KBÜ’de Sağlık Tatbikatı

KBÜ’de Sağlık Tatbikatı

Yayın: 08.04.2016 10:24
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bakanlığı Acil Müdahale ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde öğrencilerin uygulama yapmasına yönelik sağlık tatbikatı gerçekleştirildi.

KBÜ Demir Çelik Kampüsü’nde gerçekleştirilen tatbikatta, öğrenciler zamanla yarışma, sedye ve yük taşıma, düşürmeden taşıyabilme, hastayı tutabilme, zapt edebilme gibi çeşitli uygulamalar gerçekleştirdi. Dört aşamalı ve her aşaması kendi içinde 8-10 etapta gerçekleşen uygulamalarda 10 gruptan oluşan öğrenciler aynı zamanda birbiriyle kıyasıya yarıştı. Eğitim ve tatbikatlar gün boyu devam etti.

Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Namık Bilici, öğrencilerin aldığı iki yıllık eğitimin pratiğe dönüştürülerek ilerideki profesyonel iş yaşamlarına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Bilici, “Pratik olarak öğrencilerimin hastaya nasıl müdahale ettiğini tatbikatlarla görmek istiyoruz. Her yıl sürecek eğitimin bu yıl birincisini düzenliyoruz. Bu uygulamalarda acil kanama, elektrik çarpması, kalp durması hadisesi, kalp ve akciğer ritmi nasıl olacağı, öğrencilerin ne şekilde müdahale etmek gerektiğini, aynı hızda aynı serilikte hastaya gidiyormuşçasına birebir tatbikatlarla gerçekleştiriyoruz. Öğrencileri tamamen pratik olarak ilk ve acil müdahaleye hazırlamak, zamanında müdahale etme imkânı ve fırsatı vermek, müdahale aşamaları esnasında hata yaptırmamak uygulamalarımızın ana amaçlarından” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hekimler ve sağlık çalışanları, Gazze için “sessiz yürüyüş” yaptı

Yayın: 27.04.2024 21:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, 100. Yıl Mahallesi Pazaryeri Camisi önünde beyaz önlüklerini giyerek toplanan hekim ve sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile dövizlerle 1003. Cadde boyunca slogan atmadan yürüdü.

Yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Şeyma Cezayirli, yaklaşık bir asırdır Filistin’i işgal eden İsrail’in, o topraklarda sistematik bir şekilde katliamlar yaptığını söyledi.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarından önce Gazze’de yaklaşık 35 hastane bulunduğuna, bu günlerde ayakta kalan ve hala çalışmaya devam eden yalnızca 3-4 hastane kaldığına dikkati çekerek, “Bunların da sadece ikisinde aktif olarak ameliyat yapılabiliyor. Hastanelerin bazıları bombalanarak tahrip edilmiş, bazılarının içindeki cihaz ve malzemeler parçalanarak kullanılamaz hale getirilmiş durumda. Büyük bir fedakarlıkla 7 aydır maaş almadan mesleklerinde çalışmaya devam eden hekim ve sağlık çalışanlarının şehit edilmesi, tutuklanması ve göçe zorlanması nedeniyle meslektaşlarımız sağlık hizmeti veremez hale gelmiştir.” diye konuştu.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.