14 Temmuz, 2016 08:52 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 05.10.2024 08:14
A+A-
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Her Telden (14.Temmuz.2016)
2010 YILINDA YAŞANAN “SENDİKAL MÜCADELE VE ARDINDA BIRAKTIĞI DRAMLAR/TORTULAR..” VE BUNLARIN GİDERİLMESİ OLAYI..
Karabük 2010 yılında,tüm Ülkede ses getiren bir, “SENDİKAL MÜCADELE YAŞADI..”,bu mücadele ÜLKE İŞÇİ HAREKETİNE ÖRNEK olacak bir biçimde ve sertlikte geçti.
O GÜNLERİ İYİ HATIRLAYIN..
BÖLGENİN SESİ Gazetesi’nde biz BU OLAYLARIN YAŞANABİLECEĞİNİ/YAŞANACAĞINI yazdık,ilgililere,ANLATTIK ve aldığımız cevap her “BİRŞEY OLMAZ EFENDİM..!!” gibi oldu.
SONRA YAŞANANLAR BİLİNİYOR..
80-90 Gün saat 16.00 da İŞÇİ ÇIKIŞI ile başlayan YÜRÜYÜŞLER oldu ve YÜZLERCE İNSAN KADIN/ERKEK/ÇOCUK Kızılay Binasının Önünden GÜVEN KAVŞAĞINDA Kİ Sendika Binasına kadar slogan attı/yürüyüş yaptı.
En büyük ve ciddi eziyet çekenler arasında bizde vardık..!!
Daha sonra YÜZLERCE İNSAN işinden aşından oldu,çok büyük DRAMLAR,AİLE FACİALARI yaşandı,ne yazık ki HAYATINI KAYBEDENLER oldu ve KARABÜK TARİHİNE BÖYLE BİR KARA LEKE,KARA SAYFA EKLENDİ..
Bu dramlar unutturulabilir mi,bu acılar biraz olsun giderilebilir mi..?
Bize göre EVET GİDERİLEBİLİR,konuşarak,ilişkiler geliştirilerek giderilebilir.
Denemekte SONSUZ YARAR VAR,herkes buna inansın..
2015 YILINDA “YAPMAYIN-ETMEYİN,KARABÜK’TE SOSYOL DENGELERİ YENİDEN BOZACAKSINIZ..” DİYE ADETA YALVARDIK,NE OLDU..?
2015 Yılında,ilgili insanlara 2010 yılında yaşananların yavaş/yavaş kapanmaya yüz tuttuğunu,SOSYAL DENGELERİN usul/usul kurulmaya başladığını anlattık..
“BUNU BOZMAYIN,YAPACAĞINIZ HATA KARABÜK’E AĞIRA PATLAR..” anlamında sözler ettik,Karabük’ü sevdiğimiz,bu Kentin hep/her zaman iyi olmasını istediğimiz için adeta yalvardık.
SANAYİCİSİNE/SİYASETÇİSİNE ANLATMAYA ÇALIŞTIK..
Dinlemediler ve 18 HAZİRAN sürecine gelinceye kadar “EN AZ 5-6 PROVAKATİF OLAYI,MUHATAPLARI İLE KONUŞARAK.KİŞİYE DEĞİL ORTAK SEVDAMIZA ZARAR VERİRSİNİZ..” diyerek,haydi engelledik demeyelim ama,ENGELLEMEYE çalıştık.
Sonra 18 HAZİRAN OLAYI gündeme geldi..
GÖRÜLDÜ Kİ,destek olan,destek veren,kimse yok,buna karşılık müthiş bir karşı duruş var,BİR/BİRLERİ İLE KARŞIT gibi görünenler bile BİR NOKTADA BİRLEŞMİŞLER..
Haaa..!! OLAYLAR KAPANDI MI…?
HİÇBİR BİÇİMDE KAPANMIŞA BENZEMİYOR,BİZ O KANAATTEYİZ.
Gelen bilgiler o yönde..
KARDEMİR’İN “6 YIL ÖNCE HESABINI KESTİĞİ ESKİ İŞÇİLER…” HER YERİ ZİYARET EDEREK KENDİLERİNİ ANLATMAYI HEDEFLİYORLAR…
KARDEMİR’İN 2010 yılı olayları nedeni ile HESABINI KESTİĞİ 400 civarında ki insan “BİR UZLAŞI ÇABASI İÇİNE GİREREK..” her yerle konuşmaya çalışmayı düşünüyorlar.
