Eğitim Kenti Karabük Projesiyle Zirveye Doğru
Karabük, eğitim alanında gerçekleştirdiği örnek çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. "Eğitim Kenti Karabük Projesi" kapsamında, projenin 1,5 yıllık uygulama süreci sonunda elde edilen sonuçlar değerlendirildi.
Vali Mustafa Yavuz Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminden personel katıldı. Toplantıda, proje kapsamında yürütülen faaliyetler ve elde edilen başarılar ele alındı.
REKOR KATILIM VE ETKİNLİK SAYISI
"Eğitim Kenti Karabük" Projesi kapsamında toplam 5.699 faaliyet gerçekleştirilerek rekor düzeyde bir katılım sağlandı. Projenin alt proje başlıklarında öne çıkan çalışmalar şu şekilde:
Akademik Başarıyı Artırma: 1.181 etkinlik gerçekleştirildi ve 2024 YKS sınavında Karabük'ten Türkiye genelinde ilk 100'e 3, ilk 1000'e ise 14 öğrenci girdi.
Okuyorum, Öğreniyorum: 506 Etkinlik gerçekleştirildi ve sınıf içi toplam 31.552 kitap değişimi ile öğrencilerin interaktif öğrenme deneyimleri artırılarak kitap okuma kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlandı.
Kültürel, Sanatsal ve Sportif Faaliyetler: 2.069 Etkinlik gerçekleştirilecek, ulusal ve uluslararası yarışmalarda 2024 yılında 46 olan başarı sayısı, 2025 yılında 81’e yükseldi.
Mesleki Eğitim: Hedef 47 etkinlikken, 164 faaliyetle bu hedefin aşıldığı görüldü.
DEMİR KOD (TEKNOLOJİ VE KODLAMA) İLE 154 ETKİNLİK
8 farklı kategoride ortaokul ve lise düzeyinde 159 takımın canlı performans sergilediği TeknoKarabük yarışması düzenlendi. Yarışma kategorileri, Milli Eğitim Bakanlığı Robot Yarışmaları ve TEKNOFEST’e uygun şekilde hazırlandığı için öğrenciler bu platformlarda da başarıyla yer aldı.
EĞİTİM PAYDAŞLARININ EĞİTİMİ: 254 EKİNLİK
Hedef 3.159 kursiyerken, 4.230 kişiye ulaşılarak hedefin önemli ölçüde aşıldığı görüldü.
Değerlerim: 815 etkinlik gerçekleştirilerek, bu kapsamda; milli ve manevi değerlerin öğrencilere kazandırılması amacıyla düzenlenen etkinliklere 13.038 veli de aktif olarak katıldı.
Yabancı Dil Karabük’e Yabancı Değil: 413 etkinlik gerçekleştirildi.
Bu alt proje kapsamında düzenlenen etkinliklere 20.163 öğrenci ve 5.443 veli katılım sağladı.
ULUSAL VE ULUSLARARASI BAŞARILAR
Proje kapsamında katılım sağlanan yarışmalarda Karabüklü öğrenciler 81 ulusal ve uluslararası başarıya imza attı. Bu başarılar arasında dünya çapında ve olimpiyat düzeyinde elde edilen dereceler de yer alarak Karabük’ün eğitimdeki kalitesini bir kez daha gözler önüne serdi.
"EĞİTİMDE MARKA ŞEHİR OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ"
Vali Mustafa Yavuz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Öğrencilerimizin; akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda çok yönlü gelişimini sağlamak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. 'Eğitim Kenti Karabük' projesi, üzerinde hassasiyetle durduğumuz ve önemsediğimiz bir proje. 1,5 yılın sonunda belirlediğimiz tüm hedeflerin aşıldığını memnuniyetle görüyoruz. Bu yılki başarılar, Karabük'ün eğitimdeki iddiasını bir kez daha ortaya koymuştur. 'Eğitim Kenti Karabük'ten, 'Eğitimde Marka Şehir Karabük'e doğru emin adımlarla ilerliyoruz.”
GELECEK YIL DAHA BÜYÜK HEDEFLER
2025-2026 eğitim öğretim yılı için projenin daha bütüncül bir yaklaşımla daha da geliştirilerek sürdürülmesini hedeflediklerini ifade eden Vali Yavuz, "Bu kapsamda; okul, idareci, öğretmen, veli ve okul çevresine yönelik ayrı ayrı analizler yapılarak bir "Eğitim İklimi Haritası" oluşturarak, başarının tüm paydaşlara yayılmasını hedefliyoruz. Ayrıca, "Eğitim Kenti Karabük Projesi"nin alt başlıklarıyla ilgili ulusal ve uluslararası fonlardan faydalanıp projeye kaynak oluşturmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.