Her Telden (14.Nisan.2017)
VALİ SAYIN MEHMET AKTAŞ’IN “HAVAALANI DUYARLILIĞI VE OLAYIN ÇABUKLAŞTIRILMASI YOLUNDA TALİMATLARI..” SERİ HAREKET..
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ,Havaalanı konusunda müthiş duyarlı davranıyor ve bu nedenle DAİRE AMİRLERİNİ yapılacak yazışmaların POSTA KANALI ile değil ELDEN İZLENMESİ yolunda talimatlar verdi.
ZAMAN KAYBINA TAHAMMÜLÜ OLMADIĞINI DEKLARE ETTİ..
Bilindiği gibi Karabük Havaalanı olayı olarak da bilinen,tanımlanan KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULUNA EĞİTİM PİSTİ yapılması konusu gündem de.
KARABÜK,BU EĞİTİM PİSTİNİ,HAVAALANI OLARAK ALGILADI.
Öyle algılanması,özellikle istendi ve süreç içinde BU EĞİTİM PİSTİ,KARABÜK HAVAALANI’NA çevrilecek,olayın başından bu yana düşünülen konu bu.
Önce SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU UÇUN EĞİTİM PİSTİ..
Daha sonra KARABÜK HAVAALANI..
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ’IN,önce ki gün GENİŞ KATILIMLI Toplantı yapıp,Daire Amirlerine direktifler verdiği gelişmenin TARİHSEL SÜRECİ bu şekilde gelişip/geliştirilecek..
ÖNCE EĞİTİM UÇUŞ PİSTİ,DAHA SONRA NORMAL HAVAALANI…
Yatırımın tarihsel süreci bu şekilde planlandı..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU EĞİTİM UÇUŞ PİSTİ ALT YAPISI İÇİN HARCAMALAR SAYIN ŞEFİK DİZDAR’DAN
Gelecekte oluşturulacak normal işlevler yerine getirecek olan KARABÜK HAVAALANI için,öncelikle,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU UÇUŞ EĞİTİM PİSTİ yapılacak.
KARABÜK BU YATIRIMI “KARABÜK HAVAALANI..” GİBİ ALGILIYOR..
Tam anlamı ile KARABÜK HAVAALANI değil,SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU UÇUŞ EĞİTİM PİSTİ olarak başlatılıyor ve süreç içinde burası KARABÜK HAVAALANI haline çevrilecek..
ÖNCE BUNU İYİCE TESPİT ETMEK GEREK.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU UÇUN EĞİTİM PİSTİ’NİN tüm alt yapı masraflarını Ünlü İşadamı Sayın ŞEFİK DİZDAR karşılayacak..
ÇOK CİDDİ MASRAFLAR ÇIKACAK ORTAYA,ancak,Sayın ŞEFİK DİZDAR bu masrafları “KENDİ CEBİNDEN,KENDİ KAYNAKLARINDAN YAPACAĞINI..” deklare etti..
Şimdi KAMULAŞTIRMA ve DİĞER İŞLEMLERİN BİTMESİNE ÇALIŞILIYOR..
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ,bu çalışmaları bizzat takip ediyor,hızlandırıyor..
KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “YÜKSEKOKUL EĞİTİM UÇUŞ PİSTİ İÇİN İMZA ATMAM.BÖYLE BİR OLAY YANLIŞTIR.”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,çok enteresan bir konuya parmak bastı ve “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK EĞİTİM UÇUŞ PİSTİ İÇİN BEN İMZA ATMAM..” dedi.
Biz hayret ettik ve “NEDEN İMZA ATMIYORSUN BAŞKAN..” diye sorduk.
Sayın RAFET VERGİLİ bu tür gelişmeleri çok/çok iyi bilir,çok/çok iyi analiz eder ve çok/çok iyi takip eder,o nedenle “EĞER BENİM İMZAM GEREKİYORSA,BEN İMZA ATMAM.BU KARABÜK’ÜN ÖNÜNÜ KESMEKTİR..” gibi görüşler dile getirdi..
Sonra da “ÖNCELİKLE O TEPEYE HAVAALANI OLMAZ.BU YANLIŞ BİR TERCİHTİR.ZAMANINDA SİYASET YAPMAYI KAFASINA KOYMUŞ BİR KİŞİNİN HAYALİ OLARAK KARABÜKLÜLERE TAKDUM EDİLMİŞ,OLMASI ÇOK ZOR,OLMAYACAK BİR İŞTİR..” dedi.