KENDİLERİNİ ANLATACAKLARINI SÖYLÜYORLAR..
Konuşmayı,kendilerini anlatmayı,iyi niyetli tutumlarını izah etmeyi düşünüyorlar ve İŞVEREN KESİMİ kabul ederse onlarla,ÇELİK-İŞ Sendikası ile,SİYASET KURUMU ile temas kurmayı planlıyorlar.
Amaçlarını “BİZİ YANLIŞ TANIYANLARA,KENDİMİZİ,İYİ NİYETİMİZİ ANLATMAK..” diye tanımlıyorlar ve “KEŞKE 18 HAZİRAN OLAYI BU ŞEKİLDE GELİŞMESEYDİ,BU KONU TAM ANLAMI İLE YANLIŞ ANLAMADAN KAYNAKLANDI..” diyorlar.
“BİZ KENDİMİZİ ANLATMAK İSTİYORUZ..” düşüncesindeler..
O nedenle bir süre SESSİZLİKLERİNİ SÜRDÜRECEKLER..
Peki “MUHATAP BULAMAZSANIZ,SİZİ DİKKATE ALMAK İSTEMEZLERSE NE OLUR..” diye sorduk kendilerine “O ZAMAN BAKARIZ,BİZ ÇOK DİNAMİK BİR GRUBUZ.İYİ NİYETLİ,YAPICI TUTUM İÇİNDEYİZ.AMA ANLAMAK İSTEMEYENLERE DE VERİLECEK CEVABIMIZ VARDIR..” gibi cevap verdiler.
Galiba,AK Parti ile temasları olmuş,cevap bekliyorlar.
LÜTFEN BU İNSANLARA HERKES KULAK VERSİN LÜTFEN..
Bir kez olsun dinleyin,KARABÜK HUZURA kavuşsun..
SAFRANBOLU KÜLTÜR/TURİZM VAKFI,EĞER KARABÜK’E HAVAALANI YAPILMASI OLAYINA CİDDİ BİÇİMDE EĞİLİRSE,SONUÇ ALINABİLİR
Safranbolu KÜLTÜR/TURİZM Vakfı Başkanı Sayın ŞEFİK DİZDAR ile geçtiğimiz gün bir telefon görüşmemiz oldu,HAVAALANI YAPILMASI olayı için belirli nabız yoklamalarına başladıklarını anlattı.
Şimdiye kadar neler olmuş,ne gibi gelişmeler yaşanmış ve olayın hangi aşamada olduğunu tespite çalışıyorlar anladığımız kadarı ile ve daha sonrasına ilişkin de kendilerine bir YOL HARİTASI çizecekler sanıyoruz.
Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN anlattıklarından,bunları anladık.
Sayın ŞEFİK DİZDAR ilk olarak KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT ile görüştüklerini ve Rektör Hocanın bu olaya sıcak yaklaşım göstermediği izlenimini aldıklarını söyledi.
GÖRÜŞMELERİNİ SÜRDÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ..
Sayın ŞEFİK DİZDAR,yapılacak bir HAVAALANI’NIN Karabük ekonomisine,Karabük Sosyal Hayatına getireceği artıların farkında olduklarını ve HAVAALANI için girişimlerini sürdüreceklerini anlattı.
Bize göre bu çok olumlu bir DÜŞÜNCE,dileriz bir sonuç alınır..
KARABÜK’E HAVAALANI KONUSU,ÇOK ESKİLERE DAYANIR VE TÜRK HAVA KURUMU BAŞKANI SAYIN CİHAN SARAÇ’IN ÇABALARI…
KARABÜK’E BİR HAVAALANI KAZANDIRILMASI konusu hayli eskilere dayanır ve olayın 20-30 yıllık bir geçmişi vardır,zaten Karabük hiçbir konuyu kolay,hiçbir olayı anında ELDE EDEMEMİŞTİR Kİ..!!
VİLAYET OLMAK İÇİN 30-35 YIL ÇABA HARCAMIŞTIR..
ÜNİVERSİTE İÇİN 30-35 YIL UĞRAŞMIŞ/BEDEL ÖDEMİŞTİR..
