blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 13:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Başkan Arslan: “Her bir talep bizim için bir emirdir”

Vatandaşlarla bir ortaya gelen Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, "Her bir talep bizim için bir emirdir" dedi.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, "Vatandaş Soruyor, Lider Cevaplıyor" sloganıyla sürdürülen mahalle buluşmaları kapsamında Tekke Mahallesi’nde vatandaşlarla bir ortaya geldi. Ağır ilgiyle karşılanan programda Lider Arslan, Taşköprü’nün gelişimi ve kalkınması için hayata geçirilen projeleri mahalle sakinleriyle paylaşarak yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Bahri Alp Parkı’nda açık havada gerçekleşen program boyunca vatandaşların talep ve tekliflerini tek tek dinleyen Lider Arslan, ilgili ünite müdürleriyle birlikte notlar alarak tahlil odaklı adımların atılacağını vurguladı.
"Her bir talep bizim için bir emirdir" diyen Lider Arslan, ilçe genelinde vatandaş memnuniyetini önceleyen bir belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını tabir etti.
Mahalle ziyaretlerinin sırf hizmeti değil, gönül bağını da güçlendirdiğini belirten Lider Arslan, "Taşköprü’nün her bir sokağında büyüklerimizin ellerini, küçüklerimizin yanaklarını öpmeye devam edeceğiz. Biz çalışacağız, kazanan daima Taşköprü olacak" dedi.
Gerçekleştirilen programa AK Parti İlçe Lideri Hüseyin Erol, Vilayet Genel Meclis Üyesi Bayram Özsoy, Belediye Meclis Üyeleri, Bayan Kolları Başkanı Refika Çınar, parti yöneticileri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Lider Arslan, iştirakçilere teşekkür etti.
Başkan Arslan, ayrıyeten programa katılan engelli birey Gizem-Gülcan Özkan kardeşler ve Nurcan Kaya’ya geldikleri için Engeliler Haftası dolasıyla çiçek takdiminde bulunarak teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 13:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde otizmli çocuklar doyasıya eğlendi

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen farkındalık aktifliğine otizmli çocuklar ile üniversite öğrencileri doyasıya eğlendi.
Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Kısmı, Engelliler Haftası çerçevesinde, farkındalık oluşturmak maksadıyla manalı bir aktifliğe konut sahipliği yaptı. Hemşirelik Kısım Lideri Doç. Dr. Havva Kaçan ve Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Kolu Araştırma Vazifelisi Şevval Yiğit öncülüğünde fakülte bahçesinde düzenlenen "Otizm Farkındalık Etkinliği", öğrenciler, akademisyenler ve özel bireylerin bir ortaya geldiği renkli manzaralara sahne oldu.
Günün mana ve değerine binaen aktiflik, Hemşirelik Kısmı öğrencisi Gonca Erdaş’ın otizme dair his yüklü bir şiir okumasıyla başladı. Akabinde, Anneler Günü vesilesiyle Hemşirelik Kısmı öğrencilerinden Gülben Demirel bir konuşma gerçekleştirerek, özel bakıma muhtaçlık bireylerin annelerine duyulan minnettarlığı ve toplumdaki rollerinin kıymetini vurguladı.
Etkinlik, Hemşirelik Kısım Lideri Doç. Dr. Havva Kaçan’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Doç. Dr. Kaçan, otizmli bireylerin sadece fark edilmek değil, tıpkı vakitte toplumsal hayata tam ve aktif iştirak sağlamak istediklerini vurgulayarak, "Farkındalık sadece sembolik bir haftaya sığdırılamaz. Hepimizin sorumluluğu, daha kapsayıcı ve anlayışlı bir toplum inşa etmektir" tabirlerini kullandı.
Etkinliğe Hüseyin Üster Özel Eğitim Merkezi ve İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu da katıldı. Özel eğitim kurumlarından gelen öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte oyunlar oynayarak, müzik ve dans eşliğinde keyifli vakit geçirdi. Kurulan çeşitli atölyeler ve interaktif alanlarda teğe bir irtibat kurulması, farkındalık iletilerinin daha derinlemesine hissedilmesini sağladı.
Etkinlik kapsamında sahne alan Raksan Halk Dansları Topluluğu, sergilediği halk oyunları performansıyla büyük beğeni topladı. Program mühletince Hemşirelik Kısmı öğrencileri etkin rol üstlenerek tertibin her evresinde misyon aldı ve özel bireylerle birebir ilgilendi.
Gün boyunca süren etkinlikler sonunda iştirakçiler keyifli anlar yaşarken, otizme dair farkındalık iletileri daima birlikte paylaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.