Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
23 Aralık, 2022 12:46 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sadece iki teknik personelle 15 dakikada kuruluyor

Yıldızlar Tanıtım Organizasyon tarafından tasarlanan ve saatler süren etkinlik hazırlıklarının dakikalar içinde yapılmasını sağlayan profesyonel mobil sahne sistemi "Süper Sahne Tır Modülü Turna", Karabük Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. blank Şirketten yapılan açıklamaya göre, üniversiteli gençler, Yıldızlar Tanıtım Organizasyonun merkez ofisinde gerçekleştirilen "Kariyer Sohbetleri" etkinliğinde, firmanın AR-GE mühendisleri tarafından tamamen yerli olarak tasarlanıp üretilen Süper Sahne Tır Modülü Turna'yı yakından inceleme fırsatı buldu. Yıldızlar Tanıtım Organizasyon Genel Müdürü Hasan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Turna gibi teknolojik projelerin önemine dikkati çekti. Yıldız, şu değerlendirmede bulundu: "Ülkemizin geleceği olan üniversiteli genç kardeşlerimizi firmamızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Dünyada teknoloji her geçen gün hız kesmeden ilerliyor ve gelişiyor. Bizler de kendi sektörümüzde teknolojiyi takip ederek yenilikleri hayata geçiriyoruz. Bugün de dünyada ilk ve tek olan, her türlü hava koşulunda kurulabilen, konser, festival, tören konuşmaları, tanıtım, miting, açık hava sinema gösterileri, tiyatro, özel gün kutlamaları ve törenler gibi etkinliklerde son derece güvenli şekilde, sahne kurulumunda emek ve zamandan tasarruf sağlayan Süper Sahne Tır Modülü Turna'yı Karabük Üniversitesi gençleriyle buluşturduk. Dilerim buradaki gençlere de ışık olmuşuzdur." - "Sadece iki teknik personelle 15 dakikada kuruluyor" Yıldızlar Tanıtım Organizasyon Genel Koordinatörü Eyyup Yıldız da Turna'yı tasarlayıp üreterek Türkiye'ye ait olan ve Türk markası denilebilecek bir proje ortaya çıkardıkları için gurur duyduklarını bildirdi. Yıldız, "Bu sektöre adım attığımız günden bu yana çok sayıda başarılı organizasyonun altına gururla imzamızı attık. Sadece iki teknik personelle 15 dakikada kurulan Süper Sahne Tır Modülü Turna, zaman ve insan gücünden tasarruf vadediyor. Turna, daha pek çok artı özelliğiyle hem sektörün büyük bir açığını kapatacak hem de gelecek nesillerin de ufkunu açan bir proje olacak." ifadelerini kullandı. Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram da bu ziyaretin gençlere büyük katkı sağlayacağını belirterek şunları kaydetti: "İletişim alanında hem teknik hem de donanım olarak ekipmanların taşınması noktasında bir sahne ihtiyacı söz konusu oluyor. Firma, bunu mobil hale getirerek jeneratörü, ses sistemleri ve ışık sistemleriyle çok rahatlıkla kullanılabilecek bir sahne yapmış. Ülkemize önemli bir ürün kazandırmışlar."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 17:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Göktepe-3 kuyusu Türkiye’deki evlerin 3.5 yıl boyunca doğalgaz ihtiyacını karşılayacak

Güç ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muştusunu verdiği Göktepe-3 Doğalgaz kuyusunun, Türkiye’deki hanelerin 3.5 yıl boyunca gereksinimini karşılayacak rezerve sahip olduğunu söyledi.
Bakan Bayraktar, Bartın’da AK Parti Vilayet İstişare Şurası toplantısına katıldı. Bayraktar burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muştusunu verdiği Göktepe-3 doğalgaz kuyusunun rezervi hakkında bilgi verdi. Bulunan gazın Türkiye’deki hanelerin 3.5 yıl boyunca gaz muhtaçlığını karşılayacağını belirten Bayraktar, ’’Türkiye’nin gereksinimleri çok Türkiye’nin Güç talebi artmaya devam ediyor. Onun için bizim daha çok keşif yapmamız lazım. Bizim daha çok gaz bulmamız lazım, gaz üretmemiz lazım. Hamdolsun 75 milyar metreküplük, yani piyasa kıymeti 30 milyar dolar olan Türkiye’deki bütün hanelere 3 buçuk yıl boyunca doğalgaz sağlayabilecek büyük bir rezervi keşfettik. Son 23 yılda AK Parti iktidarlarında cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok değerli işler yaptık. Türkiye iktisadı 230 milyar dolardan 1,3 trilyon dolarlık büyük bir iktisat haline geldi. Çok değerli bir keşif. Bu ülkemize başka bir zenginlik olarak katılmış oldu. Amacımız en kısa müddette oradaki bu rezervi kullanabilmek’’ diye konuştu.
’’Türkiye’yi üst lige taşıyacak’’
Bakan Bayraktar, Türkiye Yüzyılı gayesinin ülkeyi üst lige taşıyacağını da belirterek, ’’Türkiye artık önüne yeni bir amaç koydu. Cumhurbaşkanımızın 2023 yılında Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ortaya koyduğu artık daha büyük bir gaye var. Türkiye’yi çok daha üst lige taşıyacak, büyük ve güçlü bir ülke haline getirecek yeni bir amaç, Türkiye Yüzyılı maksadı, Türkiye Yüzyılı vizyonu. Bu Türkiye Yüzyılı vizyonunda bizim amacımız Türkiye’yi güçte tam bağımsız hale getirmek. Türkiye her yıl güce çok büyük bir fatura ödüyor. Doğalgaz ithalatına, petrol ithalatına, kömür ithalatına hasebiyle bizim bu güç ithalatı kalemimiz ekonomimize de büyük bir yük getiriyor. Hazinemize büyük bir yük olarak yansıyor. İnsanımıza, milletimize büyük bir fatura olarak geliyor. Elbette ki biz vatandaşlarımızın üzerindeki bu yükü almak ismine hazine olarak çok büyük bir dayanak sağlıyoruz. 2016 yılından sonra ise biz petrol ve doğal gaz arama çalışmalarımızda yeni bir safhaya geçtik’’ dedi.
’’Dışa bağımlılığını düşürecek’’
Bayraktar, Sakarya ce Göktepe-3 doğalgaz kuyularının Türkiye’nin doğalgazdaki dışa bağımlılığını düşüreceğini de vurgulayarak, ’’Türkiye bugün 81 vilayetinde doğal gaza erişmiş durumda. Ama bu doğal gazı daima ithal ediyorduk. Karadeniz’deki Sakarya’daki ve Göktepe-3 kuyusundaki 75 metreküplük yeniş keşif artık bizim bu alandaki dışa bağımlılığımızı düşürecek. Ülkemize farklı bir zenginlik, başka bir varlık olarak katılmış oldu. Amacımız en kısa müddette oradaki bu rezervi vatandaşımızın hizmetine sunmak. Türkiye’yi ekonomik olarak çok güçlü bir hale getireceğiz. Bugün Türkiye’deki hanelerin 3 milyonunda kendi doğal gazımızı kullanır hale geldik’’ diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.