Türk Hava Kurumu Karabük Şube Başkanı Sayın CİHAN SARAÇ’IN bu konu için çabalarını hatırlarız,YER ARAYIŞLARINI HATIRLARIZ,daha sonra İL GENEL MECLİS Üyesi olarak ciddi çabaları olmuştur.
Bütün bu geçmiş,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Kurucu ve ilk Rektörü Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN çabaları ile ETE/KEMİĞE büründü/bürünmüştü..
Sonra bu çabalar FANTAZİ OLARAK görülüp/değerlendirildi..
Karabük HAVAALANINA mutlaka kavuşacaktır,ama zaman alacak..!!
AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR VE “SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ’NİN SAFRANBOLU’YA YAKIŞMASI..” OLAYI..
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT tarafından gündeme getirilen SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ için bir açıklama yapmış.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR “SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ,SAFRANBOLU’YA YAKIŞIR..” şeklinde bir değerlendirme yapmış ve buna kimsenin itiraz etme şansı yoktur elbet.
BU ÜNİVERSİTE “KURULABİLİRSE..” SAFRANBOLU’YA YAKIŞIR..
Ancak BİR ÜNİVERSİTE NASIL KURULUR noktası çok ama çok önemli.
Ve BİR ÜNİVERSİTE nasıl kurulacaksa,O KURULUŞ İÇİN YAPILMIŞ NE GİBİ GİRİŞİMLERİN OLDUĞUNUN,KAMUOYU TARAFINDAN bilinmesi de hayli önemli.
ŞİMDİYE KADAR NE GİBİ GELİŞMELER YAŞANDI ACABA..?
Örneğin SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ bir VAKIF ÜNİVERSİTESİ olarak KURULABİLİR Mİ veya DEVLET ÜNİVERSİTESİ Mİ düşünülüyor..?
Orta yerde elle tutulur,gözle görülür hiçbir gelişme yok..
Yalnızca SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ’NİN,SAFRANBOLU’YA YAKIŞACAĞI gibi çok doğru,ancak,gerçekleştiriciliği olmayan bir açıklama var.
GERÇEKLEŞMESİ İÇİN NELER YAPILDI ACABA..?
HAVAALANI GİBİ “KAZMA/KÜREK GİRİŞİLECEK Mİ YOKSA..?”
“KARABÜK HAVAALANI İÇİN GENEL SEÇİMDEN SONRA KAZMA VURULACAK..” SÖZLERİ EDİLDİ Mİ EDİLMEDİ Mİ,NE DERSİNİZ ACABA..?
7 Haziran 2015 Genel Seçimlerine giderken AK Partililerce “HAVAALANI İÇİN SEÇİMDEN SONRA KAZMA VURULACAK..” şeklinde açıklama yapıldı mı/yapılmadı mı..?
BİZE BU ŞEKİLDE AÇIKLAMALAR YAPILDI GİBİ GELİYOR..!!
SİZ BU YÖNLÜ AÇIKLAMALAR HATIRLIYOR MUSUNUZ..?
Bunu Okurlarımıza ve SİYASET ERBABINA soruyoruz.
Özellikle 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde/sırasında KARABÜK HAVAALANI konusu KAMUOYU’NA çeşitli açıklamalarla SÖZ OLARAK VERİLDİ,biz öyle hatırlıyoruz.
1 KASIM GENEL SEÇİMİ zaten hemen/hemen KARABÜK HAVAALANI üzerine kuruldu ve SEÇMENDEN BU YÖNLÜ sözlerle oy alındı,iyi de şimdi NASIL BİR YOL/YÖNTEM İZLENECEK dersiniz..
HAVAALANI YAPILACAK MI/YAPILMAYACAK MI..?
HAVAALANI OLAYI BİR “FANTAZİ Mİ..”,yoksa,”BİR GERÇEKÇİLİK Mİ..?” bunu,en azından Karabük’ü seven,bu Kente elinden geldiğince hizmet etmeye çalışan binlerce insan gibi,BİZDE MERAK EDİYORUZ doğrusu…?
SÖZLERİN VERİLDİĞİNİ DE İYİ HATIRLIYORUZ..
“KAZMA/KÜREK YAPIMA GİRİŞECEKLERDİ..!!” ne oldu sahi..?
