Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
05 Aralık, 2021 21:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Korkusuz, Engelli Öğrencilerle Kahvaltıda Buluştu

(Haber Merkezi) Eskipazar Kaymakamı Furkan KORKUSUZ, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla Eskipazar Meslek Yüksekokulunda düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Kahvaltı öncesi masaları tek tek dolaşan ve engelli öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam KORKUSUZ, engelli öğrenciler ve onların yakınlarıyla bir süre sohbet ederek, onların sorun ve taleplerini dinledi. Kaymakam KORKUSUZ, engelli vatandaşların ve yakınlarının problemlerini yüreklerinde hissettiklerini ve bunların çözümü noktasında Devletimizin de imkânları çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılacağını belirtti. Programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Programda Kaymakam Furkan KORKUSUZ’a, Belediye Başkanı Hüseyin DÖNMEZ, Eskipazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Tülay EKEMEN, Eskipazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat DAĞCIOĞLU Eskipazar Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Dursun YILMAZ ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür V. Sayın Volkan ÇAVUŞ eşlik etti.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 19:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Amasra’ya Rusya’dan gelen turist sayısı 86 bin kişiye ulaştı

Türkiye’nin ve Karedeniz’in en beğenilen turizm yerleri ortasında bulunan Bartın’ın Amasra ilçesine Rusya’dan gelen turist sayısı 86 bin şahsa ulaştı.
Bartın’ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra, 193 metre uzunluğa ve 30 metre genişliğe sahip Astoria Grande isimli kurvaziyere bir sefer daha mesken sahipliği yaptı. Dev kruvaziyer 992 yolcusu 442 mürettebatı ile bugün Amasra Limanına yanaştı. Gerçekleştirilen 69. seferle birlikte Rusya’dan bölgeye 56 bin 52 yolcu, 29 bin 853 mürettebat olmak üzere toplam 85 bin 905 turiste ulaştı.
2025 yılında ise 10. seferini yapan gemiyle bu yıl içerisinde ise Rusya’dan Amasra’ya 8 bin 780 yolcu, 4 bin 372 mürettebat olmak üzere 13 bin 152 turist gitirilmiş oldu.
Gelen turistler, ilçedeki tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra Bartın vilayet merkezini ve UNESCO Dünya Miras Kentleri Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesini de gezdi.
Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da, gemi ve sefer sayılarının artması için çalışmaları sürdürdükmerini belirterek, "Rusya ve Ukrayna ortasındaki savaşın bir an evvel bitmesini temenni ediyoruz. Savaşın bitmesi ile bölgemize gelicek gemi ve sefer sayılırı daha da artacaktır" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.