Açıklamasına devam eden Sayın RAFET VERGİLİ geleceğe yönelik olarak da “KARABÜK’TE UÇUŞ PİSTİ VAR.KÜÇÜK UÇAKLAR VEYA TAKSİ UÇAKLAR İNİP/KALKABİLİYOR.SİZ DAHA NE HAVAALANI İSTİYORSUNUZ DİYE,NORMAL İŞLEV YERİNE GETİRECEK BİR HAVAALANI YAPMAZLAR..”
Bu görüşleri dile getiriyor Sayın RAFET VERGİLİ..
“EĞER BENİM İMZA ATMAM GEREKİRSE,BEN İMZA ATMAM..” diyor ve “HAVAALANI İÇİN CİDDİ NİYET VARSA,EFLANİ İLÇEMİZE GİDİN BİRLİKTE GİDELİM.UYGUN ARAZİ ÇOK ORADA YAPALIM HAVAALANINI VE YOK UÇUŞ PİSTİ,YOK HAVAALANI DİYE İŞİ DOLAŞTIRMAYALIM..” diyor..
“EFLANİ İLÇESİNE ADAM GİBİ BİR HAVAALANI YAPTIRALIM..” diyor…
“BUGÜN Kİ İŞE İMZA ATMAM GEREKİRSE,BEN ATMAM..” görüşünde..
“KARABÜK KENT MEYDANI’NA YAPILACAK BİR ANIT…” RESMİ TÖRENLERİN VATANDAŞ TARAFINDAN İZLENMESİNİ TEMİN EDER…
Biliyorsunuz,bugün ki hali ile KARABÜK KENT MEYDANI fazla işlevsel görünmüyor,fazla işlevsel değil,buraya yapılacak bir ATATÜRK ANITI alanı çok işlevsel hale getirecektir.
Bakın, 3 NİSAN KARABÜK’ÜN KURULUŞ GÜNÜ TÖRENLERİNE,POLİS TEŞKİLATI’NIN 172 YILI TÖRENLERİNE halktan kaç kişi katıldı bir düşünün..
KARABÜK İNSANI YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NA gitmeye,oraya kadar yürümeye ÜŞENİYOR,bu tür RESMİ TÖRENLERE vatandaş pek fazla katılmıyor..
KARABÜK KENT MEYDANI’NDA BİR ANIT OLSA VATANDAŞ GELİR.
O zaman RESMİ TÖRENLER vatandaş tarafından izlenir..
Bir ara Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile CHP İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNCEL arasında KENT MEYDANI’NA ATATÜRK ANITI yapılması için tartışma çıkmıştı..
Ancak,İŞ BİR TÜRLÜ SONUÇLANMADI..
Öyle olunca da RESMİ TÖRENLERİ vatandaş izlemiyor işte..
DURUM AYNEN YAZDIĞIMIZ GİBİ DEĞİL Mİ…?
SAYIN KAMİL GÜLEÇ’İN,İKTİSADİ KALKINMA VE SOSYAL DAYANIŞMA VAKFI GENEL KURULUNDA YAPTIĞI AÇIKLAMA VE ALKIŞLANMA..
Karabük’ün ve Ülkenin önde gelen Sanayicileri arasında yer alan bir isim olan Sayın KAMİL GÜLEÇ,İktisadi Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Vakfı Genel Kurulu’nda öyle bir açıklama yaptı ki,KARABÜK’ÜN KADERİ/GELİŞİMİ noktasında AYAKTA ALKIŞLANMASI gerekir.
GERÇEKTEN AYAKTA ALKIŞLANMASI GEREKİR..
Karabük yıllarca KARABÜK ÜNİVERSİTESİ kurulması için,HİÇ DEĞİLSE BİR FAKÜLTE AÇILMASI İÇİN,çalmadık kapı,öpmedik el,bırakmadı bunu KARABÜK’ÜN ESKİLERİ ÇOK/ÇOK İYİ BİLİR..
Şimdi Sayın KAMİL GÜLEÇ Karabüklülere “ÖZEL MEDİKAR SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ KURMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK..” diyor ve KARABÜK’E İKİNCİ BİR ÜNİVERSİTE MÜJDESİ veriyor..
Bunu “ÇİVİ ÇAKMAK OLARAK..” görmemek lazım,çividen çok/çok büyük..
