Dünyanın En Uzun Kızı Oyunu Kullanamadı

Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
08 Haziran, 2015 10:10 tarihinde yayınlandı
A+ A-
2 metre 17 cm'lik boyuyla 18 yaş altında dünyanın en uzun kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rümeysa Gergi, ilk olunu kullanmak için geldiği okulda oy sandığının ikinci katta olması nedeniyle oyunu kullanamadı. Safranbolu Altın Safran İlköğretim Okulu'nda 1049 nolu sandıkta oy kullanacak olan Rümeysa Gelgi, oy sandığının ikinci katta olması nedeniyle oyunu kullanamadı. Dünyanın en uzun kızı ünvanına sahip olan Gelgi, hayatında ilk kez oy kullanacağını ancak bu gerçekleşmediğinden çok üzüldüğünü söyledi. "Bu benim için bir ilk olacaktı. Fakat nasip olmadı" diyen Rümeysa, “İnşallah bu seçimler ülkemiz için hayırlı olur. Bu aslında bizim son günlerdeki yoğunluğumuzdan kaynaklandı. Seçim sürecini iyi takip edemedik ne yazık ki. Fiziksel engelimi İlçe Seçim Kurulu'na bildirmekte geç kaldık. Fiziksel engelimden dolayı kesinlikle merdiven çıkamıyorum. Benim oy kullanacağım sandığın üst katta olması nedeniyle oraya çıkamadığım için oy kullanamadım maalesef. Safranbolu Belediye Başkanımız Necdet Aksoy bizleri telefonla aradı. Oy kullanabilmem için elinden geleni yaptı. Fakat bazı prosedürler değiştirilemiyor. Bu sene böyle oldu. İnşallah bir daha ki seçimlerde diyelim. Tabii ki üzüldüm. 18 yaşına girmiş bir birey olarak bende görevimi gerçekleştirmek isterdim” dedi.

Sera Gölü’nde balçık temizleme çalışmaları tamamlandı, suyunun berraklaşması için beklemeye geçildi

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Mart, 2025 09:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trabzon’un doğal güzelliyle ünlü turizm merkezi Sera Gölü’nde başlatılan balçık temizleme çalışmaları tamamlandı. 4 ay süren çalışmalarda göl tabanından yaklaşık 200 bin metreküp rüsûbî materyal çıkartıldı.
Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 21 Şubat 1950 tarihinde Derecik Vadisi yamaçlarından kopan büyük kayaçların vadi tabanını tıkaması sonucu oluşan Sera Gölü’nün berraklığına kavuşması için başlatılan çalışmalar tamamlandı. Son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan turizm merkezinin çamurlu ve makûs imajı nedeniyle DSİ tarafından Ekim ayında çalışma başlatıldı. Hem Trabzon vilayet merkezine hem de Akçaabat’a yakın arada olması nedeniyle tercih edilen Sera Gölü’nde 2015 ve 2019 yıllarında yapılan taban paklığına karşın göldeki kirliliğin önüne geçilemezken, berraklığına bir türlü kavuşamayan Sera Gölü’nün doğal haline kavuşması için Devlet Su İşleri’nce (DSİ) dere yatağına çökeltim havuzu da yapıldı. Göle yaklaşık 500 metre uzaklıkta inşa edilen çökeltim havuzu ile Sera Gölü’nde rüsûbî materyallerin dolmasının engellenmesi amaçlandı. Çalışmalar kapsamında membada yer alan 7 adet tersip bendi temizlenirken, göl içerisinde 8 ekskavatör, 2 adet dragline iş makinesi, 1 greyder, 2 dozer, 18 kamyon, 1 su tankeri ve 3 kamp treyleri ile çalışma yapıldı. 35 işçi ile sürdürülen çalışmalarda kamyonlarda ile döküm alanına günde 9 sefer yapıldı. Çıkartılan rüsûbî gereçler 7 kilometre uzaklıktaki döküm alanına taşınırken, çalışmaların tamamlandığı gölden yaklaşık 200 bin metreküp rüsûbî gerecin çıkartıldı. Tabanı temizlenen Sera Gölü’nün berrak olacağı günler için bekleyişe geçildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.