blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2025 10:37 tarihinde yayınlandı

Çiftçilere “ÇKS ürün güncellemesi” hatırlatması

15 Nisan tarihleri ortasında e-Devlet üzerinden ya da il/ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir. 2025 yılı ÇKS devrinde beyan edilen eser bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçilerin rastgele bir süreç yapmalarına gerek yok" dedi.
2025 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) Eser Güncellemesi müracaatları 15 Mart prestijiyle başladı. Bahisle ilgili bir açıklama yapan Vilayet Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "2025 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi müracaatları 01 Eylül-31 Aralık tarihleri ortasında tamamlanmış olup, tarım yerleri üzerindeki ‘üretim bilgilerinin güncellenmesi’ için üreticilerimizin, 15 Mart-15 Nisan 2025 tarihleri ortasında e-Devlet üzerinden ya da il/ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir. Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu tarafından arpa, aspir, ayçiçeği (yağlık), buğday, kolza (kanola), fasulye (kuru), mercimek, mısır (dane), nohut, pamuk (kütlü), patates, soğan (kuru), soya ve yem bitkileri planlama kapsamına alınmış olup vilayetimizde arpa, ayçiçeği (yağlık), buğday, kolza(kanola), fasulye (kuru), mısır (dane), soya ve yem bitkileri planlama kapsamındadır. İlgili üretim yılında planlama kapsamındaki eserlere, Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu tarafından belirlenen tarım havzalarında; planlama kapsamına alınmayan eserlere ise tüm havzalarda belirlenen kategoriye nazaran hesaplanan fiyat üzerinden temel dayanak ödenir. Üretim planlamasındaki eserlerin tarım havzası dışında yetiştirilmesi durumunda temel, planlı üretim ve üretimi geliştirme takviyesi ödemesi yapılmaz. Temel ve planlı üretim desteklemelerinde il/ilçe müdürlüğü tarafından her üretim yılında planlama kapsamındaki eserlerin üretim alanlarının tamamı, planlama kapsamında olmayan eserlerin üretim alanları ise örnekleme metoduyla denetim edilecektir. Yapılacak denetimlerde coğrafik bilgi sistemleri, uzaktan algılama, insansız hava aracı üzere teknolojik imkânlar ve/veya yerinde tespit metotları kullanılacaktır. Eserlerinde değişiklik olan çiftçilerimiz, müracaatlarını vaktinde yapmazlarsa mağduriyet yaşayabilirler. Üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları için belirtilen tarihler ortasında müracaatlarını tamamlamaları gerekmektedir. 2025 yılı ÇKS periyodunda beyan edilen eser bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçilerin rastgele bir süreç yapmalarına gerek yok. Çiftçilerin, müracaat sürecinde mağduriyet yaşamamaları için gerekli ihtimamı göstermelerini değerle hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
21 Mayıs, 2025 18:28 tarihinde yayınlandı

Karabük’te “Yatırım Dünyası” semineri düzenlendi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. iş birliğinde “Yatırım Dünyası” konulu seminer düzenlendi.

KTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminere, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, KTSO Meclis üyeleri, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nuray Alpboğa ve iş insanları katıldı.

Programda konuşan İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz, dünya ve Türkiye ekonomisine dair güncel gelişmeleri değerlendirdi. Katılımcılarla finansmana erişimde yaşanan zorluklar, rezervlerdeki toparlanma süreci, Türk lirasının reel değer kazanımı ve yüksek maliyetlere ilişkin analizlerini paylaştı.

İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Güler ise gerçekleştirdiği sunumda, halka arzın şirketler açısından taşıdığı stratejik öneme vurgu yaptı. Güler, yatırım dünyasının dinamiklerine dair bilgiler vererek, sermaye piyasalarına yönelik merak edilen konuları ele aldı.

Etkinlikte, konuşmacılar ile katılımcılar arasında soru-cevap bölümü gerçekleştirildi. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, seminere katkı sağlayan İnfo Yatırım yetkililerine ve katılımcılara teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin