Doğdu; "Umut Dağıtanlara İtibar Etmeyin"

BSBölgenin Sesi Gazetesi29 Temmuz 2018, 21:502 dk okuma12 yorum
Türk Sağlık-Sen Karabük şube başkanı Sadık Doğdu,yazılı bir açıklama yaparak yıpranma payının 6 yıla 1 yıl yerine,5 yıla 1 yıl olması gerektiğini söyledi. Başkan Doğdu yaptığı açıklamada, "TBMM Plan Bütçe Komisyonunda kamuoyunda bedelli askerlik düzenlemesi olarak bilinen yasa tasarısında yer alan yıpranma payı ve doktorlar ile diş hekimlerinin emeklilikte ücret artışı ile ilgili düzenlemeler ile ilgili komisyon un yaptığı toplantıya sendikamız tarafından katılım sağlanmıştır. Söz konusu Komisyon toplantısında düzenlemelerin olumlu ama eksik olduğu dile getirilerek, Yıpranma payının 6 yıla 1 yıl yerine 5 yıla 1 yıl olması, Sadece sağlık meslek mensuplarını değil, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm çalışanları kapsaması • Bugüne kadar yıpranan sağlık çalışanları içinde bir anlamı olması adına mutlaka çalışılmış yıllarında bu hesaba katılacağı bir düzenleme talep edilmiştir. Emeklilikte Ücret Artışının; Doktor ve diş hekimlerimize de 1500-TL ile 2000 TL arasında emeklilikte ilave bir ödeme yapılmasının olumlu olduğu ifade edilip fakat döner sermayelerin emekliliğe yansımaması nedeniyle emeklilik ücretlerinde yüzde 50’lerin artan düşüşler tüm sağlık personelleri için geçerli olduğu vurgulanmış ve emeklilikte ücret düşüklüğüne bir çözüm olarak sadece doktorlarımız ve diş hekimlerimizin değil, ebelerimizin, hemşirelerimizin, sağlık memurlarımızın, 112 çalışanlarımızın, memur. hizmetli kısacası sağlıkta olan tüm çalışanlara ilave ödeme yapılması istenmiştir. Kısacası Sağlık çalışanlarının analarının ak sütü gibi helal olan yıpranma paylarının ve emeklilikte ücret artışlarının makul, adaletli ve kapsayıcı bir şekilde TBMM’de yasalaşması isteği vurgulanmıştır. Komisyon görüşmeleri tamamlanana kadar komisyonda bulunularak bu taleplerimizin komisyon üyelerince de dile getirilmesi sağlanmıştır. Fakat Komisyonda teklif üzerinde yasa tasarısında bir değişiklik yapılmaması gibi bir tutum olduğu görülmüştür ve tasarıda herhangi bir iyileştirme olmadan Komisyon süreci tamamlanmıştır. Türk Sağlık-Sen olarak TBMM Genel Kurulunda milletvekillerimiz veya parti grupları tarafından önerge verilmesi için görüşmeler yapılmıştır. Genel Kurulda da bazı milletvekilleri tarafından bu konuda girişimlerde bulunulmuştur. Fakat ne yazık ki Genel Kurulda sağlık çalışanlarının beklentisi yönünde herhangi bir iyileştirme yapılmayarak Genel Kurulda söz konusu düzenlemeler kabul edilmiştir. Hızlı işleyen bir süreçte yoğun bir çaba göstermemize rağmen çalışanların beklentileri TBMM tarafından karşılanmamıştır. Hakkaniyet, adalet ve kapsayıcılıktan uzak kalan bu düzenleme yetersiz kalmıştır. Türk Sağlık-Sen olarak yanlışın düzeltilmesi, eksikliklerin giderilmesi adına önümüzdeki süreçte de mücadelemiz ve devam ettirilecektir. Biz “Mücadele edenler her zaman kazanamazlar ama kazananlar hep mücadele edenlerdir” düsturuyla hareket ederek çalışanlar lehine iyileştirmeler olması için girişimlerimizi sürdüreceğiz"dedi.
12 yorum
Paylaş

İlgili Haberler

Tümü

Yorumlar12

Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.
BV
Banka ve pramosyon1 Ağustos 2018

Aylardır pramosyonlarımızı alamadık. şimdi yine banka değişecekmiş.

