Rektör Polat Kırgızistan’da

Rektör Polat Kırgızistan’da

Yayın: 05.07.2021 22:20
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Türki Cumhuriyetleri ziyaretlerine Kırgızistan ile devam etti. İlk olarak Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ziyaret edildi. Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi, Kırgızistan Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür, Enformasyon ve Spor Bakanlığı ziyaret edilen kurumlar arasında yer aldı. Rektör Polat Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan ile bir araya geldi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kırgızistan’da gerçekleştirdiği görüşmeler kapsamında, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’ı makamında ziyaret ederek,  senato üyeleri ile bir araya geldi.  Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi senato üyelerine Karabük Üniversitesi ile ilgili bilgiler veren Polat, Ceylan’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ile akademik iş birliği, akademik personel ve öğrenci değişimi konularında ikili protokol anlaşmaları imzalandı. Ayrıca Karabük Üniversitesi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen “Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Projesi“nin katılımcılarından biri oldu.

Polat ve beraberindeki heyet Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi, Kırgızistan Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür, Enformasyon ve Spor Bakanlığı yetkilileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Rektör Polat, Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Polat’a, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Ögr. Gör. Oya Önalan Çepni eşlik etti. Ziyaretler esnasında Kırgızistan’a ait yöresel hediyeler sunuldu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Düzce’de hayırsever iş insanının yaptıracağı okul için protokol imzalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.06.2024 16:52
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – Düzce'de hayırsever iş insanı Özhan Olcay'ın annesi adına yaptıracağı okul için protokol imzalandı.

Valilikte, 24 sınıflı “Esin Olcay Anadolu Lisesi ve Spor Salonu” için protokol imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Vali Aslan, 23 Kasım 2022'de 5,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören ve yıkımı gerçekleştirilen Turgut Özal Anadolu Lisesinin yenilenmesi noktasında Bakanlıkla yatırım programı çerçevesinde ihale sürecinin başlatıldığını söyledi.

Bu sırada Özhan Olcay'ın, kendilerine annesi adına okul yaptırmak istediğini ilettiğini aktaran Aslan, istişareler sonucu standart bir okul ve spor salonunu yapmak yerine “yeşil enerji” konseptinde bina yapılmasını öngördüklerini kaydetti.

Aslan, okulun temelini kısa sürede atarak, 2025 eğitim öğretim yılında hizmete sunmayı planladıklarını dile getirdi.

Olcay da Valiliğin desteği, Bakanlığın da onayıyla okul yapım protokolünü imza altına aldıklarını belirterek, “Gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlayacak bir eğitim yuvasını hazırlayıp Milli Eğitim Bakanlığının emrine sunmak istiyorum.” dedi.