Değirmenci “ KARDEMİR emekçilerimizi sahipsiz bırakmadı”

Değirmenci “ KARDEMİR emekçilerimizi sahipsiz bırakmadı”

Yayın: 13.08.2023 14:14
Paylaş:
A+ A-

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, KARDEMİR ve bağlı kuruluşları olan KARDÖKMAK ve KARÇEL’de çalışan üyeleri adına talep ettikleri ilave ücret artışının KARDEMİR Yönetimi tarafından, 3000 TL net/ay ilave ücret artışı olarak kabul edildiğini açıkladı.

Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ilave ücret artışının ardından Genel Başkan Değirmenci, KARDEMİR yönetimine bir çağrıda bulunarak, üyelerinin ücretlerinde de artış yapılmasını istemişti.

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Değirmenci, binlerce üyeleri adına yaptıkları ücret artış talebinin, KARDEMİR yönetim tarafından 3000 TL net/ay ilave ücret artışı olarak kabul gördüğünü, ortaya çıkan bu olumlu tablodan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

KARDEMİR yönetiminin almış olduğu kararla birlikte, emekçilerin sahipsiz bırakılmadığını ifade eden Değirmenci, “KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarının bugünlere gelmesinde büyük emeği olan üyelerimizin emek ve alınteri yok sayılmamış, ülkemizdeki hayat pahalılığı karşısında emekçiler yalnız bırakılmamış, KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarında var olan iş barışı daha da güçlendirilmiştir. Ortada haklı bir talebimiz vardı. Bu haklı talebimizin kabul edilmesi, ağır geçim şartları karşısında mücadele veren üyelerimizi bir nebze de olsa rahatlatacaktır” ifadelerini kullandı.
Açıklamasında, KARDEMİR’in büyüyüp gelişmesinde emekçilerin büyük katkısı olduğunun altını çizen Değirmenci, “Emekçiye verilen her ücret ve hak, aslında işyerine yapılan bir yatırımdır. Bu olumlu kararla birlikte kafalarımızdaki soru işaretleri ortadan kalktı. Haliyle motivasyonumuz daha da arttı. Verimli ve kaliteli bir üretimin yolu, çalışanın hakkının verilmesinden geçer. Böylesi zorlu geçim koşullarının olduğu bir dönemde talebimizi göz ardı etmeyen, haklı talep ve beklentilerimize duyarsız kalmayarak talebimizi karşılayan başta KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. İsmail Demir’e ve KARDEMİR yönetimine şükranlarımızı sunuyor, bizlerden gelecek müjdeli haberi sabırla bekleyen ve yanımızda dimdik bir şekilde duran üyelerimize teşekkür ediyoruz.
Bu ücret artışının başta KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarındaki üyelerimize, işyerlerimize, sendikamıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“KARDEMİR, EMEKÇİSİYLE GÜÇLÜ”
KARDEMİR emekçisinin bugüne kadar yapmış olduğu fedakârlıkları hatırlatan Değirmenci, “Geçmiş yıllarda ne zaman işyerimiz dara düşse elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik. KARDEMİR’in bugünkü başarılı tablosunun ortaya çıkmasında emekçilerin inkâr edilemez bir payı var. Diğer taraftan yakın döneme kadar ülkemizin savunma sanayisini adeta uçuran bir Yönetim Kurulu Başkanıyla birlikte çalışmaya başladık. Sayın Prof. Dr. Demir de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile uzun yıllar birlikte çalışmış ve onun politikalarını hayata geçirmiş, devlet terbiyesi almış, milletinin menfaatlerini her zaman gözetmiş bir şahsiyet olarak, biz emekçilerin bu haklı talebinin karşılanmasına büyük katkı sağlamıştır. Bugün işyerlerimizde barış ve huzur hakimdir. İş barışı hat safhadadır. Bu huzurun devamı için Özçelik-İş Sendikası olarak, üzerimize düşen ne varsa yapmaya, emekçilere hizmetkâr olmaya, KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarını yaşatmaya ve güçlendirmeye devam edeceğiz” diyerek görüşlerini dile getirdi. (Haber Merkezi))

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

TRT 60 Yaşında!

Yayın: 01.05.2024 10:21
Paylaş:
A+ A-

TRT, 60. kuruluş yılına özel yayınlarla etkinlikleri izleyiciyle buluşturacak

Kurulduğu 1 Mayıs 1964’ten bu yana Türkiye’nin görsel ve işitsel hafızası olan TRT, 60. yaşını özel etkinlik ve yayınlarla kutlayacak.

