13 Şubat, 2023 00:53 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 05.10.2024 08:07
A+A-
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okan Küçük Yorumluyor 13 Şubat 2023
Karabük Devletinin ve Milletinin Yanında
Büyük deprem sonrası benim takip edebildiğim kadarıyla net olarak gördüğüm şu. Tüm Türkiye, tüm kurumlarıyla, başta Valilikler, ardından Belediyeler, stöler, odalar, dernekler ve vatandaşlar olarak kendi imkanlarıyla herkes seferber olmuş durumda.
Ciddi bir birlik – beraberlik sağlanmış durumda. Karabük’te bu anlamda çok faal. Karabük Valiliği, Valimiz Fuat Gürel öncülüğünde adeta gece – gündüz demeden çalışıyor. Kurumlarımızda mesai mefhumu yok.
HERKES ELİNDEN GELEN EN ÜST ÇABAYI GÖSTERİYOR. BU FELAKETTEN YİNE BÜYÜK BİR BERABERLİK RUHU ÇIKMASI HARİKA BİR ŞEY. TÜRK MİLLETİ’NİN SAĞDUYUSUNU YİTİRMEMİŞ OLMASI HARİKA BİR ŞEY.
Tek tük marjinal tipte olaylar yaşanmıyor değil. Ama devletimiz tüm unsurlarıyla deprem bölgesinde istenmeyen tek tük olaylara da anında müdahale ediliyor.
VURGUN – SOYGUN YAPMAK İSTEYEN SINIRLI SAYIDA ÇAKALA, DEVLET ŞEFKAT TOKADINI ATMASINI DA biliyor, yani.
Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Depremzedeler İçin Soba Üretiyor
Karabük Mesleki ve Teknik Lisesi bilinen adıyla Karabük Endüstri Meslek Lisesiyerli ve milli liselerimizin üretim anlamındaki tek temsilcileri.
KARABÜK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PANDEMİ DÖNEMİNDE , SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI DÖNEMİNDE, HERKESİN EVDEN ÇIKMAYA KORKTUĞU DÖNEMLER DE İHTİYAÇ DUYULAN DEZENFEKTAN – MASKE VE KOLONYA üretimi gibi sağlık alanında o dönem ihtiyaç duyulan ürünlerinin üretimlerini yaptılar.
BÜTÜN OKULLARIN KÜTÜPHANELERİNİ YAPTILAR. Geçmişte kentin ihtiyacı olan her konu da ellerini hep taşın altına koydular. Ne zaman bu kentin bir ihtiyacı olursa hep en başta yer aldılar.
Kendilerine ihtiyaç duyulan her zaman devletinin ve milletinin yanında olmaya devam ediyorlar. GELİNEN SÜREÇTE DEPREM BÖLGESİNDE ÇADIR VE SOKAKTA KULLANILABİLECEK ODUN SOBASI ÜRETİMİNE BAŞLADILAR.
Okul Müdürü Gür Can'ın yönetiminde idareciler, teknik bölümdeki meslek öğretmenleri ve öğrenciler, deprem bölgesindeki çadırlarda ve çeşitli alanlarda kalan insanları ısıtabilmek için soba üretim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kelimenin tam anlamıyla KARAGÜN DOSTU bir okulumuz. BAŞTA OKUL MÜDÜRÜ GÜR CAN HOCA OLMAK ÜZERE EMEĞİ GEÇEN İDARECİ- ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM.
İyi ki varsınız…
Birileri Yerli – Milli, Birileri Vatan Haini Mi ?
Önceki yorum haber de bana iletilen bazı yorumları yazmıştım. Gündeme gelmeyen seçimlerin neden gündeme gelmediğinin eleştirileriydi onlar. Malum sadece Karabük esnaf kefalet 2 No’lu kredi kooperatifi seçimleri gündem olmuştu.
Bana gelen eleştiriler de ÖRNEĞİN 6 ŞUBAT’TA YENİCE ESNAF KEFALET KREDİ 2’nolu KOOP. SEÇİMLERİ VARDI. Tek aday tek başkan kongre yaptılar bitti- hiç gündem olmadı. 8 ŞUBAT’TA EFLANİ ESNAF KEFALET KREDİ SEÇİMLERİ VARDI. O da hiç gündem olmadı.
