Eczacılar Odası’ndan Pandemi Kayıpları İçin Anma Töreni

Eczacılar Odası’ndan Pandemi Kayıpları İçin Anma Töreni

Yayın: 12.03.2022 18:20
Paylaş:
A+ A-

(HABER MERKEZİ) – Pandeminin başından buyana 76 eczacı, 25 ecza teknisyeni 2 oda çalışanını salgınla mücadelede kaybeden Türk Eczacılar Birliği Covid-19 vakasının görüldüğü ilk anısına yurt genelinde anma programı düzenledi.

26. Bölge Kastamonu-Çankırı-Karabük Eczacı Odası Başkanı Ş. Şule Tüfekçi anma töreni sonrası yaptığı açıklamada, “Türkiye’de ilk COVID-19 vakasının görüldüğünün açıklandığı 11 Mart 2020 tarihinin üzerinden tam 2 yıl geçti.

Eczacılarımız, birinci basamak sağlık çalışanları olarak COVID-19 mücadelesinin ön saflarında yer aldılar ve kesintisiz bir şekilde sağlık danışmanlığı ve ilaç temini hizmetini verdiler.

11.03.2020 tarihinden bu yana 76 meslektaşımızı, 24 Eczane teknisyenimizi ve 2 Oda çalışanımızı bu mücadelede kaybettik.

Pandemi nedeniyle kaybettiğimiz meslektaşlarımızı, eczane teknisyenlerimizi, oda çalışanlarımızı 11 Mart 2022 Cuma günü Saat 11:00’de Türk Eczacıları Birliğinde, Bölge Eczacı Odalarımızda, eczacı olarak görev yaptığımız yerlerde, eczanelerde, hastanelerde, üniversitelerde, kurumlarda 1 dakikalık saygı duruşu ile anma töreni gerçekleştirdik.

Hayatını kaybeden değerli meslektaşlarımızın, eczane teknisyenlerimizin ve oda çalışanlarımızın ruhları şad mekanları cennet olsun” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te düğünde tüfekle havaya ateş açan damat hakkında işlem başlatıldı

Yayın: 03.05.2024 14:35
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te düğünde tüfekle havaya ateş açan damat hakkında adli ve idari işlem başlatıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, bazı yazılı ve görsel medya ile sosyal medya hesaplarında yer alan “düğünde damadın havaya ateş açtığı” haber ve paylaşımlarla ilgili İl Jandarma Komutanlığı tarafından çalışma başlatıldı.

Yayınlanan görüntüler üzerinde araştırma yapan ekipler, olayı gerçekleştiren kişinin, Cumayanı köyünde kendi düğününde havaya ateş açan damat B.T. olduğunu tespit etti.

B.T. hakkında “genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak” suçundan adli ve idari işlem başlatıldı.