Reklam
Reklam
Halil Kızılyer Avatarı
Halil Kızılyer tarafından
28 Eylül, 2023 11:43 tarihinde yayınlandı
0

Deprem – Afet Zirvesi Safranbolu’da Başlıyor

 Safranbolu Belediyesi, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu ve Karabük Dernekler Federasyonu ortaklığında Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde ‘Kentsel Dönüşüm, Markalaşma, Karabük ve Çevresi Deprem Afet Zirvesi’ 29 Eylül 2023 14:00’da yapılacak. ‘Kentsel Dönüşüm, Markalaşma, Karabük ve Çevresi Deprem – Afet Zirvesi’ Safranbolu Belediyesi, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu ve Karabük Dernekler Federasyonu işbirliği ile 29 Eylül 2023  saat 14:00’da Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür merkezinde gerçekleştirilecek.

Karabük’ün tüm ilçeleri ile tanınırlığının arttırılması, turizmin geliştirilmesi üzerine önemli isimlerin katılımı ile oluşturulacak zirvede aynı zamanda 1. Derece deprem bölgesinde yer alan Karabük’ün meydana gelebilecek afetlere karşı alması gereken tedbirler, uyarılar konuşulacak. Kentsel Dönüşüm, Markalaşma, Karabük ve Çevresi Deprem – Afet Zirvesi’nde açılış konuşmaları Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Karabük Valisi Mustafa Yavuz tarafından yapılacak. Zirve’de Prof. Dr. Naci Görür (Türkiye, Deprem ve Karabük), 21. Dönem TBMM Başkan Vekili ve 57. Dönem Devlet Bakanı Prof. Dr. Yüksel Yalova (Akıllı Kentler ve Markalaşma), Prof. Dr. Ali Akdemir (STK’ların Deprem ve Afetlerdeki Önemi), Prof. Dr. Aynur Aydın (Afet Yönetimi ve Doğal Kaynaklar) isimli sunumlarıyla bilgilendirme yapacak.  Öte yandan gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüm, Markalaşma, Karabük ve Çevresi Deprem – Afet Zirvesi’ne tüm Karabük halkının davetli olduğu duyuruldu. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin