Eyüp Lojistik, Çatalca’da 800 milyon liralık lojistik yatırımı yaptı

Anadolu Ajansı tarafından
13 Ağustos, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

İSTANBUL (AA) - Eyüp Lojistik, gayrimenkul yatırımlarını gerçekleştirmek üzere kurduğu Intro Gayrimenkul AŞ ile Çatalca'da 40 bin metrekarelik arazi üzerine toplam 800 milyon liralık lojistik depo merkezi inşa edecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Eyüp Lojistik çatısı altında 2022'de kurulan Intro Gayrimenkul AŞ, ilk yatırımını İstanbul'da gerçekleştirdi. Çatalca'da 550 milyon lira değere sahip 40 bin metrekarelik arazi üzerine, toplam 800 milyon liralık lojistik depo merkezi için çalışmalar başlatıldı. İmar işlemleri tamamlanan arazi, lojistik depolama alanındaki ihtiyacı büyük ölçüde giderecek, bölgesel istihdama da katkıda bulunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eyüp Lojistik ve Intro Gayrimenkul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, tüm hizmetlerini güven üzerine kuran bir kurum olduklarını kaydederek, Intro Gayrimenkul Yatırım AŞ olarak, sektöre hareketlilik getireceklerini düşündüklerini belirtti.

Bartık, "Zamanın çok ilerisinde projelerimizle, örnek çalışmalarımızla görevlerimizin, sorumluluğumuzun bilincinde, kümülatif kazanç sağlayacağız. Elektronik ticaretin hızla gelişmesiyle, İstanbul Çatalca'da ve Kocaeli Gebze'de depo talebinin artması bizi böyle bir yatırıma yönlendirdi. Bölgedeki depolama hizmeti ihtiyacını bir nebze de olsa gidererek, lojistik sektörüne hareket kazandıracağız. Intro Gayrimenkul AŞ olarak, depolama merkezimizden, yıllık yaklaşık 150 milyon lira gelir elde etmeyi öngörüyoruz. Uzun yıllara dayalı bilgi birikimimizle, fark yaratan 'depootel' konseptimizle, depolama sorununu ülkemizin ve dünyanın gündeminden kaldırmayı hedefliyoruz." açıklamalarında bulundu.

Yaklaşık 100 yıllık bilgi birikimlerini, kaliteli hizmet anlayışıyla Intro Gayrimenkul çatısı altında birleştirdiklerine dikkati çeken Bartık, sadece yapı inşa etmeyi değil, yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımla geleceği inşa etmeyi hedeflediklerini aktardı.

Bartık, "Firmamız yuvanın kutsallığı ile vatanımızın kutsallığını global her haberde, her gelişmede, gördüğümüz etkilerle daha derinden anlıyor ve yaşıyoruz. Ülkemiz adına sorumluluk almaktan çekinmiyoruz. Yatırım alanındaki hedefimizi de ülkemizin farklı lokasyonlarında hız kesmeden gerçekleştireceğiz. Gayrimenkul sektöründe sürekli yeni projeler üretme, özgün ve özgür gelecek kurma odağındayız. Intro Gayrimenkul AŞ'yi, doğaya ve çevreye duyarlı, ekolojik iş yapış biçimini benimseyen, küresel ölçekte saygın bir kurum haline getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki yatırımlarıyla bölgeye ve Türkiye'ye değer katmayı hedeflediklerine değinen Bartık, birçok ilde yatırımlarını başarıyla sonuçlandırdıklarının altını çizdi.

- "Sektörün nabzını takip ediyoruz"

Bartık, Intro Gayrimenkul AŞ olarak Türkiye'nin yeni yatırımları arasında beklenen ve tercih edilen firması olacaklarını vurgulayarak, "Ülkemizin ekonomik politikaları, küresel faktörleri dikkate alarak sektörün nabzını takip ediyoruz. Gelişen yeni normlar, savaş ve barış uyarlamalarından global değişimlere kadar, her işareti, sorumlu olduğumuz değerler adına araştırıp, analiz ediyoruz. Risk almanın yüksek getirisi şu an için kısa vadeli planlamalarımızda değil, projelerimizde yılların birikimi ve güvencesiyle öncü olmanın, istikrarlı bir şekilde yol almanın, yol kat edebiliyor olmanın, gururuyla gayrimenkul sektörüne yön vereceğiz." değerlendirmelerinde bulundu.