KENT MEYDANI’NA,ATATÜRK ANITI’NI KARABÜK BELEDİYESİ Mİ,CHP KARABÜK İL BAŞKANLIĞI MI YAPACAK HİÇ Mİ YAPILMAYACAK..?
KENT MEYDANI’NA yapılacağı söylenen,bu yönde sözler verilen ATATÜRK ANITI’NDAN pek söz edilmiyor,ATATÜRK ANITINI kim yapacak acaba..?
KARABÜK BELEDİYESİ Mİ YAPTIRACAK..?
CHP İL BAŞKANLIĞI MI YAPTIRACAK..
Birkaç ay önce Karabük Belediyesi ile CHP İl Başkanı Avukat Sayın ERDOĞAN DİNÇEL arasında,ATATÜRK ANITI için çok sıkı bir tartışma yaşanmıştı ve yaşanan bu tartışma UCU AÇIK BİÇİMDE KALDI..
ATATÜRK ANITI’NI KİM YAPTIRACAK SORUSU CEVAPSIZ.
CHP Karabük İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL,bu konuda “BİZE YER GÖSTERİLSİN,EN GÖRKEMLİ ANITI YAPTIRIRIZ..” demişti,daha sonra da GÖSTERİLEN YER konusunda tartışma yaşanmıştı..
Bir OKURUMUZDA bize yorum yollamış ve “SEN ÖNCE MASANIN ARKASINDA Kİ BOŞ DUVARA BİR ATATÜRK RESMİ YERLEŞTİR..” gibi bir eleştiri getirmiş.
KENT MEYDANI’NA SÖZÜ VERİLEN VE HALEN TUTULMAYAN ATATÜRK ANITI ile bizim masanın arkasına ATATÜRK RESMİ asmak çok ayrı konular gibi,ama,yinede dikkatli okurumuza teşekkür ederiz,en kısa süre içinde bizi eleştirdiği noktayı gidermeye çalışırız.
Sahi KENT MEYDANI’NA ATATÜRK ANITI’NI KİM YAPTIRACAK..?
KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS ESKİ BAŞKANI SAYIN ZİYA ÜNSAL “MECLİS ÜYELERİ TİTİZ BİR ÇALIŞMA İÇİNDE OLMALI..”
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis eski Başkanlarından Sayın ZİYA ÜNSAL çok ilginç bir açıklama yaptı ve “MECLİS ÜYELERİ ÇOK TİTİZ BİR ÇALIŞMA İÇİNDE OLMADI..” dedi.
Kendi dönemlerinde bunun yapıldığını söyledi.
Sonra da “MECLİS ÜYELERİ TİTİZ ÇALIŞINCA,KILI KIRK YARAR BİÇİMDE HAREKET EDEREK,SORUMLULUKLARINI TAM ANLAMI İLE YERİNE GETİRİNCE ORTAYA HİÇBİR SÖYLENTİ ÇIKMAZ..” şeklinde görüşler dile getirdi.
“HERHANGİ BİR SÖYLENTİ Mİ VAR..?” şeklinde ki bir soruya da,Sayın ZİYA ÜNSAL “SOMUT BİR DURUM YOK.ANCAK,ÖZELLİKLE RAMAZAN AYI İÇİNDE İFTAR VERİLMEYİŞİNE İLİŞKİN VEYA DAR ÇERÇEVELİ İFTAR/İFTARLARA İLİŞKİN KULAĞIMA BAZI ŞEYLER GELDİ..” dedi.
Bu tür söylentilerin,eski-yeni MECLİS ÜYELERİ bağlamında Kamuoyu’na yansımasının acıtıcı bir durum olduğuna işaret eden Sayın ZİYA ÜNSAL,Ticaret ve Sanayi Odası gibi bir Kurumun yıpratılmaması gerektiğini de dile getirdi.
“ÖZELLİKLE MECLİS ÜYELERİ BUNA DİKKAT ETMELİ..” dedi.
“KARABÜK’ÜN ve TİCARET KESİMİNİN VEBALİ OMUZLARINDADIR..”
