Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
13 Nisan, 2021 10:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin “Ramazan Ayı” Kutlama Mesajı ‘’Toplumsal hayatımızda huzur, sosyal yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, ve bereketin sembolü olan “Ramazan Ayına” hep birlikte kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu önemli ay dini, sosyal ve kültürel hayatta önemli bir yere sahip olması nedeniyle, milletimizin derin köklerinde yatan dayanışma ve yardımlaşma ruhunun ortaya çıktığı özel zaman dilimleri arasındaki yerini almıştır. Bugüne kadar birlik ve beraberlik örneği sergileyen vatandaşlarımızın, bugün de aynı duyarlılığı göstererek, ihtiyaç sahiplerine ellerini uzatacaklarına ve ramazan ayının bereketinden istifade edeceklerine olan inancımız tamdır. Ramazan ayının ülkemizde ve ilçemizde sevgi, hoşgörü ve sosyal dayanışma içerisinde huzurlu bir şekilde geçmesi temennilerimle, tüm vatandaşlarımızın ramazan ayını tebrik eder, selam ve sevgilerimi sunarım’’.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 00:49 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Özel çocuk anneleri bocce sahasında buluştu

Karabük'te özel çocuk anneleri, hem Engelliler Haftası hem de Anneler Günü'nün yer aldığı hafta sebebiyle düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu İl Temsilciliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinesinde gerçekleşen Bocce Anneler Ligi'nde özel bireyler ve anneleri sporla buluştu. Karabük Üniversitesi'nin (KBÜ) Demirçelik Kampüsü'nde yer alan Bocce Sahası'ndaki etkinlikte özel eğitim kurumlarında yer alan çocuklar, anneleri ve eğitmenler yer aldı.
Safranbolu Belediyesi Engelsiz Kafe bocce sporcusu Yusuf Tekelioğlu'nun annesi Gülhan Kütükçüoğlu etkinliğin çok güzel olduğunu ve kazanmanın ise daha da güzel olduğunu söyledi.
Anne Gülhan Kütükçüoğlu, oğlu Yusuf'un bir yıldan bu yana bocce ile uğraştığını belirtti. Kütükçüoğlu özel birey ebeveynlerine seslenerek, "Çocuklarınızı evlere kapatmayın. Çocukların sosyalleşmeye ihtiyacı var. Çok güzel etkinlikler yapıyorlar. Biz böyle olduğu için çok mutluyuz. Diğer ailelere de bunu tavsiye edebilirim" dedi.
Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu İl Temsilcisi Hasan Turma bu etkinliğin alt yapısının bir buçuk yıl öncesine dayandığını belirterek, "Engelli bir sporcumuzun bocceye duyduğu ilgiyle biz bu yola girmiş olduk. Daha sonra annelerimiz de dahil olunca biz de hem Anneler Günü'nün sevgisi hem de Engelliler Haftası'nın önemine dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Yaklaşık 13 anne takımı ile yoğun bir katılım gerçekleşti" dedi.
Hasan Turma bu turnuvanın Türkiye'de ilk ve tek olduğunu, özel çocuklar ve annelerine özel bir turnuva olduğunu belirtti.
Turma böyle bir bocce sahasının Karabük'e kazandırılmasının çok kritik olduğunu vurgulayarak, "Bu önemli alanı bize kazandırdığı için Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık'a teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

blank
blank
blank

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.