Intro Gayrimenkul AŞ'nin güçlü finansal yapısıyla sektöre adım attığına işaret eden Bartık, şunları kaydetti:

"Bu konuya özellikle vurgu yapmak istiyorum. Kiralama, kat karşılığı, karma sanayi projeleri için gayrimenkul temini gibi faaliyetlerimiz olacak. Yenilikçi, sürdürülebilir tasarım anlayışımızla gayrimenkul sektöründe çığır açmak istiyoruz. Kendi öz kaynaklarımızla, nitelikli portföyümüzle ülkemize, doğaya ve yatırımcılara değer katmayı, güvenli ve istikrarlı büyümeyi amaçlıyoruz. Çağa yaraşır şekilde inşa ettiğimiz yaşam alanları başta olmak üzere, yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Hızlı aksiyon alabilen, ekonomideki dalgalanmaları avantaja dönüştüren, kârlı yatırımlarıyla öne çıkan dinamik bir firmayız. Tıpkı lojistik sektöründe Eyüp Lojistik gibi, gayrimenkul sektöründe de Intro Gayrimenkul AŞ'yi sektörünün parlayan yıldızı haline getireceğiz."

BARÜ’nün dijital teknolojileri arkeolojiyle buluşturacağı projede çalışmalara başlandı

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 18:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Erasmus+ tarafından desteklenen ve arkeolojik kültürel mirasın dijital teknolojilerle geleceğe aktarılacağı projesi kapsamında çeşitli temaslarda bulunuldu.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Evrak İdaresi Kısmı ile Sanat Tarihi Kısmının ortağı, Bulgaristan History Museum Primorsko Müze Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu KA220 - DigiArcheoSpace Erasmus+ projesinde çalışmalar devam ediyor. "Arkeolojide Kültürel Mirası Belgelemek ve Sunmak İçin Çağdaş Araçlar" başlıklı projenin saha ziyaretleri kapsamında Filyos’taki Tios Antik Kenti’nin kültürel mirasını belgelemek amacıyla bir dizi görüşme gerçekleştirildi.
Bu doğrultuda proje grubunda yer alan Bilgi ve Doküman İdaresi Kısmından Doç. Dr. Ahmet Altay, Doç. Dr. Lale Özdemir Şahin ile Sanat Tarihi Kısmından Prof. Dr. Şahin Yıldırım ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Bora; Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile Filyos Belediye Lideri Erol Acar’ı ziyaret etti. BARÜ’nün "Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları" başlıklı ihtisaslaşma alanındaki mevzuları da kapsayan çalışmalar hakkında bilgi veren proje grubu, yeni teknolojiler kullanılarak yürütülen uygulamaları anlattı.
Görüşmelerde ayrıyeten projenin ikinci toplantısının Bulgaristan, Makedonya, Hırvatistan ve Türkiye’den 25 akademisyen ve uzmanın iştirakiyle 24 Mart 2025 tarihinde Filyos’ta gerçekleştirileceği, iştirakçilerin Tios Antik Kenti’nde bilimsel incelemelerde bulunacağı da paylaşıldı.
Kültürel mirasın korunması ve aktarılması noktasında BARÜ’nün ihtisaslaşma alanındaki çalışmalarını da kapsayan projenin ehemmiyetine değinen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, "Bartın Üniversitesi olarak vilayetimizden başlayarak bölgemizin gelişimine paha katmak gayesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtisaslaşma alanımızı da kapsayan akademik araştırma ve uygulamalarla elde ettiğimiz deneyimleri, geniş bir çerçevede kullanarak disiplinler ortası iş birlikleri yapıyoruz. Bu noktada Filyos’ta bulunan Tios Antik Kenti’nin arkeolojik kültürel mirasının belgelenmesini ve geleceğe aktarılmasını epeyce kıymetli buluyor, çalışmaların bölgemiz ve ülkemiz ismine güzel olmasını diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.