“bu hiçbir zaman akıllarından çıkartmamalılar..” İFADELERİNİ KULLANDI
50 bin küsur öğrenci verilen istatistiki rakamlar içersindedir (Tabi mernis’e kayıtları ölçüsünde). Öğrencilerin havayolunu seçeceklerini hiç zannetmem. Belki ailesinin durumu iyi olanlar havayolunu tercih edebilirler. Bunların sayısı da oldukça azdır… Safranbolu’nun turizm potansiyeli konusunda haklısınız. Bunun da iyi araştırılması lazım. İç turuizmde Safranbolu’ya genelde haftasonunu değerlendirmek isteyen günübirlik geliyorlar. Gelenler Safranbolu’nun yanında, Amasra’yı da ziyaret etmek istiyorlar. Bu sebeble kendi araçları ile gelmeleri avantajlı olur bunlar için. İstanbul’dan gelecekler ise araç kiralama yönüne gidebilirler belki… Havaalanı Safranbolu’ya yabancı turist sayısının artırmasına sebeb olur mu bilemem….
Karabük’e havaalanı yapılması Yap İşlet Devret modeli ile yapılmaya kalkışılsa, buna istekli çıkar mı acaba? Ben öyle bir babayiğitin çıkacağını hiç zannetmem. Hem yatırdığı parayı amorti edemez hem de işletme masraflarını karşılayamaz yada zar zor karşılar. Öyle bir babayiğitin kar edebilmesi için yıllık kaç yolcu olması gerekir?
En iyisi havaalanı yapılması için gerekecek olan 200 – 300 milyon lira ile, Karabük 1000 – 1500 kişinin çalışabileceği bir fabrikanın kurulması için uğraşılsa daha iyi olur. Mesala savunma sanayisinin veya nükleer santrallerinin bir takım malzemeleri Karabük’te üretilebilir…. Ulaşım açısından Karabük pek mağdur değil….
Şaban
•
Sayın GÖLBEK, Meydana anıt yapıldığında tüm sorunlar çözülecek mi? Nedir bu kadar ısrarınız. Şehirde her geniş alana anıt yapılacak diye bir kaide mi var. Tutturmuşsunuz kaç gündür anıt da anıt. Karabük’teki trafik sorunlarını her gün yazsanız. şehir merkezinde ki uygunsuz araç park edilmesini yazsanız, esnafların kaldırımları ihlalini yazsanız daha faydalı olmaz mısınız? diyeceksiniz ki yazdık ve yazıyoruz. Bende diyorum ki anıt konusunda peş peşe 4 günden beri yazdığınız gibi bu ve benzeri sorunları da yazın ki topluma faydanız artsın. Türkiye’ de bazı şeylerin döneminin sona erdiğinin farkına varamamış görünüyorsunuz.
Mehmet Özcan
•
Bugünlerde 2.bir üniversitenin konuşulur olduğu ve filyos projesinin ihale edildiği bölgemiz tarihi turizim potansiyeli ve diğer marka değerleriyle gelişim trendi yüksek bir şehirdir…..İç turizimde Safranbolu’da bir gün konaklama proğramının gerçekleşmesi durumu ise havaalanına olan gereksinimi tetikleyecektir.Adrianapolis ve Keltepe kayak projeleri bitmek üzere,gelen turistlerin konaklama sürelerini artırdığımızda konunun önemi dahada iyi kavranabilecektir….Kongre turizmini de planlayabilen bir şehri kimse tutamaz….Sosyo-kültürel hareketliliğini hızlandıracak hava alanı ile anılır bir Karabük geleceğimizin garantisi olacaktır…Eğitim ve bilim yuvası üniversitenin düzenleyeceği kongrelere olan ilginin,katılımcıların ulaşım vantajları ile kaliteli öğretim üyelerinin Karabük Üniversitesini tercih etme oranı olumlu ölçüde etkileyebilecektir….Sabah saatlerinde Karabük Üniversitesinde ders veren bir profosör 2 saat sonra İstanbulda,Ankara’da ki ünversite’ de dersine girebilecektir.Saymakla bitmez ulaşımın sağladığı avantajlar….Olayı bir de bitirilmiş bir havaalanının 5 yıl sonrasını düşünürsek müthiş bir değişim projesi olduğu gerçeği karşımıza çıkacaktır…..Bu projeye çocukların için sahip çık KARABÜK……………
Gönderen'e.
•
Bu kadar istatistik çıkarmışsın gönderen rumuzlu arkadaşım ama ne hikmetse burda 50 küsür bin öğrenci oldugunu hesaba katmamışsın. Rektör beyden bunların kaçı istanbuldan gelmiş kaçı diğer vilayetlerden gelmiş istatistiğini almak ve ona göre tekrar değerlendirmek lazım. Hesaba katmadıgın diğer bir olayda Safranbolu ve turist potansiyeli. Hadi selametle.
