“Dernek, Oda ve Sendika Genel Kurulları Ertelendi..”

“Dernek, Oda ve Sendika Genel Kurulları Ertelendi..”

Yayın: 14.04.2021 19:24
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıtlı 1680 Üye,Olağanüstü Genel Kurul Toplantısını bekliyordu.Oda Başkanlığı için,halen ki Başkan Muammer Dumaner,Semra Uz ve Osman Kesici adaylıklarını açıklamışlardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Kabine Toplantısından sonra “Genel Kurul Toplantıları Bayramdan sonra yapılacaktır..” açıklamasında bulununca, Safranbolu Esnaf ve Sanatkar Odaları’nın toplantısı da “Bayramdan sonraya kaldı..”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,geçtiğimiz gün,Kabine Toplantısından sonra,pandemi nedeni ile alınacak tedbirleri açıkladı ve bu açıklama ile Safranbolu Esnaf ve Sanatkar Odaları’nın 27 nisan günü, çoğunluk olmazsa, 4 mayıs günü yapılmasına karar verilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı da ileri bir tarihe ertelenmiş oldu.

Bilindiği gibi Muammer Dumaner Başkanlığı’nda ki Yönetim Kurulu içerisinde baş gösteren anlaşmazlık sonucu,bazı iş ve işlemler Ticaret Bakanlığı’na şikayet edilmiş ve bunları inceleyen Müfettişler Cumhuriyet Savcılığı’na “Suç Duyurusunda..” bulunmuşlardı.Bu arada Karabük Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği de Safranbolu için “Olağanüstü Genel Kurul kararı almış,tarih olarak da,27 nisan gününü,bu günde gerekli çoğunluk sağlanamazsa,4 mayıs gününü tespit etmiş.

Bu gelişmelerden sonra 1680 Üyeli Safranbolu Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanlığı için,halen ki Başkan Muammer Dumaner ile Oda Üyesi Semra Uz ve Osman Kesici’nin Başkanlık yarışanı gireceğine ilişkin bilgiler gelmiş,açıklamalar yapılmıştı.

Pandemi nedeni ile alınan önlemlerin sıkılaştırılması sonucu Dernek Genel Kurulları ertelenince,Safranbolu Esnaf ve Sanatkar Odaları  Olağanüstü Genel Kurulu da ileri ve henüz belirlenmeyen bir tarihe ertelenmiş oldu.Bu gelişme ile birlikte,Başkan Adaylarının da çalışmalarına ara vereceklerine ilişkin görüşler de dile getirilmeye başlandı.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

BAŞKAN KÖSE PROMOSYON PROTOKOLÜNÜ İMZALADI; İŞÇİLER 25 BİN TL ALACAK

Yayın: 08.05.2024 15:36
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi’nde başlayan promosyon süreci içerisinde yapılan ihaleyi kazanan Yapı Kredi bankası Safranbolu Şubesi oldu.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse Mayıs ayında verilecek 25 bin TL promosyonun mesai arkadaşlarına hayırlı olmasını belirterek Yapı Kredi bankası Safranbolu Şube Müdürü Dursun Doymaz ile anlaşma protokolünü imzaladı.

Safranbolu Belediyesi’nde çalışan işçiler için sevindirici bir gelişme yaşandı. Belediye, Yapı Kredi Safranbolu Şubesi ile yapılan anlaşma kapsamında işçilere toplamda 25 bin TL promosyon ödemesi yapacak. Bu anlaşma, Safranbolu Belediyesi ile Yapı Kredi Safranbolu Şubesi arasında gerçekleştirilen finansal işbirliğiyle hayata geçirildi. Anlaşma ile belediye çalışanlarının maaşlarına ek olarak promosyon ödemesi yapılması kararlaştırıldı. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, anlaşmanın belediye çalışanlarının ekonomik olarak rahatlamasına ve aile bütçelerine olumlu katkı sağlamasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, Yapı Kredi Safranbolu Şubesi’nin bu tür sosyal sorumluluk projelerine destek olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Yapı Kredi Safranbolu Şubesi Müdürü Dursun Doymaz protokol imza sırasında yaptığı konuşmada, belediye çalışanlarının emeklerinin karşılığını almasının önemli olduğunu vurguladı. Anlaşma ile işçilere yapılan promosyonun, belediye ve banka arasındaki işbirliğinin bir sonucu olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Promosyon ödemeleri, belediye çalışanlarının maaşlarına ek olarak Mayıs ayı içerisinde tek seferde yapılacak. Bu ödemenin, belediye çalışanlarının ekonomik durumlarına olumlu bir katkı sağlaması ve aile bütçelerine bir nebze olsun rahatlık getirmesi bekleniyor.