Milli boksörlerimizin hedefi olimpiyatlara katılarak derece elde edebilmek

Milli boksörlerimizin hedefi olimpiyatlara katılarak derece elde edebilmek

Yayın: 27.01.2023 17:38
Paylaş:
A+ A-

Kadın milli boksörler Elif Güneri ve Eda Yenilmez, 2024 Paris Olimpiyatlarına katılarak başarıya ulaşmak için çalışıyor.

İzmir’in Çeşme ilçesinde gerçekleştirilen Dinçer İlhan Büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda şampiyon olan Güneri ve ikinci olan Yenilmez, antrenör Baykan Arslan yönetiminde günde çift antrenmanla çalışmalarını sürdürüyor.

Milli sporcuların hedefi olimpiyatlara katılarak derece elde edebilmek.

– Güneri: “Olimpiyat vizesi için var gücümüzle çalışıyoruz”

Dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu Elif Güneri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye şampiyonasına çok iyi hazırlandıklarını söyledi.

Güzel bir kamp sürecinin olduğunu belirten Güneri, “Dünya şampiyonasından sonra hiç ara vermedik. Arkasından Avrupa şampiyonası vardı. Beklenen şampiyonluktu ve olduk. Bu da çok güzeldi. İyi çalıştık, inandık. İnandığımızın peşine düştük ve şampiyon olduk.” dedi.

Güneri, Türkiye şampiyonasının kendileri için bir basamak olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

“Daha farklı hedeflerimiz var. 50 gün sonra Hindistan’da yapılacak dünya şampiyonası var. Yeni kilo ve yeni umutlar. 81 kilodan 75 kiloya düştüm. Olimpik kilo. Kariyerimde Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceler var. Olimpiyat istiyorum. Bunun için 75 kiloya düştüm. Bu doğrultuda çok iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Planlamamız çok iyi. Önümüzde dünya şampiyonası var. Ondan sonra Avrupa oyunları var. Avrupa oyunlarında ilk 3’e girmek demek olimpiyata vize demek. Biz de var gücümüzle önce dünya şampiyonasında ardından da Avrupa oyunlarında dereceye girip olimpiyat vizesi almak için çalışıyoruz.”

Güneri, olimpiyatlara katılmanın büyük bir gurur olacağını dile getirerek, “Olimpiyatlara katılmak her sporcunun hayalidir. Benim de çocukluğumdan beri en büyük hayallerimden biri olimpiyata katılmak. Olimpiyata katılmak birinci hayalim, daha ötesi olimpiyatlarda altın madalyayı kazanmak. Ülkemize ve ilimize altın madalyayı getirmeyi çok istiyorum.” diye konuştu.

– Yenilmez: “Her maçta tecrübe kazanıyoruz”

Milli boksör Eda Yenilmez de Türkiye şampiyonasına günde çift antrenman yaparak hazırlandıklarını anlattı.

Yenilmez, 11 senedir Türkiye şampiyonalarına katıldığını aktararak, ikincilik ve üçüncülük derecelerinin olduğunu kaydetti.

Çalışmalarını yoğun tempoda sürdürdüklerini vurgulayan Yenilmez, “Hedefimiz; her sporcunun olduğu gibi 2024 olimpiyatlarına katılmak. Ağır sıklet oynuyordum. 25 kilo vererek 81 kil

oya düştüm. Daha sonra 75 kiloya düşeceğim. Daha çok çalışarak olimpiyatlara gitmek istiyorum. Her maçta tecrübe kazanıyoruz. Karabük’ten olimpiyatlara gidebilirsek bizim için büyük gurur olur. Ülkemiz için de inşallah çok daha iyi olur.” ifadelerini kullandı.

– Antrenör Arslan: “Karabük’e ilk olimpiyat madalyasını da inşallah biz getireceğiz”

Antrenör Baykan Arslan ise şampiyonaya çift antrenmanla 3 ay hazırlandıklarını söyledi.