Sayın GÜLEÇ mega bir gelişmeden söz ediyor,MEFA bir projeden söz ediyor..
“REFERANDUM SÜRECİNDE SON VİRAJA GİRİLDİ..” VE EVET OYU İSTEYENLER ESNAFI ZİYARET EDİYORLARDI,HAYIRCILAR PANELDELER
Dün “EVET OYU İSTEYENLER..” YAYALAŞTIRILMIŞ YOL üzerinde ESNAF ziyaretinde bulunuyorlardı,AKBANK bitişiğinde bizim sürekli oturduğumuz yerde, oturup çay içmişler.
Daha sonra YOL üzerinde karşılaştık..
AK Parti Milletvekili Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR,MHP İl Başkanı Sayın ADEM KAR ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sayın MUHAMMET KAYA,MHP Merkez İlçe Başkanı Sayın ABDURRAHMAN MEŞE ilk gözümüze çarpan isimler oldu.
Hatta MHP İl Başkanı Uzman Hekim Sayın ADEM KAR bize takıldı,”BAK ABİ MHP OLARAK SAHADAYIZ..” dedi,biz birkaç kez MHP sahada görünmüyor yazmıştık,bunun üzerine şakalaştık Sayın KAR ile.
Daha sonra AK Parti Gençlik Kolları Başkanı HAKAN EREN ile karşılaştık.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bu gruptan bir cenazeye katılmak üzere kısa süre önce ayrılmış,öyle söylediler ve “EVET OYU İSTEYEN..” bu grup işyerlerini tek/tek dolaşıyorlardı..
“HAYIR OYU İSTEYENLER..” ise Safranbolu’da “ANAYASA’YA NEDEN HAYIR DİYORUZ..” Konferansı için hazırlık yapıyorlardı ve saat 18.30 da başlayacak Konferans için akın/akın Safranbolu’ya gidiyorlardı..
REFERANDUM İÇİN SON DÜZLÜĞE GİRİLDİ ARTIK..
Bir Muhtarımızla konuştuk “ABİ İNSANLAR HİÇ RENK VERMİYORLAR..” dedi..
Pazar akşamı sonuçlar belli olur..
KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “REFERANDUM DA EVET OYU VERECEĞİM, VERİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUM..”
Geçtiğimiz akşam,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile uzunca bir süre sohbet ettik,Anaya Referandumu noktasında “EVET OYU VERECEĞİNİ..” söyledi,oy vermekle kalmayıp bu yönlü çalışma yapacağını da söyledi.
REFERANDUMA SÜRÜLEN ANAYASA HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİ ANLATTI.
Gazeteci Kardeşim Sevgili ŞÜKRÜ GÖKKAYA ile dinledik kendisini.
Sayın RAFET VERGİLİ özellikle “LİDERE BAĞLILIK..” noktasında çok tutarlı davranıyor ve Sayın DEVLET BAHÇELİ doğrultusunda hareket ettiğine vurgu yapıyor.
GENEL BAŞKAN ve GENEL MERKEZ YÖNETİMİ doğrultusunda hareket ettiğine işaret ettikten sonra da “HAZIRLANAN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÜLKENİN SORUNLARINI ÇÖZECEK BOYUTTA GÜZEL..” ifadelerini de kullanıyor.
Bir/iki küçük detay pek içine sinmemiş gibi.
Ancak bütününe bakarak “GÖNÜL RAHATLIĞI İLE EVET OYU VERECEĞİNİ..” söylüyor,bunları söylerken de “HAYIR OYU VERENLERİN YANLIŞ YOLDA OLDUKLARINI..” vurguluyor,ancak “EVET OYU VERENDE,HAYIR OYU VERENDE BİZİM İÇİN AYNIDIR..” demeyi de ihmal etmiyor..
Sayın VERGİLİ Pazar günü EVET OYU kullanacağını söylüyor..
Kullanmakla kalmayıp ÇALIŞMALARA DA KATILIYOR..
KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ SAYIN ERCÜMENT ÜNAL “AÇILAN MAHKEMELER,VERİLEN GAZETE İLANLARI KAĞITLARI YÜKSELTMİYOR..”