VM
vhki mağduru1 Ağustos 2018

Bizim vhki dilekçeleri ne oldu bu ne alaka yazı baslığı bir mayıs daha gelir siz söylediklerinizi yapmıyorsunuz yazı yazmak solemek ınsanları inandırmak kolay icraat sıfır

EH
Emekci hizmetli1 Ağustos 2018

Bize üye olun diyip kesin kadro sözü verdiniz sözünüzü tutun

LO
Levent ozay31 Temmuz 2018

Biz hizmetlilerin memur kadrosundan yipranmya döner sermaye lerin maaşa yansımasına kadar ve daha birçok konuda girişimde bulunuyoruz siz demissiniz ki uğramaz oldunuz biz en azından uğraşıyoruz bunun sorumlusu TÜRK SAGLİK SEN DEGİL bu konularda ite kaka onlar baş vurdu hadi bizde vuralim şimdi nemalanamayiz zihniyetinde olan yetkili sendikaya ve ona üye olarak yetkili sendika yapanlarada yoneltseniz ?

DS
döner sermaye31 Temmuz 2018

Döner sermaye yok.Safranboluda..4 aydır. Onun yerine bol nöbet parası var.yatanların yerine çalıştırılaNaRa.veya nöbet parası almak isteyenlere.her yer personel dolu.çok personel var.döner yok deniliyor. Kim nerede ne iş yapıyor belli değil. Guc yetimedeklerine dokunamiyorlar. Bu kadar nöbet parası niye.kimse görev ve unvanına calismiyor. Torpil varsa istedin yerde.teknisyen düz memur.sağlık. memuru.eczacı..Sağlıci.nöbetçi memur.teknik servis çalışanı .Mr randecusu..Sonra döner yok.paralar nöbet parası olarak ödendi. Kalmadı. Acilde.her gün vatandaşlar karşı karşıya kalan biz.dönerim alan idari kat.

S
Safranbolu31 Temmuz 2018

Mesai bizim hastanede.büfeye başlar. Belli kişiler var .dokunulmazlığı olan.idarenin görmezde. geldiği daha doğrusu görmeye cesaret edemediği. Bir gün değil her gün 9 dan sonra mesaiye gelirler.erken çıkarlar. Hemde idarecileri gözüne bakarak.bir gorsunler bakalim cesaretleri varsa..birde sigara mevzuyu var.idare katında özel Vip çay ocağı nda .sigara serbest.çay beleş. Devketin iscisi.cay yapiyor.temizlik yerine.Yanlış belli kisilere. persobeli de kovalarlar pesinde.tehdit ederler yaziyla.tutun kanundan.kendileri tutunnkanunun islemez.Biz merhabalar kantinden devam.

DS
Döner Sermaye31 Temmuz 2018

Ek ödemelerimizi Karabük Araştırma olarak bizde cumartesi aldık. Ek ödemelerin maaşla birlikte verilmesi gerekiyor, ama nerde

EH
Emekci hizmetli30 Temmuz 2018

Mayis ayından önce hiznetlilerden memur kadrosu icin dilekce toplayip vaatte Mayis bitti ugramaz oldunuz

H
Hizmetli30 Temmuz 2018

Mayis ayından önce hiznetlilerden memur kadrosu icin dilekce toplayip vaatte Mayis bitti ugramaz oldunuz

EH
engelli hasta30 Temmuz 2018

Engelli hasta tuvaletinde elimizi yıkamak için sabun yok. Zaten temiz değil bir de elimizi yıkayamıyoruz. Diğer tarafada bizim uzanmamız mümkün değil. Hiç bir idareci tuvaletleri gezip gör müyor mu?

ReklamSol Reklam
ReklamSağ Reklam