Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
14 Ocak, 2021 22:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Çin’den Türkiye’ye getirilen Covid-19 aşısı, Karabük’te sağlık çalışanlarına uygulanmaya başladı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından ’Acil kullanım onayı’ verilmesinin ardından korona virüs (CoronaVac) aşısı Karabük’te uygulanmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı’na ait özel tasarlanmış iklimlendirme özellikli 4 bin 680 aşı ilk etapta sağlık çalışanlarına uygulanıyor. Covid-19 aşısını olduktan sonra konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulanan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, “Sabah saat 08.00 itibariyle sağlık personelimizi aşılamaya başladık. Şuanda hastanemizde 20 tane aşı odası oluşturuldu. Safranbolu Devlet Hastanemizde 7, Yenice Devlet Hastanemizde 5, diğer entegre hastanelerimizde 1’er oda oluşturuldu. Ayrıca Özel Medikal Hastanesi’nde de aşı odaları oluşturuldu. İlk etap yalnızca sağlık çalışanları aşılanacak. İlk hedef grup sağlık çalışanları olarak belirlendi. İlimize de 4 bin 680 adet aşı ulaştı. Bu aşılarımız şuanda hem hastanelerimizde hem de aile hekimliklerimize iletilmiş durumda. Aile hekimliklerimizde aşı uygulaması yapılıyor. Tüm kamu hastanelerinde özel hastanelerde de aşılama faaliyetlerine başlamış oluyoruz. İnşallah ülkemiz, ilimiz ve tüm insanlık için hayırlı olur” diye konuştu. Sarı, ağlık çalışanları olarak aşıların ilk dozunu olacaklarını belirterek, “Bu süreçte sağlık çalışanları çok sıkıntılı süreçler yaşadılar. Fedakarca hizmet verdiler. En fazla risk grubu olarak bizler belirlendik. Bundan sonraki süreçte sağlık çalışanlarından sonra diğer risk grupları da kademe kademe aşılama programı içerisine alınacak” dedi. Vatandaşların randevu alarak aşılarını yaptıracaklarını dile getirerek acele etmelerine gerek olmadığını ifade etti. Daha önce Covid-19 hastalığını geçirmiş olan sağlıkçıların aşı olmasına izin verildiğini kaydeden Sarı, aşının sağlıkçıların rızasına bağlı olduğunu söyledi.
Bizi sosyal medyadan takip edin

2 Yorum

  1. karabük köyü

    aşı olayı hikaye gibi ,vürüs insandan hayvana bulaşmıyor diyorlar .hangi canlı üzerinde vürüs çağatıldı neden talarda vurus antıkor olusturuyormu dıye test yapılıyor..demekkki hepsi hıkaye ÇİN üretmiş okadar aşiyı..biz neden üretemiyoruz..

  2. karbuksevdalısı

    Pandemi var diyorsunuz öyle kabul edelim.berberler mayıs ayından beri açık bir tane berber öldümü yakın temes tıraş oluyor insamnlar 3 musterı 3 kuafor 6 kisi 3 de bel-kleyen 9 kişi nerde hani vaka yok..otoyollarda cafe restorontlar açık oturrak yemek içmek serbest ama aynı dükkan 100mt ötede şehirde kapalı neden pandemi var .hikaye bu ne pandemi hakem düğü çaldı maç başladı hakem düdüğü çalmadan maç bitmez.dünya sağlık örgütü kime hizmet ediyor bunu görmek lazım uyanın insanoğlu..

Yeni yorumlara kapalı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 13:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bolu’da cip ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Bolu’da cip ile çarpışan motosikletin şoförü yaralandı.
Kaza, Aktaş Mahallesi Süreya Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, seyir halindeki Yusuf M. idaresindeki 14 ADC 021 plakalı motosiklet ile İsmail Ö. yönetimindeki 14 DL 505 plakalı cip çarpıştı. Çarpmanın tesiriyle motosikletten savrulan şoför Yusuf M. yaralandı. Etraftaki vatandaşların ihbar üzerine olay yerine sıhhat ve polis grupları sevk edildi. Birinci müdahalesi sıhhat takımlarınca yapılan Yusuf M., ambulansla Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle aksayan trafik, araçların kaldırılmasıyla tekrar olağana döndü.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.