TRT’den yapılan açıklamaya göre, Ankara’da düzenlenecek etkinliklerin yanı sıra televizyon ve radyo kanallarındaki yayınlarla TRT’nin kuruluş yıl dönümü idrak edecek.

Yarın ve 2 Mayıs’ta tüm halkın davetli olduğu etkinlikler, Ankara ATO Congressium’da gerçekleştirecek.

Dizi oyuncuları hayranlarıyla buluşacak

Etkinlik kapsamında yarın saat 14.00’te “Tozkoparan İskender”, 15.00’te “Mehmed: Fetihler Sultanı”, 16.00’da ise “Gönül Dağı” dizisi oyuncuları sevenleriyle buluşacak.

Aynı gün saat 20.00’de gerçekleşecek özel konser, TRT 1, TRT 2, TRT Müzik, TRT Türk, TRT Avaz ve TRT Kürdi ekranlarından ve TRT radyolarından canlı yayınlanacak. 2 Mayıs’ta ise saat 16.30’da “Kod Adı Kırlangıç” dizisinin oyuncuları, sevenleriyle buluşacak.

TRT’nin 60 yıllık hikayesi ve tecrübesini aktaran “60. Yıl Özel Sergisi” de 2 gün boyunca ATO Congressium’da ziyaret edilebilecek.

TRT’nin TV ve radyo kanallarında 60. yıla özel yayınlar

Ankara’da düzenlenecek etkinliklerin yanı sıra TRT’nin televizyon ve radyo kanallarında da özel içerikler, izleyici ve dinleyicilerle buluşacak.

“Pelin Çift ile Gündem Ötesi” yarın 23.00’te “60. Yıl Özel Bölümü” ile TRT 1 ekranında canlı yayınlanacak.

TRT’nin kuruluşundan bugüne yer alan unutulmaz anıların, deneyimlerin ve yayınların hatırlanacağı programa, kanalın unutulmaz iki spikeri Orhan Ayhan ile Mustafa Yolaşan konuk olacak.

TRT Haber, TRT Spor ve TRT Arapça ekranlarında da gün boyunca TRT’nin 60 yılına dair değerlendirmeler, özel haberler ve dosyalar izleyicilerle buluşacak.

“Gönül Dağı” dizisinden 60. yıla özel bölüm

TRT’nin pek çok farklı yerleşkesini ziyaret eden, kanalın sevilen dizilerinden “Gönül Dağı” 4 Mayıs’ta özel bir bölümle ekranda olacak.

“TRT ve Müzik 60. Yıl Özel” belgeseli, yarın saat 19.00’da TRT Müzik ekranında yayınlanacak.

TRT Kürdi’de yarın 8.00’de ekrana gelecek “Rojev” ile TRT’nin Türkiye ve dünyadaki yayıncılık başarıları ele alınacak. Canlı olarak 10.00’da yayınlanacak “Rengen Jiyane” programında ise TRT’nin geçmişi ve geleceği uzman konukların katılımıyla değerlendirilecek.

Aynı gün saat 17.25’te ekranlara gelecek “Salvegera TRT’e u TRT Kurdi” ve 19.00’daki “Nuçeyen Sereke” programlarında, TRT’nin tarihi, başarıları ve vizyonu işlenecek.

TRT EBA ekranlarında yarın günün farklı saatlerinde yayınlanacak “TV Okulundan Dijital Dünyaya Eğitim Daima” programında, geçmişten bugüne TRT’nin eğitim misyonu ve yayınları işlenecek.

TRT Radyolarında 60. yıl heyecanı

TRT Radyo 1’de yayınlanacak “Gündem”, “60 Yılın Öyküsü”, “Gün Ötesi” ve “Gecenin İçinden” programları, TRT TSR Radyosu’nda ise “Bellekten Geleceğe”, “Günebakan”, “60 Yılın İzinde” ve “Mola Vakti” programlarında, kanalın kuruluşu, toplumsal bellek inşası ve TRT’nin bir kamu yayıncısı olarak Türkiye’deki misyonu ele alınacak.

TRT Bölge Radyoları da gün boyunca özel konserler, programlar ve söyleşileri dinleyiciyle buluşturacak. (AA)