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın ERCÜMENT ÜNAL,son yapılan Genel Kurul Toplantısında Sayın MURAT ORHAN’IN bir iddiasına cevap verirken “KARDEMİR KAĞITLARI AÇILAN MAHKEMELER,VERİLEN GAZETE İLANLARI NEDENİ İLE YÜKSELMİYOR..” anlamında bir konuşma yapmış.
SON YAPILAN GENEL KURUL DA YAŞANMIY BUNLAR..
Dün Karabük Adliyesinde bazı işlerimiz vardı,orada ki arkadaşlar “ABİ SENİN KARDEMİR HAKKINDA YENİDEN DAVA DİLEKÇESİ GELDİ..” dediler.
“HAYIRDIR NE DAVA DİLEKÇESİYMİŞ O..” diye sorduk..
SON GENEL KURUL HAKKINDA DA MAHKEME AÇILMASI İÇİN girişimler başlamış,bununla ilgili DAVA DİLEKÇESİ verilmiş sanıyoruz,peki şimdi ne olacak..?
MAHKEME SÜRECİNİ BEKLEYECEĞİZ ELBET,BAŞKA NE OLACAK Kİ..?
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın ERCÜMENT ÜNAL,açılan mahkemelerden,bu mahkeme süreçlerinin duyurulması için verilen çarşaf /çarşaf Gazete ilanlarından dolayı KARDEMİR KAĞITLARININ (HİSSE SENETLERİNİN..) YÜKSELMEDİĞİ YOLUNDA GÖRÜŞ DİLE GETİRİYOR..
KARDEMİR Genel Kurulu yine/yeniden MAHKEMELİK OLUYOR..
Sonunda GAZETE İLANLARI VERİLİR,süreç böyle devam MI EDECEK
ŞİMDİLİK BAŞKA BİR SEÇENEK GÖRÜLMÜYOR..
Bizi sosyal medyadan takip edin
Kombi
•Eşekdüzü konum olarak havaalanı için uygun. Danaköy taraflarıda alternatif olarak düşünülebilir. Ama yukarıdaki bir yorumcunun dediği gibi mevki isimleri biraz handikap.
brother
•Ahmet Bey en son 14’ünde yazmışsınız. Seçimle ilgili bir değerlendirmeniz olmayacak mı? Bu arada eski de olsa bu yazınızı okudum. Bir kaç yorum yapmak istedim.
Hasstanelerde bir muayene için çok ileri tarihlere randevu veriliyor. O zamana kadar ya ölürsün ya iyileşirsin zaten. Neresinden memnunlar anlamadım bu işin?
Karabük!e eninde sonunda bir havaalanı şart. Ama atıl olmasın fonksiyonsuz olmasın ve işe yarasın diye doğru düzgün analiz edip öyle yapılması lazım. Birileri eğitim harcaması gibi gösterip vergiden düşsün diye yapılmamalı bu işler.
Kardemir genel müdürü hisse senetleri gazete ilanlarından yükselmiyor demiş. Kendisine bu çoooook değerli açıklamasından dolayı teşekkür ederiz. Çok açıklayıcı çok ikna edici bir açıklama olmuş. Komik de olmuş.
Acaba hisse senetlerinin yükselmemesi 245 MİLYON TL ZARAR açıklandığından veya kendi beyanatına göre 500 MİLYON TL BORÇ stoğundan veya ONCA MAHKEME KARARINA RAĞMEN hala ben şirketime değil de patronuma kazandıracağım zihniyetiyle hala genel kuruldan aynı kararların alınmasından olabilir mi? Bir de konuyu bu yönüyle değerlendirmesini bekleriz kendilerinden. Siz önce patronu değil yatırımcıyı düşündüğünüze piyasayı ve yatırımcıyı ikna edin ki yatırımcı güvensin ve kağıt alsın. Millete dava açmakla hedef şaşırtamazsınız. Son olarak da , kendilerine sormak istiyoruz madem bu gazete ilanları veya diğer dış etkenlere müdahele edemiyor ve hisse senetleri fiyatlarının bu müdahele edemediği dış etkenlerden yükselmediğini düşünüyor, nasıl oluyor da daha önceki beyanatlarında kendisi garanti veriyor hisse senetleri yükselecek diye o halde? Yatırımcıyla dalga mı geçiyor?
Anonim
•KARABÜK,BU EĞİTİM PİSTİNİ,HAVAALANI OLARAK ALGILADI.
