Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
16 Ekim, 2023 10:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Gazze’de Ölen Filistinlilerin Sayısı 2 Bin 750’ye Yükseldi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 2 bin 750'ye yükseldi.

İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 80 artarak 2 bin 750 oldu.

Geçici ateşkes sağlandığı yönündeki haberler yalanlandı

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, yabancı uyruklu kişilerin çıkarılması karşılığında Gazze’de ateşkesin sağlandığı ya da buraya insani yardım girişi için anlaşma sağlandığı yönündeki haberler yalanlandı. Hamas da Refah Sınır Kapısı'nın açılacağına ilişkin Mısır'ın herhangi bir şekilde kendileriyle iletişime geçmediğini açıkladı. Hamas'a bağlı Gazze'deki Filistin Hükümeti Sözcüsü Selame Maruf, ateşkes iddialarına ilişkin, "İsrail basınında çok fazla şeyin dolaşıma sokulduğunu ve bunların temelsiz olduğunu" söyledi. Basında, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nın bugün yabancı ülke vatandaşlarının tahliyesi için açılacağı ve birkaç saatlik ateşkes sağlandığı yönünde haberler çıkmıştı. (AA) blank
blank
Emine Çelik tarafından
17 Nisan, 2025 13:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük Belediyesi’nden Can Dostlara Yatırım

Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Projesinde Çalışmalar Sürüyor

Karabük Belediyesi, hayvan refahını esas alan yaklaşımı doğrultusunda başlattığı Modern Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. 3.000 hayvan kapasiteli olarak planlanan tesis, toplam 41.000 metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor.

Merkez; tedavi, rehabilitasyon, bakım ve sosyal etkileşim alanlarıyla yalnızca geçici barınma değil, hayvanların tüm yaşam ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı. Proje bünyesinde modern köpek parkuru, serbest gezinti alanları, çevre dostu peyzaj düzenlemeleri ve ziyaretçilere yönelik otopark alanı yer alıyor.

Ayrıca merkezde, veterinerlik hizmetlerinin sunulacağı tam donanımlı bir sağlık altyapısı da kuruluyor. Bu yönüyle proje, fiziksel bir tesisin ötesinde, sürdürülebilir bir hayvan refahı modeli sunmayı hedefliyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Hayvanlarımızın daha sağlıklı ve güvenli koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri adına örnek bir proje yürütüyoruz. Sadece bir bakım alanı değil; tedavi, rehabilitasyon ve sosyal etkileşim imkânlarını da bünyesinde barındıran çok yönlü bir yaşam merkezi inşa ediyoruz.”

Karabük’te inşası süren Modern Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin

tamamlanmasıyla birlikte, bölgenin en kapsamlı ve donanımlı hayvan bakım tesislerinden birinin hizmete açılması hedefleniyor. Proje aynı zamanda, çevresel sürdürülebilirlik ve toplumsal duyarlılık açısından da dikkat çekiyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.