Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasa yapma yetkisi Yüce Meclis’imizindir ve bu yetkisini devredemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasa yapma yetkisi Yüce Meclis’imizindir ve bu yetkisini devredemez

Yayın: 10.11.2023 10:29
Paylaş:
A+ A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Anayasa yapma yetkisi Yüce Meclis’imizindir ve bu yetkisini devredemez. Kimse de milletin iradesi ile oluşmuş Meclisin bu mutlak yetkisine el uzatamaz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Liderler Zirvesi’nin yapıldığı Özbekistan‘dan dönüşünde uçakta gazetecilere değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin bu noktada birçok yanlışları arka arkaya yapar hale geldiğini belirterek, “Şu an itibarıyla Yargıtayın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez.” açıklamasında bulundu.

Ateşkes çağrısı

İsrail meselesi çözülmeden ne bölgede ne dünyada tam manasıyla barıştan ve tam anlamıyla uluslararası hukuk düzeninden söz edilemeyeceğini belirten Erdoğan, “Şayet ateşkes konusunda samimiyseniz BM’nin kararlarının uygulanması konusunda İsrail’e baskı yapın.” ifadelerini kullandı.

Riyad Zirvesi’nden sonra yeniden telefon diplomasisine odaklanacağını, BM’de hakkı ve adaleti savunanların sayısını artırmaya yönelik çalışma başlatacaklarını aktaran Erdoğan, “Türkiye olarak tüm uluslararası platformları aktif ve işler tutmaya çalışıyoruz. Ateşkesi temin için diplomasinin imkanlarını sonuna kadar kullanıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hedefimiz Gazze’den, bu insanların tıbbi yardımları verebileceğimiz noktalara geçişini sağlamak. Bunların içinde kanserli hastalar ile yaralılar bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak tüm uluslararası platformları aktif ve işler tutmaya çalışıyoruz. Ateşkesi temin için diplomasinin imkanlarını sonuna kadar kullanıyoruz. Kanayan bu yarayı durdurmak için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu hissiyatı ABD de paylaşmaya başlarsa İsrail’i durdurmak daha kolay hale gelir.” açıklamalarında bulundu.

Erdoğan, bölge ülkelerinin ve İslam dünyasının temsil edildiği Riyad Zirvesi’nden çıkacak kararların, İsrail’in zulmünü durdurmak için büyük bir adım olacağını belirtti. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İhsangazi’de gençlik merkezi açıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde Diyanet Gençlik Merkezinin açılışı yapıldı.

İhsangazi Müftülüğü tarafından hazırlanan gençlik merkezinin açılışı öncesinde kermes düzenlendi.

Müftülükten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kur'an kursunda hafızlık okuyan 25 öğrencimizin yanı sıra yetişkin ve 4-6 yaş grubu olarak toplam 45 öğrencimiz var. Kursumuzun yararına kermes düzenledik. Yine müftülük binamızın üst katını Diyanet Gençlik Merkezi yaptık. Beş odası bulunan, içinde kütüphane, mutfak, çok amaçlı salon, eğitim sınıfı bulunan ilçe gençlerimizin faydalanabileceği bir alan oldu.”

Açılışa İhsangazi Kaymakamı Neslihan Sönmezoğlu, İl Müftüsü Bekir Derin, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.