Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 09:52 tarihinde yayınlandı
0

Boğulmalara anında müdahale ediyorlar

Karadeniz’e kıyısı olan Düzce’de boğulma olaylarına süratle müdahale eden ambulans grupları 7 boğulma olayında vatandaşların sıhhatine anında müdahale de bulundu.

Deniz döneminin Karadeniz’de açılması ile birlikte Düzce’nin Akçakoca ilçesinde de serinlemek isteyenler denize koştu. Düzce Vilayet Ambulans Servisi Başhekimliğinde vatandaşların denizlerde boğulmalarına karşı süratle müdahale de bulunabilmek için 1’i Ulusal Medikal Kurtarma Grubu (UMKE) olmak üzere 4 grup görevlendirildi. 1 Haziran’dan itibaren alanda gruplar vazife yaparken Ambulans Servisi Başhekimi Ayşenaz Özcan, “Deniz döneminin açıldığı 1 Haziran’dan itibaren bugüne kadar 7 adet boğulma olayımız oldu. Bu olayları Düzce’de ki hastanelere getirerek en süratli biçimde müdahalelerde bulunarak tedavi altına alınmasına yardımcı olduk. Akçakoca’da 3 adet 112 takımımız ve UMKE mevcut. UMKE Melenağzı mevkiinde görevlendirildi. Öteki 3 takımımız ise Akçakoca’nın çeşitli noktalarında nöbet tutuyor. Kıyılarda meydana gelen yahut gelebilecek olan büyün olaylarda vakitle yarışıyoruz” formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 17:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Sinop’ta yan yatan lüks yatın su alma nedeni belli oldu

Sinop’ta yan yatan lüks yatın, sancak tarafındaki jet ski çıkartılan kapak mekanizmasının arıza yapıp açık kalması nedeniyle su aldığı ortaya çıktı.

Sinop Limanı’nda 30 Mayıs gecesi su almaya başlayan ve dengesini kaybederek yan yatıp liman zeminine oturan yabancı bayraklı lüks yatla ilgili yeni detaylara ulaşıldı. Edinilen bilgiye göre, Sinop İskelesi’nin arka kısmında demirli bulunan yatın sancak tarafındaki jet ski çıkartılan kapak mekanizması arıza yaptı. Kapağın açık kalması nedeniyle gövdeden içeriye hızla deniz suyu dolmaya başladı. Kısa sürede tonlarca su alan lüks yat, ağırlığın tek yöne binmesiyle yan yatarak sığ liman zeminine oturdu.

Olayın ardından lüks yatı kurtarmak için teknik süreç başlatıldı. Yapılan incelemelerin ardından sigorta ve üretici firma tarafından İstanbul’dan Sinop’a özel profesyonel dalgıç ekipleri sevk edildi.

Limana ulaşarak çalışmalara başlayan uzman ekiplerin yapacağı detaylı teknik müdahalenin ardından lüks yatın 2-3 gün içerisinde tamamen su yüzeyine çıkarılması planlanıyor. Ekiplerin limandaki hummalı çalışmaları sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin