Sibel
•Muhtteşemdi.👏👍❤️🥰
Türk moda dünyasının önde gelen tasarımcılarından Cemil İpekçi, yıllardır giydiği kara lastiğin dünyaca ünlü bir markanın ürettiği ayakkabı ile aynı olduğunu açıkladı.
İpekçi, geçtiğimiz günlerde Safranbolu'da açtığı sergide geleneksel kıyafetlerin zenginliğine ve işlevselliğine dikkat çekmişti. Bu sergi, onun moda anlayışını ve Türk kültürüne olan katkısını bir kez daha gözler önüne serdi. Anne tarafı Safranbolu'nun Yörük Köyü'nden olan İpekçi, sosyal medya paylaşımında: “Şükürler olsun ki, 1971 yılından bugüne koleksiyonlarımı basma, pazen, şile bezi, tülbent ve iğne oyalarıyla oluşturdum. Ben de gece ayakkabısı olarak yaklaşık 1965 yılından beri kara lastik giyerim. Yani bugün yabancı markaların bizim olanı alıp kullanmasını her ne kadar takdir etsem de, tuhaf bir duygu ile içim buruk. Çünkü Anadolu’nun kültürünü hep çok sevdim, her zaman değerli buldum ve koleksiyonlarımda yer verdim. Bizim olana sahip çıkmalıyız” ifadelerinde bulundu.
Dünyaca ünlü Chanel markasının Avrupa’da yaklaşık 74 bin lira fiyatla satışa sunduğu yeni ayakkabının da kara lastikle birebir benzerliği dikkat çekti. Ayakkabının Türkiye’deki mağazalarındaki fiyatı şu anda 50 bin lira civarında yer aldı. Semt pazarlarında bulunan tezgah fiyatı ile kara lastikler 150 liradan satışa sunuldu.
Cemil İpekçi, geleneksel ve modern unsurları harmanlayarak moda dünyasına yeni bir soluk getirirken, bu tür fiyatların lüks tüketim içerisinde geldiği noktayı da gösterdi.
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde sanayi bölgesinde çıkan çöp yangını, rüzgarın tesiriyle büyüyerek güneş panellerine ve paletlere sıçradı. Yangın itfaiye grupları tarafından söndürüldü.
Olay, akşam saatlerinde Tosya ilçesi Yeni Küçük Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, sitede çöplerin bulunduğu alanda başlayan yangın, rüzgarın tesiriyle kısa müddette etraftaki paletlere ve güneş gücü panellerine sıçradı. Yangını fark eden vatandaşların 112 Acil Davet Merkezine yaptığı ihbar üzerine olay yerine itfaiye takımları sevk edildi. Olay yerine gelen takımların müdahalesiyle yangın, büyümeden söndürüldü.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
Sibel
•Muhtteşemdi.👏👍❤️🥰