Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
28 Temmuz, 2021 21:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Hayırseverlerden 300 Haneye Kurban Payı

(Haber Merkezi) Safranbolulu hayırsever vatandaşlar Hayır Çarşısı aracılığı ile 300 haneye kurban eti gönderdi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Yardımlaşma ve dayanışmanın en büyük örneklerinin yaşandığı bayramlarımız, korumaya olduğu kadar geleneklerine de sahip çıkan Safranbolu’muzda bir kez daha kendini gösterdi” dedi. Safranbolu Belediyesi tarafından 120 çocuğun bayram kıyafetlerinin bizzat evlerine kadar giderek teslim edildiğini belirten Başkan Köse, “Çocuklarımızın mutluluğu bizlerinde mutluluğudur. Bizler yarınımızın teminatı evlatlarımız için var gücümüzle çalışıyoruz. Bununla birlikte 300 hanemize de hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile ortalama 4,5 kilo kurban payını Hayır Çarşımız aracılığı ile dağıttık. Bu vesile ile mesai arkadaşlarımız ve tüm Safranbolulu hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2025 20:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Amasya’dan hac kafilesi dualarla uğurlandı

Amasya’nın Suluova ilçesinden kutsal topraklara gidecek hacı adayları dualarla uğurlandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2025 yılı hac tertibi kapsamında Suluova İlçe Müftülüğü tarafından Orta Camii önünde ikindi namazının akabinde düzenlenen uğurlama programında 4. kafile olarak yola çıkan 43 kişilik hacı adayı kümesi his dolu anlar yaşadı. Kafile, Amasya Merzifon Havalimanı’ndan kutsal topraklara yolcu edildi.

"Manevi olarak çok mutluyum"
Hacı adayı Hülya Kıroğlu, "İlk olarak Medine’ye gideceğiz. Orada 4 gün kalacağız. Sonra da Mekke’ye gideceğiz inşallah. Çok memnunluk verici bir his. Manevi olarak çok memnunum. İnşallah çok hoş geçecek" dedi.

"11 yıl bekledim"
Kutsal topraklara gidecek olmanın heyecanını yaşayan Behram Kıroğlu da, "Hac kurasının çıkması için 11 yıl bekledim. Çok gururluyum. Herkese hakkımı helal ediyorum. Ben yalnızca torunlarımdan farklı kalacağım için üzgünüm" diye konuştu.
Kardeşi hacca gideceği için duygulandığını anlatan Fatma Kılıç ise, "Kız kardeşim hacca gidiyor. 12 yıl bekledi hac kurasının çıkmasını. Çok duygulandım. Güle güle gidip, gelsin inşallah" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.