Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
03 Temmuz, 2017 00:25 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bartın Üniversitesi 5 bin 111 yeni öğrenci alacak

Bartın Üniversitesi 2017-2018 akademik yılında ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına 5 bin 111 yeni öğrenci alacak. Bartın Üniversitesi 2017-2018 akademik yılında 36 ön lisans, 47 lisans, 28 yüksek lisans ve 5 doktora programına 5 bin 111 yeni öğrenci alacak. Üniversite bünyesinde yer alan Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Orman Fakültesi’ne toplamda 2 bin 707 öğrenci kontenjanı belirlendi. Bartın Meslek Yüksekokulu, Ulus Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yeni öğrenci kontenjanı ise bin 810 oldu. Bartın Üniversitesi’nin yeni kurulan Ulus Meslek Yüksekokuluna önümüzdeki akademik yıl için yer alan 3 programda 154 yeni öğrenci kontenjanı verilirken, Bartın Meslek Yüksekokulunun Kurucaşile ilçesinde yer alan 4 programının öğrenci kontenjanı ise 208 olarak belirlendi. Lisansüstü öğrenci başvuruları başladı Bartın Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsüne de öğrenci başvuruları ise 3-10 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak. Eğitim Bilimleri Enstitüsü 10 yüksek lisans ve bir doktora programında 15’i uluslararası öğrenci olmak üzere toplamda 134 öğrenci alacak. Fen Bilimleri Enstitüsü 10 yüksek lisans ile 3 doktora programında 30’u uluslararası öğrenci olmak üzere 206 öğrenci kontenjanı belirlendi. Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki 8 yüksek lisans ve bir doktora programında ise 36’sı uluslararası öğrenci, toplamda 254 öğrenci kontenjanı yer aldı. “Öğrencilerimiz nitelikli bir öğrenim görecekler” Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, sayılarla birlikte kalitenin de artırılması gayretinde olduklarını kaydederek, “Her geçen gün daha da büyüyen Bartın Üniversitesi ailesine 2017-2018 akademik yılında yeni öğrencilerimiz katılacaktır. Öğrencilerimize rahat eğitim-öğrenim alanları hazırlama gayretinde olmanın yanı sıra; öğretim elemanı öğrenci arasında sağlıklı bir dengenin inşası için de çaba göstermekteyiz. Üniversitemizdeki yenilikçi, girişimci öğretim elemanlarımızla birlikte, ömrünü öğrenci yetiştirmeye adayan akademisyenlerimiz de bizim için çok önemli. Üniversite olarak kültürlü, münevver ve vatansever vatandaşlar yetiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 13:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Özel bireyler, verdikleri konserle büyük alkış topladı

Kastamonu’da Engelliler Haftası aktiflikleri çerçevesinde açılan stantta konser veren özel bireylerden oluşan koro, dinleyicilerini mest etti.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Kısmı 4. sınıf öğrencileri tarafından toplumsal sorumluluk projesi çerçevesinde stant hazırlandı. Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi Fuaye Salonunda, Doç. Dr. Burak Erhan Tarlakazan’nın nezaretinde, öğrenciler tarafından hazırlanan "Engelleri Afişle, Afişinle Engelle!" standında özel bireylerin ömürlerine dikkat çekildi. Özel bireyler ile ailelerinin ziyaret ettiği standın açılışının akabinde özel bireyler tarafından konser verildi.
Kastamonu Manisiz Ömür Merkezi’nde eğitim alan özel bireyler ile Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Kısmı öğrencileri tarafından konser verildi. Çeşitli türkülerin seslendirildiği konser dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

"Müzik sonları aşan, kalpleri birleştiren değerli bir araçtır"
Etkinliklerde konuşan Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sanat Yapıtları Konservasyonu ve Onarımı Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Yıldız, "Özel bireyler, toplumsal hayata tam ve faal iştirak sürecinde, ne yazık ki pek çok zorlukla karşılaşıyor. Toplumun her bir ferdinin bu hususta farkındalığını artırması ve üzerine düşen vazifeleri yerine getirmesi de değer taşımaktadır. İşte bu şuurla hayata geçirdiğimiz bu projede, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi olarak, özel bireylerin hayatlarına sanatın dokunuşunu katmayı amaçlayan toplumsal sorumluluk projemizin finalinde, onların yeteneklerini sergileyecekleri bu konserde bulunmaktan ötürü büyük memnunluk duyuyorum" dedi.

"Müziğin üniversal lisanı, farklılıklara bir ortaya getiren, kalpleri birbirine bağlayan eşsiz bir güçtür"
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Kısmı Kısım Lideri Dr. Öğretim Üyesi Elçin Ergin Talaka ise, "Bugün özel bireyler haftası vesilesiyle bir ortadayız. Bu manalı hafta, toplum olarak özel bireylerin hayatın her alanında karşılaştıkları farklılıklara dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve onların haklarına, hayallerine dayanak olmak için bize değerli bir fırsat sunuyor. Müziğin üniversal lisanı, farklılıklara bir ortaya getiren, kalpleri birbirine bağlayan eşsiz bir güçtür. İşte bugün, Müzik Kısmımızın yetenekli öğrencileri, bu gücü kullanarak farklı özel bakıma sahip çocuklarımızla birlikte çok değerli bir konsere imza atıyorlar. Bu aktiflik, yalnızca bir konser olmanın ötesinde dayanışmanın, sevginin ve birlikte üretmenin en hoş örneklerinden birini sergiliyor" biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.