Kılıç, “(S) Plaka Kararı Bakanlar Kurulunca Verilmiştir”

Kılıç, “(S) Plaka Kararı Bakanlar Kurulunca Verilmiştir”

Yayın: 14.04.2015 09:28
Paylaş:
A+ A-

Karabük Umumi Servis Aracı işletmecileri Odası üyeleri dün bir araya geldiler.

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Ahmet Karabacak,Karabük servisçiler odası başkanı Hüseyin Kılıç ve Safranbolu Şoförler odası başkanı Mehmet Deniz’in katıldığı toplantıda,şuan uygulamada olan (S) plaka ile ilgili son gelişmeler değerlendirildi.

Bir yerel gazete de (S) plakası ile ilgili çıkan haberin asılsız olduğu belirtilen toplantıda,”(S) plaka bakanlar kurulu kararı ile uygulamaya alınan,İllerde de Valiler başkanlığında uzman kişilerden oluşan İl Trafik komisyonunca uygulamaya alınan bir karar olduğu belirtildi.

Umum Servis aracı işletmecilerinin odası üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda ilk açılış konuşmasını Karabük şoförler odası başkanı Ahmet Karabacak yaptı.

BURADA Kİ UYUM TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE YOK

Karabacak, “Türkiye’nin he yerinde Şoförler odası ve 41 İlde ise Servisçiler odası var.Dolayısıyla şoför esnafları arasında ki Karabük bölgesinde ki uyumlu çalışma Türkiye’nin hiçbir yerinde yok.Burada arkadaşlarımızın tek amacı ekmek parasını helalinden kazanmak.Bu nokta da ne kadar birlik,beraberlik içinde olursak o kadar huzurlu oluruz” dedi.

HUZURU BOZMAYA ÇALIŞMASINLAR

Karabük’te ki şoför esnafının huzurunu bozmaya hiç kimsenin hakkı olmadığını belirterek bir değerlendirme yapan Karabük Umumi Servisçiler Oda başkanı Hüseyin Kılıç ise, “Uzun süredir (S) plaka ile ilgili uğraş veriyoruz.Ancak nedenini anlayamadığımız bir şekilde bizimle uğraşanlar var.Bir yerel gazete de mahkeme kararı ile ilgili bir haber yayınlanmış.O haber kesinlikle asılsız ve uydurmaca bir haberdir.Bilindiği gibi servis hizmetlerinde (S) plaka şartı var.Bir ihale yapılıyorsa herkes o ihaleye giremez.Bu plakalar bakanlar kurulu kararı ile veriliyor.Yine Karabük ilinde de Vali önderliğinde uzman kişiler tarafından oluşturulan İl Trafik Komisyonu tarafından bu karar alınmıştır.Savaş Turizm ve Eskipazar kooperatifi mahkemeyi kaybetmişlerdir.Mahkeme kararının metni (S) plaka iptali ile ilgili değil.Hiç bir etken bizim ekmeğimize göz dikemez.Bu 65 İlde düzenlenen bir uygulama. Minibüs, Taksi, Servis araçları için plakalar belirlenmiş ve bu plakalar şuan uygulama kapsamındadır.Kamu kurumları yaptıkları ihalelerde (S) plakasını isterse şartnamesine koysun isterse koymasın ama (S) plaka şartı var. Biz ekmeğimizin peşindeyiz ve zor şartlarda kazandığımız ekmeğimiz için mücadele ediyoruz” dedi.

BİZ HİÇ KİMSENİN EKMEĞİNDE DEĞİLİZ

Toplantıda konuşan Safranbolu Şoförler odası başkanı Mehmet Deniz ise, “2012 yılında bir karar alındı ve bir ilki yaşattık.Bilindiği gibi İl Trafik komisyonunun kararı İl’de ki trafik akışını,asayişini en güzel şekilde sağlamaktır.Burada (S) plaka uygulanmıyor ve Türkiye’nin birçok yerinde ki değişik plakalarla servis çekildiğini düşünsenize. Mahkemenin (S) plakayı iptal ettiği şeklinde bir haber yapılıyor ve bu haber kesinlikle asılsız bir şekilde yapılıyor.Gerek Savaş turizm ve gerekse Eskipazar açtıkları davayı kaybetmişlerdir.Biz küçük esnafın temsilcisiyiz.Bizler küçük kazançlarla hayatımızı idame ettiriyoruz.Biz hiç kimsenin ekmeğinde değiliz.Savaş turizm şehirlerarası çalışan bir kuruluştur.Servis çeken kuruluş değildir.Bizim üyemiz 180 gün çalışıyor gerisinde yatıyor ancak,yıllık vergisini veriyor,sigortasını ödüyor geriye kalırsa da ekmeğini yemeğe çalışıyor.İl Trafik komisyonu siyasi değildir.Orası seçkin,bilgili insanlardan kurulmuştur.Orası bir siyasi partinin arka bahçesi değildir.Siyasi baskıyı kim yapmıştır o gazete bunu açıklayacak.Burası siyasi kuruluş değildir” ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan toplantının son bölümünde ise, üyeler ile oda başkanları soru cevap şeklinde karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Yayın: 03.05.2024 13:19
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında savunma sanayii alanında “İnsansız Nano Helikopter” projesi için destek almaya hak kazanan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret etti.

Karabük Teknokent’te bulunan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret eden Rektör Kırışık’a, Genel Sekreter Lütfü Köm, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ve Karabük Teknokent çalışanları eşlik etti.

Gerçekleştirdiği ziyarette, “Kapalı ve Kısıtlı Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanılabilecek Askeri ve Sivil Kullanıma Uygun Nano Sınıfta İnsansız Helikopter Geliştirme Projesi” hakkında Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Seyfeddin Cevdet Uludoğan’dan bilgi alan Rektör Kırışık, yapılan çalışmalardan ötürü firma çalışanlarını tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Karabük Teknokent’te bulunan Prototip Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Kırışık, daha sonra göreve yeni atanan Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ile görüşerek yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Kırışık, “Karabük Teknokent, Türkiye’nin uluslararası ölçekteki konumunu daha da güçlendirmek için bünyesindeki firmaların projelerini ve fikirlerini destekliyor. Bölgesel olarak girişimcilere AR-GE başvurularında bulunmalarına imkân tanıyan, dijital dönüşüm, inovasyon ve üniversite-sanayi iş birliği alanlarında faaliyet gösteren Karabük Teknokent, Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla katkı sağlıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaların neticesinde Karabük’te ilk defa bir firma savunma sanayii alanında AR-GE projesi gerçekleştirecek. İnsansız Nano Helikopter projesi, kapalı ve kısıtlı alanlarda arama kurtarma gözlem faaliyetlerinde kullanılabilecek askeri ve sivil kullanıma uygun bir teknolojiyi geliştirmeyi amaçlıyor. Bu proje, ülkemizin savunma sanayi alanındaki yeteneklerini daha da artıracak ve ulusal güvenliğimize katkı sağlayacaktır. Savunma sanayi alanında yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemizin teknolojik bağımsızlığını daha da güçlendirmeyi istiyoruz” dedi. Rektör Kırışık, göreve gelen Karabük Teknokent Genel Müdürü Nohutçu’yu tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.