Anadolu Ajansı tarafından
03 Kasım, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bolu’da trafik güvenliği için 3 yılda yaklaşık 17 bin 500 öğrenciye eğitim verildi

blank

BOLU (AA) - Bolu'da milli eğitim, jandarma ve emniyetin ortaklaşa yürüttüğü "Trafik Dedektifleri Projesi" ile geleceğin bilinçli sürücü ve yayalarının yetiştirilmesi hedefleniyor.

İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2020 yılında başlatılan proje kapsamında Aktaş Mahallesi'ndeki Trafik Eğitim Parkı'na getirilen okul öncesi ile ilk ve ortaokul öğrencilerine, eğitim sınıflarında teorik olarak trafik kuralları ve işaretleri öğretiliyor.

Jandarma ve polis trafik ekiplerince uyulması gereken kurallar, yaya geçidi, trafik ışıkları ve levhalarıyla ilgili bilgilendirilen öğrenciler, minyatür şehir içindeki yollarda kurallara uyarak yaya ve sürücü rollerini uyguluyorlar. Akülü arabalarla anne ve babaları eşliğinde trafikte nasıl ilerlediğini deneyimleyen geleceğin sürücü adayları, uyulması gereken kuralları yerine getirmeye çalışıyor.

Kent genelinde 2020-2021 eğitim öğretim yılında başlatılan ve bugüne kadar yaklaşık 17 bin 500 öğrencinin eğitim aldığı proje kapsamında, eğitim parkına getirilen Kültür İlkokulu'ndan 60 öğrenciye teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Sordukları sorularla trafik kuralları ve işaretler hakkında fikir edinen öğrenciler, daha sonra minyatür şehirde yaya ve sürücü olarak nasıl hareket etmeleri gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Eğitimin sonunda öğrencilere kırtasiye malzemeleri hediye edildi.



Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
12 Mayıs, 2025 13:55 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Rektör Kırışık 100. Yıl Esnafıyla Bir Araya Geldi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversite – şehir bütünleşmesi vizyonu doğrultusunda Karabük’ün en dinamik yaşam alanlarından biri olan 100. Yıl Mahallesi’nde faaliyet gösteren esnafı ziyaret etti. Rektör Kırışık’a ziyaretlerinde Karabük Üniversitesi Genel Sekreteri Lütfü Köm ve Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım eşlik etti.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, mahalle esnafıyla bire bir görüşerek hem mevcut sorunları dinledi hem de geleceğe dönük beklentilere kulak verdi.

“ÜNİVERSİTE ŞEHRİYLE BÜTÜNLEŞİRSE KARABÜK KAZANIR”

Ziyaret sırasında mahalle esnafına hitap eden Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin son dönemde önemli bilimsel ve akademik başarılara imza attığını ifade etti. Üniversitenin yalnızca bilim üretmekle kalmadığını belirten Kırışık, aynı zamanda içinde bulunduğu kente sosyal ve ekonomik katkı sunma sorumluluğu taşıdığını da vurguladı. Rektör Kırışık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, Karabük Üniversitesi artık sadece Türkiye birincilikleriyle değil, aynı zamanda akademisyenlerinin dünya birincilikleriyle de adından söz ettiren bir kurum hâline geldi. Bu başarılar, bilimsel üretime verdiğimiz önemin ve dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olma vizyonumuzun bir yansımasıdır. Elbette bu vizyonun güçlü bir paydaşı da içinde yaşadığımız şehir, yani Karabük’tür. Üniversite ve şehir birbirinden ayrı düşünülemez.”

“ÖĞRENCİLERİMİZİN FİZİKİ İMKÂNLARI VE YAŞAM KALİTELERİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin hem bilimsel hem de fiziksel gelişimine dikkat çekerek, öğrencilerin yaşam alanlarının da üniversite kadar değerli olduğuna işaret etti ve şöyle konuştu:

“Bir yandan bilimsel çalışmalara ağırlık verirken, diğer yandan öğrencilerimizin yaşam kalitesini doğrudan etkileyen fiziki ihtiyaçlara da çözüm üretmeye çalışıyoruz. 100. Yıl Mahallesi bu açıdan çok önemli. Öğrencilerimizin en yoğun şekilde yaşadığı bu bölgede esnafımızla, yerel yönetimlerle ve tüm şehirle birlikte hareket ederek çok daha güzel işler başarabileceğimize inanıyorum.”

ESNAFTAN ÜNİVERSİTEYE TEŞEKKÜR: “ÜNİVERSİTEMİZE HER ALANDA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren 100. Yıl Mahallesi esnafı, Karabük Üniversitesinin şehre ve esnafa gösterdiği ilginin son derece değerli olduğunu vurguladı. Bu tür ziyaretlerin yalnızca birer nezaket adımı olmadığını belirten esnaf, üniversite ile şehir arasında güçlü ve kalıcı bir köprü kurduğunu ifade etti.

Öğrencilerin mahalleyle kurduğu bağın, hem yerel ekonominin canlanmasında hem de toplumsal uyumun sağlanmasında belirleyici rol oynadığını dile getiren esnaf, uluslararası öğrencilerin de varlığının mahalleye ve şehre kültürel bir zenginlik kattığını belirtti.

100. Yıl esnafı ayrıca, üniversitenin ihtiyaç duyduğu her alanda destek vermeye hazır olduklarını ve bu iş birliğini artırmak istediklerini ifade etti.

Ziyaret sırasında öğrencileriyle karşılaşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, gençlerle bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilerin sosyal hayatının merkezinde yer alan ve kampüse olan yakınlığı nedeniyle üniversiteyle iç içe bir yapıya sahip olan 100. Yıl Mahallesi, Karabük Üniversitesinin kente açılan en canlı pencerelerinden biri olarak görülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.