Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Tarık Buğra Paneli Gerçekleştirildi.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Tarık Buğra Paneli Gerçekleştirildi.

Yayın: 21.03.2023 11:46
Paylaş:
A+ A-

Türk kültür ve medeniyetinin gelişmesine katkı sunmuş yazarların tüm eserlerinin ve yazar hakkında yazılmış seçkin eserlerin okumasını, okunan her eser hakkında değerlendirme yazısı yazılıp yazılan metnin düzenlenen panel programlarında sunulmasını amaçlayan Anadolu Mektebi Yazar Okumaları programı Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde gerçekleştirdi.

Başkanlığını Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Ali Gencer’in yaptığı panelde Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Beyza Aydemir, Yenice Anadolu Lisesi öğrencisi Ceyda Çanakçı, Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Kerem Bilen ve Şehit Murat Aydemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sude Naz Temel tarafından kültür ve edebiyatımızın son yüzyıldaki önemli isimlerinden Tarık Buğra’ın eserlerinin konu alındığı panel gerçekleşti.

Panel sonunda Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere katılım belgesi verildi(Sadık Arslan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akaryakıt Fiyatlarında İndirim: Benzin ve Motorine Düşüş!

Yayın: 08.05.2024 12:55
Paylaş:
A+ A-

8 Mayıs 2024 tarihinde brent petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sonucunda, Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları da değişim gösterdi. Güncel akaryakıt fiyatlarına göre, vatandaşlar indirimli fiyatlarla yakıt temin edebilecekler.

Benzine litre başına 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim geldiği duyuruldu. Bu indirimler, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı.

İstanbul’da motorin litre fiyatı 40.12 TL’den, benzin litre fiyatı ise ortalama 42.64 TL’den satılıyor.

Akaryakıt fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belirli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.