Safranbolu İlçe başkanlığı görevine atandı. Safranbolu bizim için çok önemli.Biz sayın belediye başkanımız ile birlikte tarihi ve kültürel kentimiz olan Safranbolu’muza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Toplantıya katılan Safranbolu belediye başkanı Necdet Aksoy ise,“AK Parti kurulduğundan bugüne kadar Safranbolu’da hep iktidar olmuştur.Bu süreç içinde Avukat arkadaşımız Baki bey ve Ahmet ağabeyimizle birlikte görev yapmıştık.Şimdi ise Ali kardeşimizle yolumuza devam edeceğiz.Özellikle iktidar partilerinden talepler her zaman büyük olur.Biz de milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızın desteği ile bu talepleri yerine getirmeye çalışacağız.Hep birlikte canı gönülden başarılı olacağımıza inanıyorum. Bizlerde belediye olarak halkımıza her zaman olduğu gibi en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz. Eski İlçe başkanımız Ahmet beyin bizimle ilgili söylediklerini karşılaştığımızda kendisine soracağız.Ben istifa ettiğinde İstanbul’daydım. Dolayısıyla yaptığı açıklamaları talihsiz açıklamalar olarak görüyorum.7 yıl birlikte görev yaptık. Bu süre içerisinde bize hiçbir şey söylemedi.Herhangi bir sıkıntı dile getirmedi. Söylediğim gibi karşılaştığımda sebebini sorarım.Yüz yüze konuştuktan sonra gerekirse açıklama yapacağım.Biz kamuoyu ve hukuk denetimine her zaman açığız.Partimiz gerekli çalışmayı yapacaktır” dedi.

Diğer yandan, Safranbolu İlçe başkanlığı görevine atanan Ali Kaya ise yaptığı açıklamada,“bildiğiniz üzere bu göreve talip olan diğer arkadaşlarımızla birlikte genel merkezimizce mülakata tabi tutulduk ve mülakat sonrası bize görev verildi.Ben siyasete AK Parti ile başladım.AK Parti kişilerin değil dava partisidir.Bizler bu dava için mücadele verdik ve vermeye de devam edeceğiz.Bu partide gençlere siyaset yapma hakkı verilmiştir. Seçimlerde Ahmet Güneş ağabeyimizle birlikte görev yaptık.Kendisine verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.Bundan sonra Safranbolu belediyemizle uyumlu bir çalışma gayreti içinde olacağız. Safranbolu belediye başkanımız önemli hizmetler vermiş vermeye de devam etmektedir.Bizlerde bu hizmetler verilirken köprü vazifesi göreceğiz” dedi.

Bu konuşmaların ardından gündeme dair bazı değerlendirmelerde bulunan İl başkanı Timurçin Saylar, “şimdi boş laf, dedikodu üretme zamanı değildir.Şimdi hizmet verme zamanıdır. KARDEMİR, ÜNİVERSİTE, SAFRANBOLU VE KARABÜKSPOR bizim olmazsa olmazlarımız arasındadır.Bütün söylentileri bırakıp memleketimize hizmet edelim. KARDEMİR bizim gözbebeğimiz. Filyos limanı ile ilgili iki tane mahkeme kararı kalktı,sonuçlar bekleniyor.Bu yıl içerisinde alt yapı çalışmalarına başlanacaktır.Yine İsmetpaşa bölgesine yapılacak Eskipazar makine imalat organize sanayi bölgesi için çalışmalar yolunda gidiyor muhtemelen Mayıs gibi tabelayı dikeriz. Bartın yolu,Kardemir girişi ile ilgili karayolları çalışma içerisinde. Yine şehir içinde bulunan haddehanelerimizin % 90’ı organizeden yer aldı ve önümüzde ki 10 yıl içerisinde şehir içinde sanayi kuruluşumuz kalmaz diye düşünüyoruz” açıklamalarına yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordulu çift söküntü ip getirenlere Kabataş kilimi dokuyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – EYÜP ELEVLİ – Ordu'nun Kabataş ilçesinde 46 yaşındaki Fatma Öztok, eskiyen örgü işlerin sökülmesiyle elde edilen iplerle Kabataş kilimi dokuyarak kazanç sağlıyor.

Öztok, Kabataş ilçesinde evlendikten sonra el tezgahında dokumacılık yapan kayınvalidesi Kadriye Öztok'tan işin inceliklerini öğrendi.

