Anadolu Ajansı tarafından
22 Ağustos, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Boyner Grup’tan otizmli bireyler için kapsayıcı iş hayatı projesi

İSTANBUL (AA) - Boyner Grup, Boyner Mağazaları çatısı altında Tohum Otizm Vakfı ile gerçekleştirdiği "Turuncu Odak" projesinde otizmli bireylere fırsat sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Boyner Grup, bünyesinde bulunan 6 grup şirketi, 250'den fazla mağaza, e-ticaret siteleri, mobil uygulamaları ve 8 bini aşkın çalışanıyla insan kaynağına olan yatırımlarında çeşitliliği, eşitliği ve kapsayıcılığı da öncelikli hale getiriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Boyner Grup İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Seda Kızıltan, Boyner Grup olarak insana ve topluma, işe ve dünyaya karşı sorumluluk başlıkları altında projeler geliştirdiklerini belirtti.

Projelerinde farklılıkları, insanları birleştiren bir güç olarak tanımladıklarını aktaran Kızıltan, "Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık bakış açımızla insan onuruna yakışır iş ve çalışma şartları sunmak temel hedeflerimiz arasında. 2023'te Tohum Otizm Vakfı işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz 'Turuncu Odak' projemizde de otizmli bireylere kapsayıcı fırsatlar sağlamak için yola çıktık." ifadelerini kullandı.

- "Odağımız farkındalık kazandırmak"

Kızıltan, "Boyner Grup olarak bu süreçte farkındalık kazanmak ve kazandırmak da istedik. Projemizin ardından şirketimizde bilmediğimiz ancak otizm teşhisi konmuş çocuğu, kardeşi ve yakınları olan birçok çalışma arkadaşımız olduğunu fark ettik. Onlardan gelen geri bildirimler doğrultusunda bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla Bite Size adını verdiğimiz bir seminer düzenledik. Bu seminerde de, Boyner ailesi içinde kendilerini yalnız hissetmemeleri için onları Tohum Otizm Vakfı ile bir araya getirerek, benzer durumda olanlarla el ele tutuşmalarını ve sorunlarına kalıcı çözümler bulmalarını sağlıyoruz." açıklamasını yaptı.

Uzun vadede, otizmli bireylerin arasında iş ortamında değer üretmeye hazır olanlara kapsayıcı fırsatlar sunmaya odaklanacaklarını ifade eden Kızıltan, şunları kaydetti:

"Bu hedef doğrultusunda, Tohum Otizm Vakfı ile birlikte gerçekleştireceğimiz projelerle otizmli bireylerin iş hayatına daha iyi hazırlanması için çeşitli çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Boyner Grup için 2024 yılı, sürdürülebilir kapsayıcılığa yoğunlaştığımız bir yıl olmaya devam ediyor. Kapsayıcı bir ortam yaratırken aynı zamanda dokunduğumuz hayatları güzelleştirmeye ve iyileştirmeye odaklanıyoruz. Boyner mağazalarında başlayan proje kapsamında ilk etapta otizmli bireylere kapsamlı bir oryantasyon programı sağlanmış durumda. 2025'te de hem daha fazla otizmli bireye ulaşmak hem de bu konuda farkındalık oluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz."

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.