Öyle algılanması,özellikle istendi ve süreç içinde BU EĞİTİM PİSTİ,KARABÜK HAVAALANI’NA çevrilecek,olayın başından bu yana düşünülen konu bu.
Ahmet Bey. Havaalanı konusu öyle algılanmasın; Yoksa Karabük’ün Bir Milyon nüfusu olsa “Havaalanı” bir daha yapılmaz Karabük’e.
Neden mi;
Türkiye genelinde stad yapılan illere bir bakın en az 10 tane il var ki Nüfusu Karabük’e yakın olan ama takımları 1. ligde, 2. ligde hatta hatta 3. ligde. Yapılan Stadyumlara bir bakın bizim tabirimizle VİLLA…
Gelelim Karabük’e. Takım Son 20 Yılda inişli çıkışlı bir şekilde ilerlese de Batı Karadeniz Bölgesinin süper ligdeki tek takımı. Maçlarını oynadığı Stadyum Nasıl. Yukarıda bahsettiğim stadların yanında gecekondu gibi. Allah Aşkına Siz Maraton Tribününde 2. katta maç izleme cesaretiniz var mı (Sadece Yaş ve Olgunluktan Bahsediyorum). İnsanın gözü kararıyor. Şimdi bir de orada gençlerin maç boyunca heyecanlı ve tempolu seyirci oluşunu bir düşünün. Birisi yanlışlıkla eğilse belki yanında bulunan 20 arkadaşıyla birlikte alt kata düşecekler. Şimdi Stadyuma çivi çakmak için TFF’den izin alınabiliyor mu Hayır.
Gelelim Havaalanı işine. Eğer 1250mt’lik havaalanıcığı yapılırsa orası sadece Seyirlik Olur, Doyumluk olmaz. o yüzden sayın belediye başkanının arkasında durmak lazım. Yoksa yukarıdaki örnekte olduğu gibi Karabük’ün nüfusu bir milyon dahi olsa havaalanını Rüyasında görür Karabük’lü..
Havaalanına karşı çıkmak
•Anonim rumuzlu arkadaşa cevabımdır….Karabük’e uluslararası şartları kapsayan yani 3000 metre uzunluğunda bir pisti olan hava alanı gerekiyor diyorsunuz,başkan Vergili de aynısını söylüyor……Şu an planlanan yer de 3000 metreye ilerde çıkarılabilir bir pozisyona sahip olduğu yetkililerce açıklanıyor……Peki böyle bir havaalanı tüm incelemeleri yapılmışken,olumlu raporları varken ve gerekli protokol bir işadamı ile imzalanmışken çıkıp ortaya bu havaalanı filanca yere yapılsın denilerek farklı boyutlar kazandırılmaya çalışılıyor…Bu anlaşılır gibi değil…..Eflani’ye yapılmasını isteyenler hemen proğrama aldırsınlar biz de destekleyelim….Devletin böyle bir finansmanı olsaydı daha önceden zaten yatırım proğramına almaz mıydı?????
Bu yatırıma biryerlerden hemen başlanmalı ki zaman kaybetmeden havaalanına kavuşalım…Siyasete kurban etmeyelim….Karabüklüler olarak biraz mantıklı olalım bu proje devreye alınmalı…..Karşı çıkmak tam bir ihanettir..
kapsamadışı
•kapsamdışına zammm istiyoruz. MÜDÜRL VE ÜSTÜNE SIFIR ZAMM
mühendise başmühendise yüzde 30-50 zam verilmeliki uçurum kapansın yok oleeeeeeeeeeeee müdürlere 12-15 milyar başmüdürlere 20-25 milyar ballı maaşlar.hepsine sıfır zamm başmühendise mühendise yüzde 50 zamm verilmeli
Hem araşatırın bakalım hangi şirketlerin yönetim kurulu üyeleri 26 milyar aylık net maaş alıyorrrrrrr. Kardemir yönetim kurulu üyelerine yüzde 30 zam ile 26 milyar net maaş veriyor bu seneki kongre ile.
TÜPRAŞŞŞŞ haricihinde bu paraları alan yönetim kurulu üyesi yok hepsini araştırdımm.ERDEMİR İSDEMİR yönetim kurulu üyelerine verilen maaşı girin öğrenin internet sitelerinden. BEN sölim 5-7 milyar arası.
Yiyin şirketi yiyin tek mühendise başmühendise vermeyinnnnnn umarım öbür dünya patronlarımızın rüyalarına girer.