blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2025 11:17 tarihinde yayınlandı

Çiftçilere “ÇKS ürün güncellemesi” hatırlatması

15 Nisan tarihleri ortasında e-Devlet üzerinden ya da il/ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir. 2025 yılı ÇKS devrinde beyan edilen eser bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçilerin rastgele bir süreç yapmalarına gerek yok" dedi.
2025 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) Eser Güncellemesi müracaatları 15 Mart prestijiyle başladı. Hususla ilgili bir açıklama yapan Vilayet Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "2025 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi müracaatları 01 Eylül-31 Aralık tarihleri ortasında tamamlanmış olup, tarım yerleri üzerindeki ‘üretim bilgilerinin güncellenmesi’ için üreticilerimizin, 15 Mart-15 Nisan 2025 tarihleri ortasında e-Devlet üzerinden ya da il/ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir. Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu tarafından arpa, aspir, ayçiçeği (yağlık), buğday, kolza (kanola), fasulye (kuru), mercimek, mısır (dane), nohut, pamuk (kütlü), patates, soğan (kuru), soya ve yem bitkileri planlama kapsamına alınmış olup vilayetimizde arpa, ayçiçeği (yağlık), buğday, kolza(kanola), fasulye (kuru), mısır (dane), soya ve yem bitkileri planlama kapsamındadır. İlgili üretim yılında planlama kapsamındaki eserlere, Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu tarafından belirlenen tarım havzalarında; planlama kapsamına alınmayan eserlere ise tüm havzalarda belirlenen kategoriye nazaran hesaplanan meblağ üzerinden temel dayanak ödenir. Üretim planlamasındaki eserlerin tarım havzası dışında yetiştirilmesi durumunda temel, planlı üretim ve üretimi geliştirme takviyesi ödemesi yapılmaz. Temel ve planlı üretim desteklemelerinde il/ilçe müdürlüğü tarafından her üretim yılında planlama kapsamındaki eserlerin üretim alanlarının tamamı, planlama kapsamında olmayan eserlerin üretim alanları ise örnekleme prosedürüyle denetim edilecektir. Yapılacak denetimlerde coğrafik bilgi sistemleri, uzaktan algılama, insansız hava aracı üzere teknolojik imkânlar ve/veya yerinde tespit formülleri kullanılacaktır. Eserlerinde değişiklik olan çiftçilerimiz, müracaatlarını vaktinde yapmazlarsa mağduriyet yaşayabilirler. Üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları için belirtilen tarihler ortasında müracaatlarını tamamlamaları gerekmektedir. 2025 yılı ÇKS periyodunda beyan edilen eser bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçilerin rastgele bir süreç yapmalarına gerek yok. Çiftçilerin, müracaat sürecinde mağduriyet yaşamamaları için gerekli ihtimamı göstermelerini ehemmiyetle hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
21 Mayıs, 2025 12:55 tarihinde yayınlandı

TESK Genel Başkanı Palandöken’den Vali Yavuz’a Ziyaret

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK tarafından Karabük’te düzenlenecek bölge toplantısına katılmak üzere geldiği kentte, Karabük Valisi Mustafa Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Vali Mustafa Yavuz, esnaf ve sanatkarların  ekonomideki önemli rolüne dikkat çekerek, Karabük’te esnafa yönelik her türlü desteğin sürdürüleceğini ifade etti. Vali Yavuz, “Esnaf ve sanatkarlarımız, hem ekonomik hem de sosyal yapının temel taşlarıdır. Her zaman yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise, Karabük’te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, misafirperverliği için Vali Yavuz’a teşekkür etti. Palandöken,

Karabük’te esnafın gelişimine yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ziyarete, TESK Genel Başkan Yardımcıları Adlıhan Dere ve Halil İbrahim Balcı, Karabük Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hüseyin Kılıç, Sebzeciler Balıkçılar Kasaplar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Kara, Safranbolu Şoförler Odası Başkanı Mehmet Deniz, Eskipazar Esnaf Odası Başkanı Aydın Gündüz, Yenice Şoförler Odası Başkanı Hasan Çakıl ve Karabük Esnaf Odaları Birlik Genel Sekreteri Hasan Şahin de katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin