AXA Sigorta, acentelerini geleceğe hazırlamaya devam ediyor

AXA Sigorta, acentelerini geleceğe hazırlamaya devam ediyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.01.2024 16:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – AXA Sigorta, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi işbirliğiyle hayata geçirdiği “Gelecek Fakültesi” eğitim programının yeni dönemini başlattı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, AXA Sigorta, profesyonel sigorta acentelerinin geleceğe hazırlanması amacıyla 2019'da hayata geçirdiği “Gelecek Fakültesi” çatısı altında oluşturulan “Gelecek Sensin” ve “Yükselen Yıldızlar” eğitim programları sürüyor. Programlarda eğitim alacak katılımcılar titizlikle seçiliyor.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi işbirliğinde hazırlanan ve bu sene “Sürdürülebilir Gelişim ve Büyüme” mottosuyla oluşturulan eğitim programında, Türkiye’nin farklı bölgelerinden katılımcı acentelerin bilgi birikimini zenginleştiren ve onları sektörün geleceğine hazırlayan kapsamlı başlıklar yer alıyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nin uzman eğitmenleri tarafından acentelere işletme, finans, pazarlama, satış, müşteri deneyimi, iletişim gibi konularda akademik eğitimler verilirken, Türkiye’de 130 yılı aşkın süredir sigorta sektöründe faaliyet gösteren AXA Sigorta'nın yöneticileri tarafından da sigortacılık ürünlerinin üretimi, poliçelerin oluşturulması, hasar uygulamaları gibi konulara yönelik dersler veriliyor.

“Gelecek Fakültesi” eğitimlerinin 2023-2024 dönemini kapsayan programında katılımcılar, önceki yıllardan farklı olarak sigorta sektörünün son dönemlerde öne çıkan ve ilgi uyandıran “Yeşil Sigortalar”, ekonomik, sosyal, çevresel belirsizlikler ve sürdürebilirlik konularında da eğitimler alacak.

– “Katılımcılara pek çok alanda gelişim fırsatı sağlıyoruz”

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen AXA Sigorta Satış, Pazarlama ve Sağlık Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Sanem Çıngay Buçukoğlu, “AXA Sigorta olarak acentelerimizi desteklemek amacıyla bundan yaklaşık 4 yıl önce hayata geçirdiğimiz 'Gelecek Fakültesi' eğitim programı ile katılımcılarımıza pek çok alanda gelişim fırsatı sağlıyoruz. İkinci nesil ve sektörde uzmanlaşmış sigortacılar olarak tanımladığımız gruplara verdiğimiz eğitimlerimiz aracılığıyla katılımcılarımıza yeni riskler, modeller ve teknikler öğretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Buçukoğlu, “Bütün çabamız her zaman dile getirdiğimiz 'Birlikte Daha Güçlüyüz' mottomuzun bir yansıması. AXA Sigorta olarak geleceğe hazırız demenin ötesine geçip geleceği şekillendirmek adına adımlar atarken en önemli paydaşlarımızdan olan acentelerimizi desteklemek bizim için gurur verici.” değerlendirmesinde bulundu.

Programın liderliğini üstlenen AXA Sigorta Satış Kanalları Gelişim Koordinatörü Sevil Dural da sektörün sıcak gündeminde yer alan konuları eğitim programlarına dahil etmenin öncülüğünü ve mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yılda 5 milyon alabalık yavrusu üretiliyor

Yayın: 14.05.2024 11:46
Paylaş:
A+ A-

2700 rakımda buldukları kaynakla yılda 5 milyon alabalık yavrusu üretiyorlar

Erzurum’un Tortum ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle 2700 rakımda kurulan tesiste yıllık 5 milyon alabalık yavrusu üretiliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin balık üretimi için uygun olduğunu öğrenen girişimci Ebubekir Kök, 2 ortağıyla Tortum ilçesindeki Yellitepe Mahallesi’nde tesis kurmaya karar verdi.

Hazırladıkları projeyi 2022’de TKDK’ye sunan girişimciler, geçen yıl 2700 rakımda, yıllık 5 milyon gökkuşağı alabalığı yavrusu üretimi yapılabilecek tesisi kurdu.

Tesiste, yumurtadan çıkan balıklar alıştırma havuzlarında 20 grama kadar büyütülüyor ve barajlardaki üretim kafeslerine gönderiliyor.

“1 ila 20 gram olduğunda iç sulardaki kafeslere satışımızı gerçekleştiriyoruz”

Ebubekir Kök, AA muhabirine, 2022 yılında projeye başladıklarını ve fizibilite çalışmalarının ardından 2023’te tesisi kurarak faaliyete başladıklarını söyledi.

TKDK ile Avrupa Birliği’nden 500 bin avro destek aldıklarını ve öz sermaye de dahil 20 milyon lira yatırımla tesisi kurduklarını anlatan Kök, şöyle devam etti:

“İlk başta sezon başında yumurtayı alıyoruz. Yumurtayı kuluçka dolaplarına koyuyoruz ve 1 ay sonra yumurtalar çıkıyor. Daha sonra alıştırma havuzlarına alıyoruz. 70 büyütme havuzumuz var, orada büyüttükten sonra tercihe göre 1 ila 20 gram olduğunda iç sulardaki kafeslere satışımızı gerçekleştiriyoruz. Ürettiğimiz balık gökkuşağı alabalığı. Gökkuşağı alabalığının yavru aşaması bizde başladıktan sonra iç sulardaki, yani barajlardaki kafeslerde devam ediyor. Onlar yazı geçirdikten sonra denizlerdeki kafeslere veriyorlar. Onlar da şu an meşhur olan Türk somonu dediğimiz balık haline getiriyorlar.”

Kök, balıkların Türk somonu haline geldikten sonra Rusya, Amerika Birleşik Devleti ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç edildiğini dile getirdi.

“Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki soğuk sularda bu işe giriştik”

Yıllık 4 periyotta olmak üzere toplam 5 milyon balık yavrusu ürettiklerini söyleyen Kök, “Biz fikri aklımızda oluştururken bir üniversitenin açıklamasını duyduk. ‘Doğu Anadolu Bölgesi balıkçılık için iyi bir ortam ve yapılması gerekmektedir.’ denildi. Yurt içindeki göllerde sular sıcak olduğu için yavru sıkıntısı yaşanıyor. Onun için bizde böyle bir fikir oluştu. Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki soğuk sularda bu işe giriştik. Hedefimiz, yavruyu üretmek sonrasında barajlardaki kafeslerle ülke ihracatına katkı sağlamak.” diye konuştu.

Üretimin 2700 rakımda yapıldığına dikkati çeken Kök, “Yavru alabalık için temiz, kaynak su gerekli. Suları kaynaktan alıp tekrar dereye veriyoruz. Girişte ve çıkışta filtrasyon sistemlerimiz var. Dereler için hiçbir sıkıntısı olmuyor. Bu yavruyu üretebilmek için temiz, el değmemiş, herhangi bir sorunla karşılaşmamış sular lazım. Onun için biz de 2700 rakımda bu suyu bulduktan sonra tesisimizi açmaya karar verdik.” dedi.