Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
05 Temmuz, 2021 22:16 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kazı Alanında Yapılacak Kurs Eğitim Protokolü İmzalandı

(Haber Merkezi )Kurs eğitimlerinin Hadrianapolis kazı alanında yürütüleceği ve Eskipazar’daki gençlere yönelik protokol, İŞKUR İl Müdürü Mustafa ÇALIŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat DAĞCIOĞLU ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin ÇELİKBAŞ arasında imzalandı ve Kaymakam Emrah BÜTÜN’ün onayı ile hayata geçirilmiş oldu. İmza töreninde konuşan Kaymakam Emrah BÜTÜN; Batı Karadeniz'in Zeugması olarak adlandırılan, ilçenin önemli tarih ve arkeoloji alanında kurumlar arası işbirliği ile bu tür bir kursun açılmasının kazı çalışmalarını hızlandırmak adına önemli olduğunu, devletimizin yatırımları yanında Kaymakamlık olarak Hadrianapolis’ te takip ve desteği sürdürdüklerini belirtti. İŞKUR İl Müdürü Mustafa ÇALIŞ, İlçedeki 18-29 yaş arası gençlere yönelik açılacak bu kursta pratik eğitim içerisinde kazı başkanlığı gözetiminde, eğitici ile meslek eğitimini hedeflediklerini, 75 fiili gün süreceğini ve kursiyerlerle 30 TL kursiyer cep harçlığı yanında GSS ve İş Kazası Sigortası ödeneceğini belirtti. Kazı ekibi Başkanı ve Karabük Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Doç. Dr. Ersin ÇELİKBAŞ da Hadrianapolis kazı alanının geniş bir sahada devam ettiğini, kazı işlemlerinde her yıl önemli ilerleme sağlandığını, programda çalışacak kursiyerler ile çalışmanın hızlanacağını ifade ederek, emeği geçen İşkur ve Halk Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 11:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BEUN akademisyenlerinin “Hikâyelerin Dijital Dönüşümü” projesine TÜBİTAK’tan destek

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Ereğli Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Bengisu Kaya Özgül’ün uzman ve eğitmen, Devrek Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden Öğr. Gör. Dr. Emre Özgül’ün de eğitmen olarak yer aldığı "Hikâyelerin Dijital Dönüşümü: Öğrenme Zahmetleri İçin Yenilikçi Öğretmen Atölyesi" başlıklı proje, TÜBİTAK 4008-Özel İhtiyaçlı Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye layık bulundu.
Projenin yürütücülüğünü Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Nurhan Aktaş’ın yaptığı ve TÜBİTAK 4008 kapsamında desteklenmeye layık görülen proje, öğrenme zahmeti yaşayan öğrencilerin eğitim süreçlerini uygunlaştırmak maksadıyla sınıf ve özel eğitim öğretmenlerinin dijital kıssa tekniklerini kullanarak kişiselleştirilmiş ve farklılaştırılmış malzemeler tasarlamalarını hedefliyor.
Öğretmenlerin dijital öykü yazımı konusunda pedagojik ve teknolojik açıdan desteklenmesiyle okuma, yazma ve matematik alanlarında zahmet yaşayan öğrencilere yönelik tesirli öğretim malzemeleri geliştirilecek. Bu doğrultuda düzenlenecek atölye çalışmaları sayesinde öğretmenlerin hem içerik üretimi hem de web araçlarını dersleriyle bütünleştirme marifetleri geliştirilecek. Projenin, öğretmenlerin dijital pedagojik yeterliklerini artırarak sınıf içi uygulamaların niteliğini yükselteceği ve öğrencilerin ferdî gereksinimlerine hassas eğitim gereçlerinin geliştirilmesine katkı sunacağı öngörülüyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, projenin hem akademik hem de toplumsal tesirinin çok değerli olduğunu vurgulayarak kelamlarında şu tabirlere yer verdi:
"Eğitimden sıhhate, teknolojiden mühendisliğe kadar her bir alanda Üniversitemiz sırf bilimsel üretimde değil, toplumsal sorumluluk alanında da örnek teşkil eden projelere imza atmaktadır. Pahalı akademisyenlerimizin uzman ve eğitmen olarak misyon aldığı projenin özel ihtiyaçlı bireylerin eğitim haklarına erişimini kolaylaştırma noktasında kıymetli bir adım olacağını ümit ediyorum. Bugünün öğretmenlerini, dijital çağın öğretim araçlarıyla buluşturmak; sadece pedagojik yeterliliklerini artırmakla kalmayıp, tıpkı vakitte özel ihtiyaçlı öğrencilerimize ferdi öğrenme fırsatları sunacaktır. Dijital kıssa anlatımı üzere tekniklerin öğretmen eğitimine dâhil edilmesi, kapsayıcı eğitimin kalitesini artıracağına ve öğrencilerimizin ferdi potansiyellerini ortaya çıkaracağına vesile olacağını düşünüyorum. Bu his ve niyetlerle başta ülkemizin akademik kurumlarını en düzgüne ulaştırma noktasında bizlere her daim destek olan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Liderimiz Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK ailesi olmak üzere bilimsel çalışmalarımıza kıymetli teşviklerinden ötürü TÜBİTAK Liderimiz Sayın Prof. Dr. Orhan Aydın ve TÜBİTAK ailesine şükranlarımı sunuyorum. Bununla birlikte TÜBİTAK 4008 kapsamında desteklenmeye hak kazanan projenin yürütücülüğünü gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurhan Aktaş ile projede araştırmacı ve eğitmen olarak yer alan Ereğli Eğitim Fakültesi akademisyenlerimizden Doç. Dr. Bengisu Kaya Özgül ile projede eğitmen olarak vazife alan Devrek Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Dr. Emre Özgül hocamızı tebrik ediyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.