Karabük nüfusuna kayıtlı vatandaşların %55’i, Kastamonu nüfusuna kayıtlı vatandaşların %70’i ve Zonguldak nüfusuna kayıtlı vatandaşların %37’si kendi vilayetlerinin dışındaki yerlerde yaşıyorlar, yani gurbetçiler….
……..
Yine TUİK verilerine göre;
233.980 olan Karabük nüfusunun %34’ünü (80.520) başka vilayetlerden gelenler,
366.760 olan Kastamonu nüfusunun %14’ünü (51.132) başka vilayetlerden gelenler,
592.888 olan Zonguldak nüfusunun %25’ini (147.111) başka vilayetlerden gelenler oluşturuyor….
Rakamlara bakılacak olursa Karabük’ün potansiyeli Kastamonu ve Zonguldak’a göre düşük.
Karabük’e havaalnı yapılırsa herhalde bir tek İstanbul’a hat konulur. Ankara’ya uçuş konulması mantıksız olur. Kastamonu da zaten sadece İstanbul uçuşu var. Çaycuma havaalanından da sadece yurt dışı uçuşları yapılıyor galiba… İstanbul’da 550 binden fazla Kastamonulu yaşarken 95 bin Karabüklü yaşıyor. Kastamonu’ya göre Karabük hava trafiği oldukça düşük olur. Gerçi Karabük havaalnı yapılırsa Araç ilçesine ait yolcu hareketi Karabük’e kayabilir…. Bu arada özellikle sahil kesimlerinden yurt dışında ikamet eden Kastamonulular da var….
Gönderen
•50 bin küsur öğrenci verilen istatistiki rakamlar içersindedir (Tabi mernis’e kayıtları ölçüsünde). Öğrencilerin havayolunu seçeceklerini hiç zannetmem. Belki ailesinin durumu iyi olanlar havayolunu tercih edebilirler. Bunların sayısı da oldukça azdır…
Safranbolu’nun turizm potansiyeli konusunda haklısınız. Bunun da iyi araştırılması lazım. İç turuizmde Safranbolu’ya genelde haftasonunu değerlendirmek isteyen günübirlik geliyorlar. Gelenler Safranbolu’nun yanında, Amasra’yı da ziyaret etmek istiyorlar. Bu sebeble kendi araçları ile gelmeleri avantajlı olur bunlar için. İstanbul’dan gelecekler ise araç kiralama yönüne gidebilirler belki…
Havaalanı Safranbolu’ya yabancı turist sayısının artırmasına sebeb olur mu bilemem….
Karabük’e havaalanı yapılması Yap İşlet Devret modeli ile yapılmaya kalkışılsa, buna istekli çıkar mı acaba? Ben öyle bir babayiğitin çıkacağını hiç zannetmem. Hem yatırdığı parayı amorti edemez hem de işletme masraflarını karşılayamaz yada zar zor karşılar.
Öyle bir babayiğitin kar edebilmesi için yıllık kaç yolcu olması gerekir?
En iyisi havaalanı yapılması için gerekecek olan 200 – 300 milyon lira ile, Karabük 1000 – 1500 kişinin çalışabileceği bir fabrikanın kurulması için uğraşılsa daha iyi olur. Mesala savunma sanayisinin veya nükleer santrallerinin bir takım malzemeleri Karabük’te üretilebilir….
Ulaşım açısından Karabük pek mağdur değil….
Şaban
•Sayın GÖLBEK,
Meydana anıt yapıldığında tüm sorunlar çözülecek mi? Nedir bu kadar ısrarınız. Şehirde her geniş alana anıt yapılacak diye bir kaide mi var. Tutturmuşsunuz kaç gündür anıt da anıt. Karabük’teki trafik sorunlarını her gün yazsanız. şehir merkezinde ki uygunsuz araç park edilmesini yazsanız, esnafların kaldırımları ihlalini yazsanız daha faydalı olmaz mısınız? diyeceksiniz ki yazdık ve yazıyoruz. Bende diyorum ki anıt konusunda peş peşe 4 günden beri yazdığınız gibi bu ve benzeri sorunları da yazın ki topluma faydanız artsın. Türkiye’ de bazı şeylerin döneminin sona erdiğinin farkına varamamış görünüyorsunuz.