6 Şubat kongresi gündem olmadı, 8 Şubat Kongresi gündem olmadı, 7 Şubat’ta yapılan kongre nedense olay oldu, sahi o zaman 7 Şubat tarihi özel bir gün mü tek o gün yapılan seçim gündem oluyor, şeklinde eleştiriler gelmişti.
‘Bir seçim oldu diye seçimi yapanları adeta vatan haini ilan edecek kadar ileri giden yorumları yapanlar, paylaşımları yapanlar, ahkam kesenler 6 Şubat’taki kongreyi – 8 Şubat’ta yapılan kongreyi neden hiç dile getirmiyorlar ? O TARİHLER DE KONGREYİ YAPANLAR YERLİ – MİLLİ DE 7 ŞUBAT’TA KONGREYİ YAPANLAR VATAN HAİNİ Mİ ?’ diyorlar.
Bunun üstüne 11 ŞUBAT’TA KARABÜK ZİRAAT ODASI KONGRESİ yapıldı.12 ŞUBAT’TA ESNAF KEFALET 1 NOLU KOOP. Seçimi yapıldı.
‘O Kongrelere dönük hiç atış yapılmadı. O kongreler de kimse kötülenmedi – ötekileştirilmedi- hainleştirilmedi de sadece 7 Şubat’ta kongre yapılması mı yanlıştı ? 6 – 8- 11- 12 Şubat’ta yapılmadığı için mi 7 Şubat kongresindekiler yanlış yaptı.’ Deniliyor.
Ne diyelim, demek ki 7 Şubat tarihinin özel bir eleştirel anlamı varmış…
Kongreler Ve Başkanların Maaşları
Hüseyin Kılıç, Nurettin Tümen ve Ahmet Okan Kirman’ın yarıştığı ve tek eleştirilen kongre olan o kongre de seçilecek olan başkanın maaş konusu da ayrı bir gündemdi. Başkan Adayı Hüseyin Kılıç seçilecek başkanın maaşının 8 Bin 500 TL olması yönünde teklif verdi. Nurettin Tümen ise ilk yıl 30 Bin ikinci yıl 35 Bin TL alsın başkan diye teklif verdi. Ahmet Okan Kirman teklif vermedi ama Nurettin Tümen’in teklifini destekledi.
Ve oradaki ESNAFLAR OYLAYARAK 8 BİN 500 TL’Yİ DEĞİL, İLK YIL 30 BİN İKİNCİ YIL 35 BİN TL ALSIN DİYE SUNULAN TEKLİFİ KABUL ETTİLER İYİ Mİ ?
O başkanın parası gökten zembille inmiyor. O Esnafın cebinden çıkıyor ama esnaf 8 Bin 500 TL olsun diye Hüseyin Kılıç’ın sunduğu teklifi değil de , Nurettin Tümen’in sunduğu ve Ahmet Okan Kirman’ın desteklediği 30 bin ikinci 35 Bin TL’yi kabul ettiler..
Seçim iptal edildi zaten, bence Kılıç tekrarlanacak seçim de 50 Bin tl olsun başkanın maaşı diye teklif versin. Esnaf cebinden daha çok vermek istediğini zaten önceki oylama da gösterdi. 30 YETMEZ, 50 OLSUN DENİLSİN O ZAMAN…
Not: Hüseyin Kılıç “ Ben teklif olarak 8 bin 500 lira maaş alınmasını önerdim. Fakat buradaki üyeler maaşın 30 bin lira olarak olmasını istediler. Bu paralar, siz esnafların cebinden çıkıyor. Ben bu duruma bir manana veremedim. Kooperatifin kendisine ait binası yok. Mevcut başkan 1 milyon 500 bin liralık makam arabasına biniyor. Başkan seçilmem halinde bu arabayı satıp, kooperatife bir hizmet binası kazandıracağım” demişti.
1 Milyon 500 Bin TL’lik arabaya binilmesi de esnafı rahatsız edebilir. 3 Milyonluk arabaya binilmesi için teklif verilsin bir daha ki kongre de esnaf buna da çok sıcak bakacaktır maaştan anladığım kadarıyla.