Kayınvalidesinin sağlığı elvermediği için işi bırakmasının ardından Fatma Öztok, 2000 yılından itibaren evlerinin alt katında oluşturdukları atölyede mesleği sürdürüyor.

Dört yıl önce emekli olan Aziz Öztok da eşiyle atölyede mesai harcıyor.

İki çocuk annesi Fatma Öztok, AA muhabirine, kayınvalidesinin rahatsızlanması sonucu mesleği devam ettirdiğini söyledi.

Kayınvalidesinin kilimleri elinde dokuduğunu ancak kendisinin bu şekilde sürdüremediğini anlatan Öztok, adlıkları eski tip makinelerle yıllardır Kabataş kiliminin üretimini yaptıklarını ifade etti.

Öztok, Kabataş kilimine ilgi olduğunu dile getirerek, “Burada 7 kişi, 10 kişi çalıştırdığım da oldu. Ama çalışanlar fındık zamanı gelince işi bırakıyor. Siparişi de aldığımız için sıkıntıya düştüm. O yüzden siparişleri azalttım. Şimdi yapabileceğim kadar alıyorum.” dedi.

Eşiyle çalışmanın önemine işaret eden Öztok, “Eşimle çalışmak daha rahat, çok güzel. Ben eve çıksam, buraya müşteri geliyor. En azından burada müşteriye bakabilecek birisi oluyor. Öbür türlü eve çık, dükkana in şeklinde zor oluyor. O yüzden eşim geldikten sonra rahatladım. İşin getirisi de iyi oldu çok şükür.” diye konuştu.

Örgüleri söküp getirenlerin israfı da önlemiş olduğunu anlatan Öztok, şöyle devam etti:

“İsraf olmasın, 'yazıktır, günahtır' diyerek dokutturuyor. 'Benden sonraki nesillere kalsın.' gibi düşüncelerle yaptırıyorlar, en çok ondan geliyor. Çöpe atma durumu olsa bu devam etmeyecek ama eskilerimiz asla çöpe atmayı istemiyor. Sökemezse kesiyor, kesemezse dikiyor. Yine de onu dokutturuyor. Çöpe atmaktansa onu kenara koyuyor.”

Öztok, çevrelerinde kendilerinden başka bu işi yapan olmadığını, tozlu iş olması nedeniyle pek de kimsenin benimsemediğini anlattı.

İşinden keyif aldığını ve bu nedenle devam ettiğini belirten Öztok, “Yoksa bağ bahçe, evin temizliğine zaman kalmıyor. Evde temizlik için işçi tutuyorum, buradan aldığımı oraya veriyorum. Ama bana keyifli geliyor. 60 sene olmuş. 30-40 sene kaynanam, 20-25 sene de ben devam ettirdim. 5 sene daha ancak dayanırız. Sadece kilime odaklanırsam günde 80-100 metre dokuma yaparım.” değerlendirmesinde bulundu.

– “Bizim için mesleğin son temsilcisi diyebiliriz”

51 yaşındaki Aziz Öztok ise ilk etapta eşinin siparişleri elde yetiştirememesi üzerine araştırmalar yaptıklarını anlattı.

Gaziantep'ten makine aldıklarını belirten Öztok, “İlk önce bir makineyle başladık. Sonra bir, iki derken çözgü makinesi, sarma makinesiyle beraber işi çoğalttık. Daha seri bir şekilde çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yörede bu mesleği yapan bir tek kendilerinin kaldığına dikkati çeken Öztok, “Bizim için mesleğin son temsilcisi diyebiliriz. Çocuklar yanaşmıyorlar. Kimisi üniversitede okuyor, kimisi çalışıyor. Biz de hanımla beraber yapabildiğimiz kadar bu şekilde yapmaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Zaman zaman yurt dışına da ürün gönderdiklerine işaret eden Öztok, şunları kaydetti:

“Bize eski sökülmüş kazaklar geliyor. Onları belli bir aşamadan geçirdikten sonra dokuyoruz. Hem de katma değer oluyor. Rağbet de var. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa'ya mal gönderdiğimiz oluyor. Bu şekilde isteyenler, sipariş verenler oluyor. Yani güzel bir şey. Hem yöremiz için hem de otantik bir havası var. Yazları buralarda halıları kaldırıyoruz, sadece kilim seriyoruz.”

Öztok çifti, Kabataş kiliminin metresini 40 liraya örüyor.