Mehmet Özcan
•Bugünlerde 2.bir üniversitenin konuşulur olduğu ve filyos projesinin ihale edildiği bölgemiz tarihi turizim potansiyeli ve diğer marka değerleriyle gelişim trendi yüksek bir şehirdir…..İç turizimde Safranbolu’da bir gün konaklama proğramının gerçekleşmesi durumu ise havaalanına olan gereksinimi tetikleyecektir.Adrianapolis ve Keltepe kayak projeleri bitmek üzere,gelen turistlerin konaklama sürelerini artırdığımızda konunun önemi dahada iyi kavranabilecektir….Kongre turizmini de planlayabilen bir şehri kimse tutamaz….Sosyo-kültürel hareketliliğini hızlandıracak hava alanı ile anılır bir Karabük geleceğimizin garantisi olacaktır…Eğitim ve bilim yuvası üniversitenin düzenleyeceği kongrelere olan ilginin,katılımcıların ulaşım vantajları ile kaliteli öğretim üyelerinin Karabük Üniversitesini tercih etme oranı olumlu ölçüde etkileyebilecektir….Sabah saatlerinde Karabük Üniversitesinde ders veren bir profosör 2 saat sonra İstanbulda,Ankara’da ki ünversite’ de dersine girebilecektir.Saymakla bitmez ulaşımın sağladığı avantajlar….Olayı bir de bitirilmiş bir havaalanının 5 yıl sonrasını düşünürsek müthiş bir değişim projesi olduğu gerçeği karşımıza çıkacaktır…..Bu projeye çocukların için sahip çık KARABÜK……………
Gönderen'e.
•Bu kadar istatistik çıkarmışsın gönderen rumuzlu arkadaşım ama ne hikmetse burda 50 küsür bin öğrenci oldugunu hesaba katmamışsın. Rektör beyden bunların kaçı istanbuldan gelmiş kaçı diğer vilayetlerden gelmiş istatistiğini almak ve ona göre tekrar değerlendirmek lazım. Hesaba katmadıgın diğer bir olayda Safranbolu ve turist potansiyeli. Hadi selametle.
Gönderen
•TUİK verilerine göre;
İstanbul’da 95.950 Karabüklü, 554.851 Kastamonulu, 124.386 Zonguldaklı yaşıyor.
Ankara’da 21.042 Karabüklü, 43.218 Katamonulu, 17.202 Zonguldaklı yaşıyor.
İzmir’de 3.467 Karabüklü, 8.091 Kastamonulu, 7.189 Zonguldaklı yaşıyor.
Karabük nüfusuna kayıtlı vatandaşların %55’i, Kastamonu nüfusuna kayıtlı vatandaşların %70’i ve Zonguldak nüfusuna kayıtlı vatandaşların %37’si kendi vilayetlerinin dışındaki yerlerde yaşıyorlar, yani gurbetçiler….
……..
Yine TUİK verilerine göre;
233.980 olan Karabük nüfusunun %34’ünü (80.520) başka vilayetlerden gelenler,
366.760 olan Kastamonu nüfusunun %14’ünü (51.132) başka vilayetlerden gelenler,
592.888 olan Zonguldak nüfusunun %25’ini (147.111) başka vilayetlerden gelenler oluşturuyor….
Rakamlara bakılacak olursa Karabük’ün potansiyeli Kastamonu ve Zonguldak’a göre düşük.
Karabük’e havaalnı yapılırsa herhalde bir tek İstanbul’a hat konulur. Ankara’ya uçuş konulması mantıksız olur. Kastamonu da zaten sadece İstanbul uçuşu var. Çaycuma havaalanından da sadece yurt dışı uçuşları yapılıyor galiba…
İstanbul’da 550 binden fazla Kastamonulu yaşarken 95 bin Karabüklü yaşıyor. Kastamonu’ya göre Karabük hava trafiği oldukça düşük olur. Gerçi Karabük havaalnı yapılırsa Araç ilçesine ait yolcu hareketi Karabük’e kayabilir….
Bu arada özellikle sahil kesimlerinden yurt dışında ikamet eden Kastamonulular da var….