Hayvanları Koruma Günü’nde İlave Barınak Talebi

Hayvanları Koruma Günü’nde İlave Barınak Talebi

Yayın: 03.10.2023 13:55 |Güncelleme: 27.12.2023 16:40
Paylaş:
A+ A-

Her yıl 4 Ekim, “Dünya Hayvanları Koruma Günü” olarak kutlanmaya başlandı. Hayvan türlerine dikkat çekmek ve yaşadığımız çevrede insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek ve yaşama haklarına saygı duymayı amaçlayan bugün, ilimizde bulunan birçok zincir markette mamaların fiyatlarında nerdeyse yarı yarıya indirimler yapıldı.

Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Karabük’te sevindirici gelişmeler yaşanırken, Safranbolu tarihi çarşıda bulunan esnaflar, ilçedeki hayvan barınağının yetersizliğinden serzenişte bulundu. Safranbolu Belediye Başkanlığı’na ait hayvan barınağının alan olarak yetersiz kalması sebebiyle ilçede başıboş olarak dolaşan köpeklere ilave bir barınak yapılması gündeme getirildi. Safranbolu’ya yakışmayan başıboş köpeklerin oluşturduğu görüntülerden hoşnut olamayan ve 59 yıldır Safranbolu’dayım bu kadar yıllık esnaflık yaptığım tarihi çarşıda bu yıl ki gibi bir sokak köpeği sorunu yaşamamıştık, diyen Mehmet Değerli, şunları söyledi: “Safranbolu tarihi ve turistik bir kent. Safranbolu’da başıboş gezen köpek çok fazla. Çocuklar korkudan anneleriyle okula gidiyor. Birçok ülkeden, farklı milletlerden insanlar buraya gezmeye geliyorlar. Turistlerde sokaklarda çekinerek yürüyor. Safranbolu’nun önemli problemlerinden biri de başıboş gezen köpeklerdir. Barınakta yer yok diye sokaklara bırakılmışlar. 59 yıldır buradayım. Köpekleri bu kadar başıboş bırakan bir belediyeyi daha önce hiç görmedim. Belediye Başkanının buna bir el atması lazım. Belediyeye söylüyoruz. Barınakta yer yok dediler. Yer yoksa bir barınak daha yapılmalı. İmkânın mı yok. Cumhurbaşkanı oradan söylüyor. İçişleri Bakanı emir veriyor sokaklarda başıboş köpek olmayacak diye. Ne Cumhurbaşkanını dinleyen var ne de İçişleri Bakanını dinleyen var. Bıktık yani. İllallah dedik.

Safranbolu’da hayvanların daha iyi şartlarda bakımının yapılması konuşulurken, yetişkin bir köpeğin 1 ayda yaklaşık 15-20 kg mama ile beslendiği hesaplandığında, ortalama 700 TL ile 1.000 TL arası masrafı çıkıyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sağlık Bakanı Koca: MHRS’de Onaylı Randevu Dönemi Başlıyor

Yayın: 11.05.2024 13:06
Paylaş:
A+ A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS’de başlayacak olan “Onaylı Randevu Sistemi”nin pazartesi günü hayata geçeceğini duyurdu

Koca, yeni sistemle ilgili olarak yaptığı açıklamada, randevulu muayeneye yönelişin bazı uygulama zorlukları getirdiğini belirterek, geçen yıl 23 milyon kişinin aldığı randevulardan en az birine gelmediğini ve bu durumun randevu kapasitesinin yüzde 30’unun kullanılamamasına neden olduğunu ifade etti. Onaylı Randevu Sistemi’nin amacının, hastaların randevularını daha verimli bir şekilde kullanmalarını sağlamak olduğunu belirten Koca, sistemin 13 Mayıs pazartesi günü başlayacağını ve 65 yaş üstü hastalar ile kanser hastalarının bu yeni düzenlemeye istisna olduğunu ifade etti.

Koca ayrıca, yeni sistemle birlikte hastanelerin ve hekimlerin zamanlarını daha verimli kullanabileceklerini ve hastaların gelemeyecekleri randevuları iptal ederek boş kalan randevu zamanlarını diğer hastalara sunabileceklerini dile getirdi.