Başkentte sağanak nedeniyle su basan yollarda araçlar mahsur kaldı
Başkentte öğleden sonra etkili olan sağanak nedeniyle yollarda araçlar mahsur kaldı.
Keçiören ilçesinde öğleden sonra başlayan yoğun yağış nedeniyle Fahrettin Altay ve Fatih caddelerinin kesişimindeki yolları su bastı.
Bu sırada trafikte seyir halinde olan araçlar yollarda biriken suyun yükselmesi nedeniyle ilerleyemedi.
Belediye ekipleri yolu trafiğe açmak için yoğun çaba sarf ederken polisler su basan kavşağa giden yolları kapattı.
"Yol birden su doldu"
Yolda kalanlardan Mehmet Emre Karakaya, yağış sırasında nişanlısıyla beraber arabayla seyir halinde olduklarını belirterek, "Sadece lastik seviyesinde suyun olduğu bir yola girdik. Yolun ortasına kadar geldiğimizde birden su doldu. 6-7 arabayla beraber mahsur kaldık. Zaten ondan sonra arabanın içine su girmeye başladı. Belimize kadar ıslandık." dedi.
Çevredekilerin de yardımıyla arabadan çıktıklarını dile getiren Karakaya, "Bir saattir burada bekliyoruz. Arabayı çekiciye yükledik. Arabanın her yeri su aldı, maalesef çalışmaz duruma geldi." diye konuştu.
Kentte akşam saatlerinde sağanak yağış etkisini göstermeye devam etti. Bazı ilçelerde ise kısa süreli dolu yağışı görüldü.
Beşevler ve Anadolu meydanlarının da arasında bulunduğu meydan ve caddelerdeki araçlar biriken sular nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.
Yağışa cadde ve sokaklarda hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kapalı alanlarda sağanağın durmasını bekledi.
Sağanak nedeniyle bazı alt geçitler trafiğe kapatıldı, çeşitli mahallelerde de su baskınları yaşandı.
Cadde ve yollarda biriken suların tahliyesi için ilçe ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.
Sincan'ın Pınarbaşı Mahallesi'ndeki Palamut, Orkun, Özgün, Otoriter sokaklar ile 102. ve Vatan caddelerinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı.
İş yerleri ve dairelerdeki suyun tahliyesi için belediye ekiplerinin yanında vatandaşlar da kendi imkanlarıyla çalışma yürüttü.
Su birikintisinin yoğun olduğu yerlerde belediye ekipleri güvenlik önlemleri alarak yolu trafiğe kapattı. (AA)
KBÜ Senatosu Mayıs ayı toplantısında bilimsel başarılar öne çıktı
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Senatosu Mayıs ayı toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odası’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm ile senato üyeleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin bilimsel, akademik ve kurumsal alanlarda gösterdiği gelişmelere dikkat çekti. Kırışık, Karabük Üniversitesinin başarı grafiğinin her geçen gün yükseldiğini belirterek, "Üniversite olarak son dönemde bilimsel ve akademik alanda önemli atılımlar gerçekleştirdik. Artık Karabük Üniversitesi sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası platformlarda da adından söz ettiren, dereceler elde eden bir kurum hâline geldi" ifadelerini kullandı. Rektör Kırışık, konuşmasının devamında üniversitenin bilimsel üretim konusunda önemli bir ivme yakaladığını vurgulayarak, "Türkiye birinciliklerinin yanı sıra, dünya çapında ödüller, dereceler ve akademik sıralamalar elde ediyoruz. Bu gelişmeler, üniversitemizin bilimsel ve akademik kapasitesinin ne denli güçlendiğini açıkça ortaya koyuyor. Araştırma, yayın ve proje üretimi noktasında ciddi bir yükseliş içindeyiz. Bu ivmeyi sürdürebilmek için tüm paydaşlarımızla birlikte daha fazla çalışmalı, bilimsel üretimi destekleyen ortamı daha da güçlendirmeliyiz" dedi. Toplantıda, Karabük Üniversitesinin TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B öğrenci projeleri destek programlarında gösterdiği başarı da gündeme geldi. Başvuru sayısında yüzde 171,8, kabul sayısında ise yüzde 162,2 oranında artış kaydeden üniversite, bu alanda Türkiye genelinde öne çıkan kurumlar arasında yer aldı. Özellikle Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün TÜBİTAK 2209-A programında Türkiye ikincisi olması dikkat çekti. Toplantıda, üniversitenin uluslararası indeksli akademik yayın sayısında kaydedilen rekor artış da değerlendirildi. Elde edilen bu artışın, Karabük Üniversitesinin akademik görünürlüğüne ve küresel etkisine olumlu katkı sunduğu belirtildi. Sosyalfest çerçevesinde diğer üniversitelerle yapılan akademik iş birlikleri, Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Seçgin’in anatomi alanında elde ettiği Türkiye birinciliği ve İnşaat Mühendisliği öğrencisi Tolga Keskin’in çevreci projesiyle Ulaştırma Bakanlığı AR-GE Ödülleri’nde Türkiye üçüncüsü olması toplantıda gündeme gelen diğer önemli konular arasında yer aldı. Ayrıca EURIE 2025 bünyesinde yürütülen uluslararası temasların da üniversite vizyonuna katkı sunduğu belirtildi. Toplantının sonunda, elde edilen başarıların sürdürülebilir hâle getirilmesi, yeni projelerin teşvik edilmesi ve üniversitenin bilimsel vizyonuna katkı sunacak çalışmaların planlanması adına senato üyeleriyle istişarelerde bulunuldu.