Kılıçdaroğlu, Cumartesi Günü STK’larla Buluşacak

Kılıçdaroğlu, Cumartesi Günü STK’larla Buluşacak

Yayın: 03.03.2016 10:29
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğılu 5 Mart Cumartesi günü Türkiye genelinde ki Sivil Toplum Örgüt temsilcileriyle bir araya gelecek.

Ankara ATO Congresium’da saat:11.00’de gerçekleşecek toplantı ile ilgili CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu imzası ile yapılan açıklamada,”Cumhuriyet Halk Partisi olarak parlamenter demokrasimizin tüm sorunlarından arındırılarak güçlendirilmesi, özgürlükçü demokrasinin kalıcı olarak tesisi açısından, sivil toplum örgütlerinin ve inisiyatiflerinin önemine, gücüne inanıyoruz.
Hangi görüşten olursa olsun tüm sivil toplum örgütleri ve inisiyatifleriyle karşılıklı güvene dayalı, temel demokrasi ilkelerinden vazgeçmeksizin ilişkide olmayı, düşüncelerimizi özgürce tartışmayı önyargıların karşılıklı olarak kırılması ve eksikliklerimizin giderilmesi açısından önemli görüyoruz.
Sivil toplum örgütlerimizin ve bu örgütlülüğün öncüleri olan işçi / işveren sendikalarının, meslek odalarının, vakıf ve derneklerimizi, ülkemizin güncel sorunlarının giderilmesine dönük görüşlerini yakından takip ediyoruz. Mutluluk vericidir ki sivil toplum örgütlerimizin neredeyse tümü saydam ve hesap verebilir bir hukuk devlet özlemi taşıyor; yargının her türlü siyaset ve güç odağının kontrolünden kurtarılarak kalıcı bir yargı bağımsızlığının sağlanması, ülkemizin darbe hukukundan tamamıyla arındırılmış yeni bir hukuksal mevzuata kavuşması, temel hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engellerin kaldırılması kararlılığını dile getiriyor.
Bu bağlamda demokrasinin vazgeçilmez kurumları olarak kabul ettiğimiz sivil toplum örgütlerinin değerli temsilcileriyle, CHP’nin ülkemizin temel sorunlarının çözümüne ilişkin değerlendirmelerini içeren bir buluşma gerçekleştirme arzusundayız.
5 Mart 2016 tarihinde ATO Congresium’da Saat: 11.00’de özgürlükçü demokrasiyi birlikte tesis etme çağrımızı içeren bu buluşmada, sivil toplumumuzun siz değerli temsilcilerini aramızda görmek bizi gururlandıracaktır. Katılımlarınızı bekler, sevgi ve saygılarımı sunarım”ifadelerine yer verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Teknopark İstanbul firmaları geleceğin endüstriyel çözümleri fuarına katıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUkl (AA) – Teknopark İstanbul firmaları, geleceğin endüstriyel çözümlerini Hannover Messe 2024 Fuarı'nda sergiledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Teknopark İstanbul, çatısı altında faaliyet gösteren 4 firmayla birlikte enerji ve teknoloji odaklı girişimlerin ön plana çıktığı, bu yıl “endüstriyel dönüşüm” temasıyla gerçekleştirilen ve alanında dünyanın en büyük fuarlarından biri olan Hannover Messe 2024 Fuarı'na katıldı.

Şirketin paydaşı İstanbul Ticaret Odası'nın davetlisi olarak Türkiye pavyonunda yer alan AR-GE firmaları Cloudpeer Global Teknoloji, İnasoft Yazılım Mühendislik Elektronik Otomasyon Bilişim Sistemleri, Onlab Elektrik Elektronik Bilişim Sanayi ve Ticaret ile Move On Teknoloji, geliştirdikleri çözümleri tanıtma fırsatı buldu.

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, Teknopark İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Burak Kesik ve Teknopark İstanbul ekibi de fuarda yer aldı.

Türkiye'nin Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Hannover Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Yasemin Özak Coşkun, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ve beraberindeki İTO Heyeti, şirketin standını ziyaret ederek firmaların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Almanya'da 22-26 Nisan'da arasında düzenlenen fuara, “yeşil bir gelecek için” çözümlerini sunmak üzere endüstride inovatif, sürdürülebilir ve dijital dönüşüme öncülük eden 4 binden fazla şirket katıldı.

Fuarın bu yıl öne çıkan endüstri trendleri yapay zeka, karbon-nötr üretim, enerji sistemleri, Endüstri 4.0 ve Üretim-X ile hidrojen ve yakıt hücreleri oldu.