Bisiklet Yarışlarında Konser Verilecek

Bisiklet Yarışlarında Konser Verilecek

Yayın: 01.08.2021 21:19
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi) YENİCE Kaymakamlığı, Yenice Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı tarafından her yıl Yenice’de düzenli olarak yapılan Ulusal Yenice Kupası Dağ Bisiklet yarışları bu yılda yapılıyor.

Pandemi dolayısıyla geçtiğimiz yıllarda yapılamayan bisiklet yarışlarının bu yıl 11 ncisi düzenlenecek.

Ülkede dört dağ bisiklet yarışının yapıldığı tek yer olan Yenice yarışları, 21-22 Ağustos 2021 Cumartesi ve Pazar günleri Ihlamur Teras ve Yazıköy güzergâhları arasında yapılacak.11 nci Ulusal Yenice Kupası Dağ Bisiklet yarışlarına çeşitli ülkelerden ve illerden birçok bisikletçinin katılması bekleniyor.

Bisiklet yarışlarının son günü olan Pazar günü akşamında ise ilçe merkezi Akay Meydanında bir konser organize edildi.

Yenice Belediyesi’nin Rock müziğin sevilen grubu ZAKKUM’u, konser için Yenice’ye getirme çalışmalarına başladığı ve anlaşmanın büyük bir bölümünün sağlandığı öğrenildi. ZAKKUM’un 22 Ağustos 2021 Pazar akşamı 22.00 dolaylarında sahne alması bekleniyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dünyanın farklı ülkelerinden “mühendis kızlar” İstanbul’da buluşacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.05.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Limak Şirketler Grubu’nun etkinliğinde, dünyanın farklı ülkelerinden “mühendis kızlar” 10-12 Mayıs'ta İstanbul'da bir araya gelecek.

Gruptan yapılan açıklamaya göre, Limak Vakfı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortaklığında, 2015'ten bu yana yürütülen “Türkiye’nin Mühendis Kızları” Projesi, Global Engineer Girls (GEG) adı altında yeniden tasarlanarak Kosova, Kuzey Makedonya ve Suudi Arabistan'da da faaliyetlerini sürdürüyor.

Kadınların bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarındaki temsilini ve kadın istihdamını artırmayı amaçlayan GEG; sunduğu eğitim, mentörlük ve kariyer fırsatlarıyla genç kadınların mühendislik alanlarında deneyim kazanmalarına ve kariyer gelişimlerine katkı sağlıyor.

Geçen yıllarda “Türkiye'nin Mühendis Kızları”nı bir araya getiren ve geleneksel hale gelen buluşmanın bu yıl yedincisi düzenlenecek. Mühendislik öğrencilerini, mezunları, mentörleri ve rol model konuşmacıları bir araya getiren etkinlik, ilk kez uluslararası ölçekte gerçekleşecek. Geleceğin kadın mühendislerine ilham veren GEG kapsamında, farklı ülkelerden mühendis kızlar, İstanbul'da buluşacak.

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in ev sahipliğinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Süreyya Erkan, Kosova Büyükelçisi Agon Vrenezi, Suudi Arabistan Krallığı’nın Ankara Büyükelçisi Fahad Assaad Abualnasr ve birçok ünlü ismin katılımıyla gerçekleştirilecek buluşmaya, grubun faaliyet gösterdiği Kosova, Kuzey Makedonya, Suudi Arabistan’dan ve Türkiye'nin birçok şehrinden gelen mühendis kızlar katılacak.

Program boyunca çeşitli atölyeler ve eğitim programları, rol model konuşmacılarla interaktif söyleşiler ve mentor-mentee görüşmeleri gerçekleştirilecek.

Buluşmada akademi, sanat, moda ve müzik camiasından alanlarında fark yaratan isimler, katılımcılara hikayelerini aktaracak.