Şampiyonaya 5 sporcuyla katıldıklarını belirten Arslan, “Elif Güneri 2024 olimpiyatlarını düşünerek 75 kiloya düştü ve Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyona olimpiyatların ilk seçmesiydi. 2024 olimpiyatlarının bir diğer adayı da Eda Yenilmez. O da Türkiye ikincisi oldu. Karabük’ten olimpiyata mutlaka bir sporcunun gideceğine inanıyorum. Karabük’e ilk olimpiyat madalyasını da inşallah biz getireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

OYAK’tan Çin’de yeni tesis yatırımı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – OYAK, özellikli alümina ürünleri şirketi Almatis için Çin'de yatırım yapma kararı aldı.

OYAK'tan yapılan açıklamaya göre, Almatis'in kalsine alümina üretim kapasitesini 50 bin metrik ton artırarak 100 bin metrik tona yükseltecek tesis, şirketin yarı iletken yapısal bileşenler, tüketici elektroniği, termal kontrol cihazları ve elektrikli araçlar gibi kilit pazarlarda büyümesine olanak sağlayacak.

Toplam 6 bin 600 metrekarelik alanda kurulacak yeni tesisin inşaatı yılın son çeyreğinde başlayacak. Tesisin 2026 başında devreye alınması planlanıyor.

Almatis, ürün portföyünü genişletecek yeni kalsine ürün hattının devreye girmesi ile Çin'de toplam 100 bin metrik tonluk kapasiteye ulaşacak. Şirket, söz konusu üretimin yaklaşık 20 bin metrik tonunu bölge ülkelerine ihraç etmeyi hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, 2015'te Almatis'i devraldıkları ilk günden bu yana büyümesini desteklediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'nin en büyük tamamlayıcı mesleki emeklilik fonu olarak maden metalürji, çimento beton kağıt, otomotiv lojistik, enerji, gıda tarım hayvancılık, kimya ve finans sektörlerinde altı kıtada, 25 ülkede ve Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinde, tüm zaman dilimlerinde 24 saat kesintisiz faaliyet gösteriyoruz. Asya'daki yatırımlarımızla özellikli alümina ürünleri alanında pazar lideri olan Almatis'in sektördeki gücüne güç katacak adımlar atıyoruz.”

– “Çin'deki üretim kapasitesinin artırılması stratejik önemde”

Büyüme stratejileri çerçevesinde Çin'in Qingdao Ekonomik Kalkınma Bölgesi'nde mevcut kalsine alümina tesisilerinin bulunduğu alanda yeni bir yatırımı daha hayata geçirdiklerini aktaran Erdem, yeni tesisin yüksek katma değerli üretimiyle potansiyel pazarlarda Almatis'in etki alanını genişleteceğini kaydetti.

Almatis'in küresel bir marka olduğunu ve tedarik stratejisinin temelini bu yapı üzerine inşa ettiklerine dikkati çeken Erdem, “Almatis'in bölgesel pazarlarda büyüyebilmesi için Çin'deki üretim kapasitesinin artırılması stratejik önemde. Aynı zamanda ham maddeyi yerel kaynaklardan sağlayarak, tedarik zincirinde yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmeyi de hedefledik. Talebe zamanında ve yeterli karşılık verebilmek, verimli ve karlı bir operasyon yürütmek üzere tüm tedbirleri aldık.” görüşlerini bildirdi.

Erdem, küresel piyasalardaki gelişmelere rağmen Çin'in büyüme potansiyelinin devam ettiğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

“Çin ekonomisi gelişmeye devam ederken, yabancı yatırımcılar da uzun vadeli büyüme fırsatlarını değerlendiriyor. Yüksek büyüme potansiyeline sahip dünyanın en büyük pazarlarından Çin'deki bu yatırımımızla küresel ağımızı genişleteceğiz. Hedef pazarlarımıza yönelik ilave 50 bin metrik ton üretim kapasitesi oluşturacağımız ve emisyon değerleri için belirlenen standartlara uygun inşa edeceğimiz yeni tesisimizde son teknolojiyi kullanacağız. OYAK olarak güçlü finansal yapımız, stratejik planlamamız, entegre faaliyetlerimizle Almatis'in bölgedeki potansiyelini değerlendirip, OYAK'ın gücüne güç katacağız.”